Wojtek_K Napisano 22 Sierpnia 2009 Share Napisano 22 Sierpnia 2009 Witam. Jak pewnie zauważyliście jestem nowy na forum Modelarstwem zajmuję się od roku i mam na koncie kilka sklejonych modeli. Interesuję się przede wszystkim powojennymi, radzieckimi konstrukcjami. Zauważyłem, że przez to forum przewija się ich duża liczba i dlatego się tutaj zarejestrowałem Chciałem wzbogacić model poprzez dorobienie elementów, których nie ma w zestawie. Mam sporo zdjęć, ale chyba mogę liczyć na waszą pomoc ;)? Oto inbox modelu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 22 Sierpnia 2009 Share Napisano 22 Sierpnia 2009 Cześć, fajnie będzie popatrzeć na tego mastodonta. Gratuliję tematu. Wypraski wyglądają całkiem do rzeczy. Wywal te szyby i wstaw folie. Widać trochę jamek skurczowych ale to się da zaszpachlować. Co do reszty detali pytaj - pomożemy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczor82 Napisano 22 Sierpnia 2009 Share Napisano 22 Sierpnia 2009 Tak, do modeli PST bez tuby szpachli nie podchodź ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 22 Sierpnia 2009 Share Napisano 22 Sierpnia 2009 Interesuję się przede wszystkim powojennymi, radzieckimi konstrukcjami. I już Cię lubię !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 dużo roboty będzie przy tej kostce mydła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 życzę powodzenia i obiecuje , że cały czas będę podglądał twoją robotę bo sam zaczynam przechodzić z tematów WW2 do powojennych i współczesnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek_K Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Dzięki wszystkim za słowa wsparcia i otuchy Wbrew pozorom ze szpachlowaniem wcale nie jest tak źle, a model PST do najgorszych nie należy. Myślę, że wieczorkiem wrzucę fotki ze sklejonego już podwozia ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam. Również mam tę wersję , niedługo mam zamiar się wziąść za nią , z tąd też będę śledził Twoją budowę tego modelu. Sam model w sobie jest przyzwoity , szpachlowania duzo nie ma , choć jest parę miejsc które obowiązkowo trzeba szpachlować , ( ostatnio pomałowałem podkładem wersje S-300 5P85S czyli tę z ' budą ' za kabiną kierowcy , teraz czeka na kolor bazowy , później kamo ) , niedługo biorę się również za wersję ' radarową ' tego też pojazdu. Choć jak za tę cenę model mógłby być trochę bardziej ' dopieszczony '. Ale na pewno takie ' dziwadło ' mile urozmaici kolekcje . PS. czy może ktoś wie czy są jakieś blachy dedykowane do tego modelu? Dzięki za odp Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek_K Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2009 niedługo biorę się również za wersję ' radarową ' tego też pojazdu. Mamy takie same plany A co do blaszek to się nie orientuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Fakt cena modelu jest dość duża mi się wydaje , że lepiej dorzucić te 40 czy 50 pln-ów i kupić kompletny model Scud-a z ARMO a i tam jest blacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek_K Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Po obróbce: Po sklejeniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 WOW! Nareszcie relacja z budowy tego ciekawego pojazdu! Cena jest wysoka, ale nie zapominajmy, że to jednak kawał plastiku, plus trochę gumy, plus niepowtarzalność na rynku. Jak oceniasz sklejalność podwozia? Elementy dobrze spasowane, czy musiałeś piłować, ciąć i spawać? Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Cena jest wysoka, ale nie zapominajmy, że to jednak kawał plastiku, plus trochę gumy, plus niepowtarzalność na rynku. Jak oceniasz sklejalność podwozia? Elementy dobrze spasowane, czy musiałeś piłować, ciąć i spawać? Powodzenia w budowie Witam. Się wtrącę Co do ceny według mnie jest ona lekko wygórowana , model owszem niszowy ale sama jego ' bryła ' jest tak prosta i generalnie mało zdetalowana , że cena mogłaby być o te 40 zł śmiało mniejsza. A kawał plastiku owszem jest , bo długośc ma prawie identyczną jak dragonowski tygrys I jak przyłożyłem. Jego niepowtarzalność polega bardziej na tym że jest to mało popularny temat wśród modelarzy bo z dostaniem tego modelu większego problemu nie ma. Osobiście sam go ' popełniam ' , i bardzo spodobał mi się ten pojazd, taka odskocznia od pancerki drugo wojennej. Co do jakości , to większych problemów on nie sprawia , przyjemny w budowie , dobrze się składa , można z niego ' wycisnąc ' na prawdę fajny model. Pozwole sobie wrzucić kilka moich fotek poglądowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Zdjęcie nr 1 Co to za Mercedes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Merol Revella w 1:35, Wolf czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Merol Revella w 1:35, Wolf czy jakoś tak To ten S-300 taki duży, czy Wolf taki mały?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Jego niepowtarzalność polega bardziej na tym że jest to mało popularny temat wśród modelarzy bo z dostaniem tego modelu większego problemu nie ma. Dokładnie o to mi chodziło, plus o to, że poza PST nie ma innej firmy która się podejmuje tematu. To już mamy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Moim zdaniem model nie wart swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 To ten S-300 taki duży, czy Wolf taki mały?? No co Ty? Nigdy G-klasy na ulicy nie widziałeś? normalna terenówka, ale fakt raczej z tych mniejszych (mniej nadmuchanych Kupię sobie kiedyś takiego, jak będę miał garaż* żeby było gdzie przy nim grzebać * Marzenia ściętej głowy, nie zanosi się na posiadanie garażu w najbliższej dekadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 To ten S-300 taki duży, czy Wolf taki mały?? Kupię sobie kiedyś takiego, jak będę miał garaż* żeby było gdzie przy nim grzebać No co Ty "Gelendę?!" Jak szalaeć to już lepiej LandRover-a 90! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 No co Ty "Gelendę?!" Jak szalaeć to już lepiej LandRover-a 90! hehe powód jest trywialny i oczywisty Jedyna terenówka (z tych starszych i tańszych oczywiście) która ma akceptację mojej małżonki. Nawet kamo nato ponoć się na niej ładnie prezentuje Tiaa, pomarzyć sobie można.... Oki doki przepraszam za zaśmiecanie tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek_K Napisano 20 Września 2009 Autor Share Napisano 20 Września 2009 Wybaczcie, że nic nie pokazuję... Postaram się w przyszły weekend coś podziałać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek_K Napisano 20 Listopada 2009 Autor Share Napisano 20 Listopada 2009 Zrobiłem malutko, ale co tam... taki niewielki update: Na sucho złożony: (ten czarny bak wyważa model jakby co ) Prawa część kabiny: Podpory: Baki na paliwo: Gotowa jedna z 4 rakiet: Przedstawiam też zdjęcie poglądowe w jaki sposób zamierzam pomalować model( fotka pochodzi z milithary photos): Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 Taaaak! Robi się coraz ciekawiej! A jak z wiernością oryginałowi? Porównywałeś detale modelu z tymi zdjęciami? Zgadza się? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek_K Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 Z wiernością jest nawet w porządku, choć niektóre części są trochę uproszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi