raptorf22 Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 (edytowane) Wkońcu model zakończyłem! Generalnie Hobby Boss składa się przyjemnie, ale niestety model strasznie wypatroszony z detali wewnątrz. Same kalkomanie w tym modelu także nie są kompletne......brakuje sporo napisów eksploatacyjnych. Musiałem dorobić sporo elementów z wyciągarką wewnętrzną włącznie. Malowanie standardowe plus ogon z ciekawym malowaniem. Brudzenie wykonałem delikatne, gdyż na zdjęciach oryginału śmigłowiec jest niesamowicie czysty. Zacieki wykonane olejami artystycznymi, pod warstwą bazową znajduje się preszading ale słabo widoczny. Ogólnie z modelu jestem zadowolony, ładnie się prezentuje z dodatkami jakie wykonałem w postaci zaślepek silników i wlotów oraz taśm ostrzegawczych. Model docelowo będzie stał na podstawce, którą wykonałem i będzie pokryta imitacją pokładu okrętu. Miłego oglądania. ps. zapomniałem podmalować tylnego oraz przedniego światełka ostrzegawczego, zrobi się niebawem. I trochę z bliska. Edytowane 15 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beuzebub Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 model prezentuje się wyśmienicie a i ta rdza wygląda bardzo efektownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Super A co do zaślepek to fajne a i mas zwiadomość na PW ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Witam. Modelik ładny. Z czego robiłes tasiemki i jak? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Model odjazdowy , bardzo mi się podoba. Zdradź jak to robisz, że masz takie czyste szybki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Zdradź jak to robisz, że masz takie czyste szybki. Mistrz czystego klejenia Sam Hawk jest genialny... i zaślepki dodają takiego smaczku. Ogólnie ode mnie wieeelkie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick0909 Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Kapitalny modelik. Super ugiete łopaty wirnika, jak również opon.Zaślepki i tasiemki dodają realizmu.Ślady zużycia wyszły super.Nity na poszyciu też wyglądają ładnie. Żadko wystawiasz ukończone modele ( wiem brak czasu) ale jak już coś zaprezentujesz to naprawdę trudno się do czegoś przyczepić.Wielki szacunek i gratulacje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam! Bardzo fajny modelik, przyjemny dla oka, fajne malowanie. Może przydałoby się więcej śladów eksploatacji zwłaszcza na podwoziu , alo to Twój model. Fajna jest ta kula na łańcuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi