Krzychu126 Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Witam! Ładna pogoda, więc na podwórze wychodzą dzieci małe i duże... niektóre robią zdjęcia ...Fiacik w stylu cult. -obniżyłem zawieszenie -dorobiłem przewody zapłonowe -zrobiłem nową końcówkę wydechu -wnętrze w kolorze czerwonym -czarny matowy lakier -malowane ręcznie krzyże maltańskie imitujące malowane ręcznie krzyże maltańskie -opony z białymi pasami -brak znaczka Fiat z przodu Foteczki: Byłoby na tyle... Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mors Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Moje uwagi: - Nierówne ramki przy oknach - Nierówny srebrny pasek na karoserii miedzy dachem a bokami - Nierówne przejście między białymi bokami opon a czarnym czołem Podoba mi się czarny matowy lakier i ogólne podejście do modelu - coś innego niż wszyscy robią Pozdrawiam Mors Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted August 16, 2009 Author Share Posted August 16, 2009 Dzięki! Te niedoróbki akurat są do poprawienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mors Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Oczywiście, że są do poprawienia Z szyb można delikatnie podskrobać drewnianą wykałaczką lub zaostrzoną zapałką. Srebrny pasek na karoserii można domalować pędzlem 00 lub 000, a koła też nie powinny stanowić problemu Pozdrawiam Mors Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Może mam omamy wzrokowe, ale zawieszenie po stronie lewej wydaje się być niżej? Ale i tak sympatyczne maleństwo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Jak by nie te nie równe ramki przy szybach ,było by super ,a tak to jest "tylko" nieźle P.S. Szybko go skleciłeś ,przecież nie dawno prezentowałeś go w "zakupach" Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 zawieszenie po stronie lewej wydaje się być niżej No mi się też tak wydajęe. Ogółem fajny maluszek :P Mieści się na połowie dłoni Dobry pomysł z tym cultem ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vybor89 Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Fajny model Prezentuje się to maleństwo dośc dobrze. Jeśli poprawisz te małe niedociągnięcia które Ci koledzy wytknęli będzie super. A jeszcze tydzień temu oglądałem ten model wyjęty prosto z pudła Mam nadzieję, że za miesiąc ujrzę go znów na żywo. Pozdro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Model FAN Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 jak robiłeś zderzaki są całkiem fajne Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilonzo Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Model FAN, napewno już były dodane w pudełku przez producenta, pochromowane . Oprócz tych wszystkich niedoróbek, które koledzy wyrzej wymenili, model jest . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Na przyszłość radzę Ci zaopatrzyć się w taśmę maskującą, a efekt końcowy bedzie o niebo lepszy. Podoba mi się czerwony kolor na tapicerce - jaka to farbka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted August 17, 2009 Author Share Posted August 17, 2009 Cześć! Tapicerka to czerwony mat Humbrol 60. Zawieszenie jest proste, lewa strona nie jest niżej, zmierzyłem to. Zrobiłem też parę fotek aby zobaczyć jaki Fiacik jest mały Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messer Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Krzychu126 bryczka prezentuje się nieźle. Mam jednak małe ale do lakieru/koloru. Matowy kolor jest chyba najtrudniejszym do malowania, ponieważ powierzchnia pod niego musi być przygotowana idealnie - i to Ci niestety nie wyszło Od strony pasażera na tylnej ćwiartce idzie pionowa linia, która kończy się na przetłoczeniu w którym jest ubytek. Sama faktura czarnego matu jest jak papier ścierny - ma dużą ziarnistość. Zdaje sobie sprawę, że położenie idealnego czarnego matu jest baaardzo trudne ( sam jeszcze się nie odważyłem), dlatego masz u mnie + za samą próbę kładzenia w/w kolorku Pomysł jak najbardziej mi się podoba - jest odważny i nietuzinkowy, ale wykonanie jeszcze kuleje... Pozdrawiam Messer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts