tmajer Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Ostatnio niestety rzadko mam okazję usiąść i coś posklejać. Ten model jest dopiero drugim wykonanym w tym roku. Parę lat temu kupiłem go od Fojera i tak czekał cierpliwie na swoją kolej. Model właściwie prosto z pudła. Jedyne zmiany jakie wprowadziłem to dołożenie cewki wysokiego napięcia w komorze silnika, oraz wyciągarka. Wyciągarka nie miała liny, a hak od niej był jednym odlewem ze zderzakiem. Nawinąłem linę na bęben, dorobiłem hak oraz dźwignię sterowania sprzęgłem wyciągarki. Model jest stary i niestety rozpadła mi się kalkomania na tablice rejestarcyjne. Będę musiał coś znaleźć i wydrukować.Najpierw prezentuję zdjęcia postępów prac, a potem gotowego modelu. Chyba jednak bardziej podoba mi się wersja surowa, bez drzwi i hardtopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Mnie się podoba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekG Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Bardzo ciekawy model skleiłeś. Jest dostępny gdzieś w sprzedaży? Jeden mały minus według mnie to te żółte przewody trochę rażą w oczy z tego, co widzę to delikatnie przybrudziłeś silnik mogłeś też poczernić i te przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Świetnie się prezentuje Też jestem zdania że bez dachu wygląda bardziej ... fajniej/off-road'owo Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 (edytowane) Ładniusi faktycznie bez dachu lepiej wygląda. Nie to abym się czepiał, ale taka mała uwaga. Skoro przybrudziłeś silnik i zbiornik paliwa, to mogłeś jeszcze zrobić to samo z ramą i mostem z resorami bo tak to trochę dziwnie wygląda - całe podwozie czyste, a bak brudny Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Bardzo ładny Jeep . Kolory są świetnie dobrane. Skleiłbym sobie takiego . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Mi osobiście model również się bardzo podoba ale moim zdaniem przewody dałeś zbyt grube.Powinny być zdecydowanie o mniejszej średnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Wielki pozytyw za tego Jeeeeep'ka Dobre wykonanie i ładna kolorystyka Przyłączam się do uwagi na temat grubości przewodów... też bym dał cieńsze trochę Poza tym ładniusio Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Piękniusi samochodzik, jedynie to te przewody niszczą wszystko, że żółte i ,że za grube, ale mam nadzieję, że sobie poradzisz w modelarstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Wojtek Ty już lepiej o przewodach nic nie mów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Piękny i cudowny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Mi osobiście model również się bardzo podoba ale moim zdaniem przewody dałeś zbyt grube.Powinny być zdecydowanie o mniejszej średnicy. Zgadzam się. Model jest bardzo ładny. Czysto i estetycznie sklejony. Ale te przewody zapłonowe są zbyt grube. Koloru się nie czepiam bo sam miałem kiedyś żółte w aucie. Zastrzeżenia mam tylko do ich średnicy. Koniecznie zmień na cieńsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Aj a jednak, doczepię się do szwów na kołach, a tak to super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Przede wszystkim bardzo dziękuję za wyróżnienie i wstawienie modelu na główną stronę forum Spróbuję odpowiedzieć hurtem na wszystkie posty. Sam model jest bardzo stary, bo Revell wypuścił go w 1980 roku, potem były wznowienia w 1989 i 2002 roku. Mój jest z tej ostatniej reedycji. Kupiłem go jakieś 3 lata temu, na Allegro. I nie widziałem go nigdzie ani wcześniej ani później. Jeżeli chodzi o grubość przewodów WN, to faktycznie powinny być cieńsze. Ja wykorzystałem te, które były w zestawie z modelem i chyba jednak wymienię je na cieńsze. Jeżeli chodzi o ich kolor - żółte przewody zapłonowe bywają w sprzedaży, jak zresztą któryś z Forumowiczów zauważył. Szwy na oponach na zdjęciu faktycznie zwracają uwagę, na żywym modelu nie są rażące. Tornado ma rację - należałoby pobrudzić cały model. Ale jakoś nie miałem do tego odwagi ... Sklejam w tej chwili Payhaulera AMT/ERTL i tu chyba nie będę miał wyjścia i będę brudzić cały model, a nie tylko silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi