Skocz do zawartości

S-300 PMU, PST, 1:72

Wojtek_K

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jak pewnie zauważyliście jestem nowy na forum Modelarstwem zajmuję się od roku i mam na koncie kilka sklejonych modeli. Interesuję się przede wszystkim powojennymi, radzieckimi konstrukcjami. Zauważyłem, że przez to forum przewija się ich duża liczba i dlatego się tutaj zarejestrowałem Chciałem wzbogacić model poprzez dorobienie elementów, których nie ma w zestawie. Mam sporo zdjęć, ale chyba mogę liczyć na waszą pomoc ;)?

Oto inbox modelu:

DSCF0108.jpg

DSCF0118.jpg

DSCF0120-1.jpg

DSCF0126.jpg

DSCF0130.jpg

DSCF0128.jpg

DSCF0133.jpg

DSCF0134.jpg

DSCF0136.jpg

DSCF0138.jpg

DSCF0123.jpg

Cześć, fajnie będzie popatrzeć na tego mastodonta. Gratuliję tematu. Wypraski wyglądają całkiem do rzeczy. Wywal te szyby i wstaw folie. Widać trochę jamek skurczowych ale to się da zaszpachlować. Co do reszty detali pytaj - pomożemy

Pozdrawiam!

Witam.

Również mam tę wersję , niedługo mam zamiar się wziąść za nią , z tąd też będę śledził Twoją budowę tego modelu. Sam model w sobie jest przyzwoity , szpachlowania duzo nie ma , choć jest parę miejsc które obowiązkowo trzeba szpachlować , ( ostatnio pomałowałem podkładem wersje S-300 5P85S czyli tę z ' budą ' za kabiną kierowcy , teraz czeka na kolor bazowy , później kamo ) , niedługo biorę się również za wersję ' radarową ' tego też pojazdu. Choć jak za tę cenę model mógłby być trochę bardziej ' dopieszczony '. Ale na pewno takie ' dziwadło ' mile urozmaici kolekcje .

PS. czy może ktoś wie czy są jakieś blachy dedykowane do tego modelu?

Dzięki za odp

Pzd|2

WOW! Nareszcie relacja z budowy tego ciekawego pojazdu! Cena jest wysoka, ale nie zapominajmy, że to jednak kawał plastiku, plus trochę gumy, plus niepowtarzalność na rynku.

Jak oceniasz sklejalność podwozia? Elementy dobrze spasowane, czy musiałeś piłować, ciąć i spawać?

Powodzenia w budowie

Cena jest wysoka, ale nie zapominajmy, że to jednak kawał plastiku, plus trochę gumy, plus niepowtarzalność na rynku.

Jak oceniasz sklejalność podwozia? Elementy dobrze spasowane, czy musiałeś piłować, ciąć i spawać?

Powodzenia w budowie

Witam.

Się wtrącę

Co do ceny według mnie jest ona lekko wygórowana , model owszem niszowy ale sama jego ' bryła ' jest tak prosta i generalnie mało zdetalowana , że cena mogłaby być o te 40 zł śmiało mniejsza. A kawał plastiku owszem jest , bo długośc ma prawie identyczną jak dragonowski tygrys I jak przyłożyłem. Jego niepowtarzalność polega bardziej na tym że jest to mało popularny temat wśród modelarzy bo z dostaniem tego modelu większego problemu nie ma. Osobiście sam go ' popełniam ' , i bardzo spodobał mi się ten pojazd, taka odskocznia od pancerki drugo wojennej. Co do jakości , to większych problemów on nie sprawia , przyjemny w budowie , dobrze się składa , można z niego ' wycisnąc ' na prawdę fajny model.

Pozwole sobie wrzucić kilka moich fotek poglądowych.

IMG_4655.jpg

IMG_4665.jpg

IMG_4648.jpg

IMG_4802111.jpg

IMG_6050.jpg

Pozdrawiam

Jego niepowtarzalność polega bardziej na tym że jest to mało popularny temat wśród modelarzy bo z dostaniem tego modelu większego problemu nie ma.

Dokładnie o to mi chodziło, plus o to, że poza PST nie ma innej firmy która się podejmuje tematu. To już mamy 2

To ten S-300 taki duży, czy Wolf taki mały??

No co Ty? Nigdy G-klasy na ulicy nie widziałeś?

normalna terenówka, ale fakt raczej z tych mniejszych (mniej nadmuchanych

Kupię sobie kiedyś takiego, jak będę miał garaż* żeby było gdzie przy nim grzebać

* Marzenia ściętej głowy, nie zanosi się na posiadanie garażu w najbliższej dekadzie

No co Ty "Gelendę?!" Jak szalaeć to już lepiej LandRover-a 90!

hehe powód jest trywialny i oczywisty Jedyna terenówka (z tych starszych i tańszych oczywiście) która ma akceptację mojej małżonki. Nawet kamo nato ponoć się na niej ładnie prezentuje

Tiaa, pomarzyć sobie można....

Oki doki przepraszam za zaśmiecanie tematu

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Zrobiłem malutko, ale co tam... taki niewielki update:

Na sucho złożony: (ten czarny bak wyważa model jakby co )

DSCF0514.jpg

DSCF0498.jpg

Prawa część kabiny:

DSCF0500.jpg

Podpory:

DSCF0506.jpg

Baki na paliwo:

DSCF0504.jpg

Gotowa jedna z 4 rakiet:

DSCF0508.jpg

Przedstawiam też zdjęcie poglądowe w jaki sposób zamierzam pomalować model( fotka pochodzi z milithary photos):

_MG_4784.jpg

Pozdrawiam, Wojtek