Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ponieważ jeszcze nikt nie zmieszał mnie z błotem za wystawianie swoich "potworków", temat zabawek sklejanych dziecku kontynuuję . Tym razem jak w temacie - Char B1 Trumpetera w skali 1:72. Model zgodnie z przyjętą filozofią sklejony prosto z pudełka, pomalowany w całości lakierami Humbrol przy pomocy pędzelka. Co do samego modelu to chyba wzorcowy model tego producenta - czarne gumowe gąsienice , spasowanie, szczególnie przodu kadłuba takie sobie, na tyle - jakby brak jakiegoś elementu - pozostały otwory. Być może, w dobie ulepszania zbudowanych już modeli coś do niego tam "dostawię". A oto i on sam:

charb1trumpeter07263048.jpg

charb1trumpeter07263058.jpg

charb1trumpeter07263068.jpg

charb1trumpeter07263078.jpg

pozdrawiam

Napisano

Jako zabawka dla dzieciaka, to długo on nie pożyje

Sam model fajnie się prezentuje.

Napisano

Mój 4 latek załatwił już 2 pantery i jedną jagdpanterę w 1:35 :-) Czołg się dzieciakowi nie oprze

Napisano

Bardzo ładny. Obicia trochę może nie siadły ale reszta pierwsza klasa. Bardzo ładnie wyglądają te gąsienice.

BTW: mojemu młodemu kupowałem "czołgi świata" i ciągle jakieś remonty były (są) ;-)

Pozdrawiam!

Napisano
Co do samego modelu to chyba wzorcowy model tego producenta - czarne gumowe gąsienice Evil or Very Mad, spasowanie, szczególnie przodu kadłuba takie sobie, na tyle - jakby brak jakiegoś elementu - pozostały otwory.

Bo z przodu w wykuszu kierowcy brakuje wizjera A jego właz producent zrobił ... na lewą stronę To dwa duże babole tego modelu. Niestety żeby dobrze wyglądał, trzeba to zrobić.

Napisano

Pomimo tego, że kamuflaż tego typu i w rzeczywistości i na modelu wygląda dosyć...komiksowo, to Tobie wyszedł kolejny dobry model.

Napisano

Bardzo fajnie wyszedł. Moim zdaniem starannie zrobiony.Podoba mi się malowanie. Ładnie pociągnąłeś te czarne linie. I gąski - duży plus. To nie moja skala, ale robi wrażenie.

Mam na oku Chara z Tamki w 1/35 już od dawna, tylko cena na razie trochę dla mnie mało pociągająca

Pozdrawiam.