Zbyszek Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Nazwa mówi sama za siebie P-11c wersja niemiecka Model jest produktem firmy Plastyk. O jakości pisać chyba nie muszę bo każdy wie o co chodzi Problem miałem z kalkami (Master Craft), po pierwsze swastyki były w częściach, po drugie miałem wypadek w wyniku którego jeden z krzyży uległ uszkodzeniu. Po pomalowaniu nałożyłem washa i trochę przetarłem dzięki czemu nie wyszedł taki brudas jak hiszpańska wersja. Jutro postaram się dać lepsze fotki. Pierwsze myślałem aby tak go zostawić ale... ... Powycierałem washa a przy okazji wspomniany wypadek: I już dwójka w kolekcji: A teraz niech zapłoną stosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 12 Września 2009 Autor Share Napisano 12 Września 2009 Uuuuuuuuuu brak zainteresowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Co tu pisać jak na latadła to zdecydowanie za mocny, wash. po drugie ta obręcz wokoło silnika, którą pomalowałeś na czerwono raczej powinien być kolor rdzy a jeszcze lepiej przepalonego metalu, bo jest to część kolektora wydechowego. Nie do końca jestem przekonany, co do tego, że litera c w nazwie oznacza jednoznacznie, że jest to wersja niemiecka, bo PZL(Polskie Zakłady Lotnicze) jest typowo polska konstrukcją a ten egzemplarz po prostu zmienił właściciela. Ale nie łam się trening czyni mistrza!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Dwie 11ki i żadnej polskiej...Hmm patriota pełną gębą...Trzeba miec talent żeby tak ominąć taka tematykę A wiatrochron gdzie waćpan zapodział? Wszak hitlersynowi może co nieco wiać po grzywce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Nie jestem rasowym modelarzem a raczej typowym amatorem mało wiem o takich technikach jak preshading i wash (w fazie prób dzięki temu forum) ale na wszystkie Krystyny po tej stronie Wisły powiedz mi jakim cudem mógł się w realu uświnić ten samolot i nie chodzi mi o to że jest ze swastyką Poza tym mogę tylko dodać to co proponuje sobie czyli walcz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 ... i zrób wreszcie polską jedenastkę heretyku Co do modelu to koledzy chyba wszystko powiedzieli... MOIM ZDANIEM wash jest choleeeeeeeeeeeeeeeeernie mocny. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteeagle Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 Witam, rzeczywiście nieco za brudny ten samolot, ale to kwestia gustu. Chociaż trzeba zaznaczyć, że jednak samoloty były dużo częściej myte niż pojazdy lądowe. Z oczywistych względów, jak choćby właściwości aerodynamiczne A cóż się stało z owiewką kabiny pilota?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 13 Września 2009 Autor Share Napisano 13 Września 2009 ... i zrób wreszcie polską jedenastkę heretyku Przyjdzie pora na polską, jak na razie w planach jest wersja rumuńska z 1935 oraz z 1940. Co do washa wydaje mi się że z każdym modelem będzie lepszy, cho brudzenie jest SF to czysta P11 - stka mi się całkowicie nie podoba. Co do owiewki zamontuje ja i dam lepsze fotki. Jak tak policzyłem to do kolekcji zamierzam dodać z P11 2x wersje rumuńskie, 1 łotewską, 1 rosyjską i co najmniej 3 polskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 No widzicie, polska wersja będzie, lepiej niech kolega wypróbuje techniki washa i inne na wersjach niepolskich a potem z gracją powstaną te nasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi