Marti_nez Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Wiesz, zważmy na to że to jest pędzlowane. Spoko, a gdyby tak popruszyć te miejsca startymi suchymi pastelami i trochę je wetrzeć? Widziałem takie na jednym modelu Mi-17 i wyglądały całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Szare plamy na prawym boku dla mnie OK, na lewym ciut trzeba dopracować. Ale zielone plamy wyglądają nieciekawie, chociaż znając życie i Twoje modele, będzie miodzio pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 To narazie jest początek prac, plamy zrobiłem bardziej prześwitujące. Lepiej? Będą na końcu robione lekkie okopcenia od spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 No pewnie, że lepiej Tylko jeszcze ten zielony i będzie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Witam! Podobne "zwierzątko" zalega u mnie na półeczce... ale w pudełku. Kawał modelu i widzę, że mimo pierwszego doskonałego wrażenia w pudełku, szykuje się kawał szpachlowania i pasowania. Zmartwiła mnie zwichrowana podłoga ładowni... Mam nadzieję, że mój egzemplarz będzie zdrowy;) Tak czy inaczej, trzymam kciuki. Za szczęśliwy koniec budowy":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 No i wygląda o wiele lepiej . Tak trzymaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fulcrum_29 Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 szykuje się kawał szpachlowania i pasowania. Zmartwiła mnie zwichrowana podłoga ładowni... Mam nadzieję, że mój egzemplarz będzie zdrowy Nie licz na to,mój jest dokładnie taki sam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 No kurza stopa! Zaraz chyba obejrzę element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 29 Września 2009 Autor Share Napisano 29 Września 2009 (edytowane) Jedziem dalej. Średnio jestem zadowolony z brudzenia. Linie na kadłubie są tak delikatne, że nie można ich nawet ołówkiem poprawić bo wash nie wchodzi w nie. Przy ścieraniu nadmiaru to się wszystko ściąga. Ten większy zaciek z tyłu kadłuba to na podstawie fotek robiłem, nie wiem czemu tam się tworzy. Jeszcze muszę go poprawić ale czekam aż przeschnie. Aha, podciąłem trochę opony jako ugięcie. Edytowane 1 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Nie no pięknie wyszło malowanko ja niedługo zabieram się za mojego mi-2 więc kolejny śmigłowiec na forum będzie oglądam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Dobrze jest . A drabinka wyszła super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cparty95 Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Witaj czy mógłbyś mi powiedzieć jakich farbek użyłeś do tego mi-26? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 29 Września 2009 Autor Share Napisano 29 Września 2009 Witaj czy mógłbyś mi powiedzieć jakich farbek użyłeś do tego mi-26? Błękit: Pactra A109 Piaskowy: Model Master Acryl 4720 Zieleń: Humbrol 102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 Czółko Kolejny odcinek psucia modelu (i dosłownie i w przenośni ). Poprzyklejałem podwozie i kilka drobiazgów oraz położyłem kalki. Dobrze się kładą i reagują na płyny zmiękczające. Potem je wypłowiłem (czy jak to tam się mówi, wypłowiałem ). Na to trochę olejnych i gotowe. Jakoś to wygląda. Teraz zajmę się wszystkimi drobiazgami przy kadłubie, czyli rampa, drzwi i takie prostokątne cybanty pod wylotami spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Teraz widać, że owiewka trochę odstaje od kadłubu... A efekt z kalkami mi się bardzo podoba, uzyskałeś to wypłowienie filtrami? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 Chodzi Ci o boczne okienka? One maja odstawać bo są odsuwane. Nie wiem czy to można nazwać filtrem bo jest to ten sam piaskowy kolor co kamo ale nakładany jak półsuchy pędzel . Jest to akryl i jak za mocny był kolor to wilgotnym pędzelkiem ściągałem nadmiar. Na upartego mozna to podciągnąć jak filtr domowej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Chodzi Ci o boczne okienka? Nie, boczne okienka są odsuwane, jak zresztą napisałeś. Bardziej chodziło mi o tą szparę na dole, mniej więcej po środku szyby, ale to już czepialstwo :P Sposób z kalkami dobry, wykorzystam pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Nie wiem jak to tam w oryginale było na Mi-26, ale mógłbyś się pokusić o mocniejsze wypłowienie tylko czerwonego na gwiazdach, tak by mocniej przebił biały. O coś takiego: http://www.airliners.net/photo/Russia---Air/Mil-Mi-6PSS/1184615/L/ Ale to tylko moja propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 3 Października 2009 Autor Share Napisano 3 Października 2009 Witam, dorobiłem schodki, reflektory i kilka innych drobiazgów. Została już tylko rampa do pobrudzenia i wklejenia Schodki trochę podniszczyłem gąbeczkując lekko kolorem wnętrza a następnie aluminium. Ma to imitować przetarcia do farby podkładowej i gołego metalu. Zrobiłem też lekkie wypłowienie czerwieni w gwiazdach i godłach tak jak mówił Grzes. Mam nadzieję, że udało mi się to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 Jak na mój gust, gwiazda po lewej stronie 100x lepsza od tej po prawej. Schodki fajne pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Jestem pod wrażeniem tego co tu robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi