BaldPuma Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 widzisz... starcza skleroza . Pattex to jest to - też używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 Czyli Pattex... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 Osobiście miałem mieszane doświadczenia z Pattexem, chociaż może miałem jakiegoś innego Z jednej strony jest bardzo przyjemny, bo daje możliwość przesuwania elementów, a więc dobry do czegoś, co nie daje się łatwo ustawić w dogodnej pozycji. Z drugiej jednak strony, wielokrotnie Super Glue okazuje się lepszy, ponieważ nie trzeba np. trzymać koła albo innego ciężkiego, bądź sprężystego elementu przez długi czas, gdyż po chwili mamy już gotowe połączenie. Co więcej wydaje mi się, że Super Glue starcza na dłużej(podobne opakowania), jest tańszy i nie zasycha tak jak Pattex, który zatkał wielokrotnie i tak krótką rurkę. Tak więc chyba najlepszym rozwiązaniem jest posiadanie rożnych klejów. O takim mówię: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Lutego 2010 Autor Share Napisano 19 Lutego 2010 Pattex nigdy mi wylotu nie zatkał. Ale zgodzę się co do dwóch rzeczy - Pattexu jest mało w tubce i schnie dłużej niż Kropelka i Super Glue (takie było moje spostrzeżenie podczas używania tych klejów). To drugie czasem jest wadą - trzeba dłużej coś potrzymać. Ogólnie jednak wolę mieć czas na "manewry" elementem, dlatego używam właśnie kleju Pattex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Witam Zbieram sobie dokumentację zdjęciową do mojego humvee numer 6 a może i nawet 7 Dysponuję tylko trzema zdjęciami,może koledzy macie w swoich archiwach zdjęcia podobnych pojazdów. No i ostatnie trzecie zdjęcie,które bardzo mnie zaintrygowało (bazą dla tego humvee był by command Italeri,zniknął by problem spasowania dachu z drzwiami,pancerne drzwi zrobię z kart telefonicznych) zdjęcia pochodzą ze strony www.primeportal.net Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Lutego 2010 Autor Share Napisano 22 Lutego 2010 Peter 1410 - nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale chcesz zrobić 2 modele - M1025 i M998 z dodatkowym opancerzeniem? Może spróbujesz zastosować blaszki? Są takie dwa ciekawe, dość tanie i proste w montażu, zestawy Eduarda: - Eduard 35778 - M-1025 Humvee Additional Armor Plates Iraq - Eduard 35780 - M-998 Humvee Additional Armor Plates Iraq Z tego pierwszego można zrobić Humvee podobny do któregoś z dwóch pierwszych Twoich zdjęć - czyli M1025 z dodatkowym polowym opancerzeniem, stosowanym w początkowym okresie OIF (marzec-kwiecień 2003). Niestety więcej zdjęć podobnej konfiguracji dopancerzenia nie znalazłem. Zrobiłem kiedyś model z tym zestawem i wyszedł tak. Puściłem przy nim lekko wodze fantazji, zresztą poczytaj opis. Z tego drugiego można zrobić takiego Humvee: Czyli M998 Gun Truck z dodatkowym polowym opancerzeniem, również z początku OIF (ciekawa kolorystycznie wersja). Gdybyś się zdecydował, mam znacznie więcej jego zdjęć. Oczywiście jak najbardziej możesz dopancerzenie zrobić z kart telefonicznych - najprostsza i najtańsza opcja. Zdjęć takich Humvee też mam sporo, pierwsze z brzegu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 W planach jest na 100% model M1025 z dodatkowym opancerzeniem (dorzucę granatnik z modelu Gun Truck Academy) Nad commandem z Italeri takim jak na zdjęciu jeszcze się zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 zamiast karty telefonicznej weź kawałek zwykłej balchy ocynkowanej, kwasem albo drobniutkim papierem potraktuj ocynk, wytnij profil, wygrzej nad palnikiem, potem do wody i w wilgotne ciepłe miejsce - masz natural rdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Lutego 2010 Autor Share Napisano 24 Lutego 2010 Ciekawostka przyrodnicza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Kubisz takiego jeszcze nie masz w swojej kolekcji (taki cywilny humvee,może się skusisz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Lutego 2010 Autor Share Napisano 24 Lutego 2010 Kubisz takiego jeszcze nie masz w swojej kolekcji (taki cywilny humvee,może się skusisz ) Dziękuję, postoję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Ciekawostka przyrodnicza: Jak weźmiesz tego potworka z pierwszego planu to będzie ciekawostka przyrodnicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Co to za "flinta" - pytanie do specjalistów od broni więcej: http://kr.blog.yahoo.com/shinecommerce/26787.html?p=3&pm=l&tc=991&tt=1267078799 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 25 Lutego 2010 Autor Share Napisano 25 Lutego 2010 Specjalistą od broni na pewno nie jestem, ale wg mnie jest to wkm KPV kal. 14,5 mm z odkręconą końcówką lufy (tłumik płomieni?): http://world.guns.ru/machine/mg01-e.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Lutego 2010 Autor Share Napisano 26 Lutego 2010 Dzisiaj rano przed Ratuszem w Bielsku-Białej stało podobne cudo: Obejrzałem dookoła, pogadałem z wojakiem, wsadziłem łeb tu i tam. Fajny Humvee No i naszła mnie ochota, żeby polskiemu M1026 zrobić takiego kolegę, chociaż wcześniej się zarzekałem, że nie i nie. Pomyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Zdjęcia trzeba było robić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Lutego 2010 Autor Share Napisano 26 Lutego 2010 Zdjęcia trzeba było robić! A czym? Oczami? Poza tym na tyle dobrze obzdjęciowane są zarówno polskie M1026/M1044, jak i amerykańskie M1097, że więcej dokumentacji nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Dlatego Kuba wiesz czemu się tak napalam na nowy model Italeri Jeśli masz plany, to pewnie, że rób Ale jeśli, to w miarę szybko, żebym nie pozostawał w oczekiwaniu przez ponad rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Lutego 2010 Autor Share Napisano 26 Lutego 2010 Jeśli masz plany, to pewnie, że rób Ale jeśli, to w miarę szybko, żebym nie pozostawał w oczekiwaniu przez ponad rok Obawiam się, że pewnie co najmniej tyle musiałbyś poczekać Najpierw Dumvee (a to będzie długa budowa), potem muszę w końcu zabrać się za pozostałe 3 założone warsztaty (ukraiński, Tien-Chien i warsztatowy). I to by było na tyle konkretnych planów. Potem może transporter moździerza, o którym wspominałem kilka stron wcześniej... Jak w tym roku zrobię Dumvee i te wspomniane 3, to będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Panowie, mam prośbę i pytanie do znawców: jaką wersje przedstawia ten Humvee z filmu GK? Czy to jest zwykły Hard Top z odciętym bagażnikiem? Który zastąpiono orurowaniem? Czy ktoś może posiada fotki bardziej szczegółowe? Please! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Gdyby ktoś z Was był zainteresowany, to na allegro pojawił się Avanger (nie mój). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Dla zainteresowanych LINK do Avangera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 No to już wiem, dlaczego nie mogłem go znaleźć... w życiu bym nie wpadł, żeby szukać pod hasłem MAMMER AVANGER Maciek - dzięki za linka, chociaż ja kupować nie zamierzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 Kolejna ciekawostka przyrodnicza - zapowiedź nowego modelu AFV Club: To może być ciekawy element małej dioramy z Humvee, np. coś w tym stylu (chociaż na zdjęciu jest inny robot): Tutaj trochę do poczytania: Talon Robot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi