Roobert Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Krzywo (niesymetrycznie) wkleiłeś tą blaszkę imitujacą okrągły panelik inspekcyjny na elemencie z cięgnem do elewacji (chyba) celownika... Wiem, idzie to do poprawki. Przy okazji zauważyłem taką rzecz. Jak coś przyklejam na CA i chcę, żeby szybko złapało to element klei się do wszystkiego ale nie do modelu, za to w miejscach, gdzie chcę dłuższego trochę czasu żeby zrobić poprawkę to łapie w sekundę i pozostaje rwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Widać na 1 focie wypychacze ale jak się poskłada całość do kupy to nie widać ich więc z lenistwa nie usunąłem Oj nie ładnie :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2009 No, Flak gotowy. Zostało mu zamontować celownik i magazynki z amunicją. Właśnie się malują więc na następnych zdjęciach będzie gotowy w 100% Zastanawiam się, czy go nie za mocno poobijałem Kilka łusek dałem do kosza i tego łapacza na dole. Kabina kierowcy i platforma też są już bazowym machnięte i niebawem dostaną obicia i pozostałe zabiegi. Dobra teraz zdjęcia działka. Trochę słabo na zdjęciach widać obicia. Najpierw gąbeczką zrobiłem rozjaśnionym bazowym ślady a później mieszanką brązu i ciemnoszarego. na zdjęciach widać tylko ten ciemniejszy Jakieś światło dziwne dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Już pisałem robota świetna !! Tylko hmm.. po tych obiciach, zadrapaniach widać że flak był w ciągłym użyciu i to w warunkach nad to ekstremalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Wow, nie wiem jakim cudem przegapiłem ten temat... robota na poziomie dla mnie nieosiągalnym więc zazdroszczę umiejętności i obserwuję pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Mały updejt. Tak fajnie wygląda z amunicją, że zrobiłem foty . Jeszcze brak celownika. Myślałem, że nie uda się zrobić dobrych zdjęć bo spory półmrok jest w pokoju przez chmury burzowe. Ale aparat jakoś wyciągnął bez dodatkowego oświetlenia i lampy błyskowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Te łuski jak dla mnie za nowo wyglądają jak na te działko ;) Jakoś tak od razu rzucają się w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Te łuski jak dla mnie za nowo wyglądają jak na te działko ;) Jakoś tak od razu rzucają się w oczy No raczej nie strzelali z tych samych pocisków tylko dostawali nowe :| Jest genialnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Te łuski jak dla mnie za nowo wyglądają jak na te działko ;) Jakoś tak od razu rzucają się w oczy No raczej nie strzelali z tych samych pocisków tylko dostawali nowe :| Jest genialnie trzeba by się zastanowić czy w ogóle stosowali mosiężna łuski a nie stalowe malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 trzeba by się zastanowić czy w ogóle stosowali mosiężna łuski a nie stalowe malowane No właśnie; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Przez ostatnie 2 dni kabinkę robiłem. Już jest skończona Dorobiłem antenę i powklejałem wszystkie włazy. Przód i błotniki poobijałem solidnie, w końcu one pierwsze mają kontakt z otoczeniem jak się przeciska po krzaczorach czy przytula do innych elementów krajobrazu. A tu delikwent, którego powoli paciam. Na tej focie widać jakby zacieki na pancerzu. to nie jest od farby a sido nie ma wszędzie jednolicie półmatowej powierzchni i robi takie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 No, dziś wydłubałem element krajobrazu wokół pojazdu. Mała rzecz a cieszy Słup telegraficzny zrobiony z nieznanej mi rośliny bo badyl leżał na ziemi. Izolatory wykonane z patyczka plastikowego, ociosanego odpowiednio. Wymiary zrobiłem na podstawie posiadanego przeze mnie izolatora wyrwanego ze słupa Drucik to drucik, powyginany jak widać Pomalowałem też dół na biało, widziałem że czasem na wioskach lamperię na drewnianych słupach maziali w biel. Żebyście nie mówili, że krzywo ociosane to średnica izolatora 1 mm a wysokość 2-3 mm. Na końcu pójdą na to jeszcze zerwane druty, dyndające sobie na wietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Hej to znowu ja. Dam 4 zdjęcia gotowego modelu. Flak jeszcze nie przyklejony, żeby w czasie ruszania modelu czegoś nie ułamać. Już mam kiepskie oświetlenie, dlatego tak mało. Jutro jak będziecie chcieli to mogę zrobić sesję. Sam model jest skończony ale jeszcze ludek się robi i dzisiaj kupiłem ramkę na podstawkę. Od jutra ruszam ze scenerią . Dopiero jak wszystko będzie gotowe to obfotografuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Ładnie, powiem nawet bardzo ładnie. Przedziurkuj siatki bo w niektórych miejscach zalane lekko farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 To ja pozwolę sobie pierwszy powybrzydzać . Model jest poprostu świetny .Bardzo ładnie wyszły obicie jak i wszystkiego brudzeniowe prace .Wszystko się fajnie prezentuje i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Malowałeś lufę? Model mistrzostwo, jestem przekonany do twojego stylu. I brawo za pędzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Malowałeś lufę? Tak, machnięta na czarno a potem przetarta paluchem zanim całkiem wyschła, żeby wyszła błyszcząca na krawędziach. Taki jakby "suchy palec" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Wszystko piękne i ładne ale ta amunicja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Wszystko piękne i ładne ale ta amunicja. Już za pierwszym razem jak powiedzieliście o łuskach to nic bym nie zrobił bo wklejone były na CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 bardzo fajnie przeprowadzona dewastacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 3 Września 2009 Autor Share Napisano 3 Września 2009 Witam, pomalowałem ludka. Jeszcze muszę pagony namalować ale nie wiem jaka ma być obwódka? Pogoda jest masakryczna, pada, co chwila burza, chmurzyska ciemne i fotki też nie najlepsze przez to. Ale widać, że zrobiłem mundurek jesienny. Jutro ma się wypogodzić więc zrobię lepsze foto. Te są narazie poglądowe, co zrobiłem Teraz czas na jakiś grunt coby postawić pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Pogoda jest masakryczna, pada, co chwila burza, chmurzyska ciemne Aż tak źle w zachodniopomorskim? U mnie świeci słoNIce Ja bym leciutko mocniej obił maskę, ale tak czy siak jesteś MASTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 3 Września 2009 Autor Share Napisano 3 Września 2009 (edytowane) Aż tak źle w zachodniopomorskim? U mnie świeci słoNIce Ja bym leciutko mocniej obił maskę, ale tak czy siak jesteś MASTER No u mnie w Resku to co chwila leje i już chyba 5 burza przeszła. Komu obił maskę, sWS-owi czy Hansowi ? A master to chyba of disaster ale dzięki za miłe słowa edit: na parę minut wyjrzało słońce to rzuciłem się do zdjęć. Teraz lepiej widać szczegóły. Edytowane 3 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 (edytowane) Robercie, czy takie "oleiste" koła napędowe są wykonane tą samą techniką co plamy na pace? A jak nie, to czy mógłbyś napisać, jak takowy efekt uzyskać? pzdr. Edytowane 3 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 3 Września 2009 Autor Share Napisano 3 Września 2009 Robercie, czy takie "oleiste" koła napinające są wykonane tą samą techniką co plamy na pace? A jak nie, to czy mógłbyś napisać, jak takowy efekt uzyskać? Hmm, nie bardzo wiem o co chodzi? W podwoziu nie robiłem żadnych wycieków, może tak wygląda wash i młotkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi