RH Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Teraz coś dla odmiany z "polonusów" czyli model myśliwca nienieckiego Albatros D II z szachownicami .po 1918. Prawdopodobnie w odradzającym się lotnictwie polskim używany byl jedyny egzemplarz Albatrosa DII z chłodnicą na skrzydle (ta wersja miala w większości chlodnice po bokach kadluba ).Malowanie typowo niemieckie z tego okresu (zastosowalem farby Valejo) z naniesionymi przypuszczalnie wyglądającymi szachownicami. Bo tak do końca nie wiadomo jak on wyglądal.Jedyne co wiadomo to że byl w polskim lotnictwie Na pewno wywolam burzę i morze sugesti co do modelu ale przecież o to chodzi Może sie wyklaruje z tego prawdziwe oblicze Albatrosa w slużbie odradzającego sie lotnictwa w tym okresie Osobiście wykonalem go jako domniemany wygląd ,bo nic wiecej o nim nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 A stosik pod ogonem z jakiego zestawu?;) Ładny jak zwykle, świerk ma się dobrze:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Bardzo urokliwy Albatrosik . Jedynie ta podstawka z taką czystą "podłogą" nieco zastanawiająca. A szachownice wg mnie o.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 29 Września 2009 Autor Share Napisano 29 Września 2009 Bardzo urokliwy Albatrosik . Jedynie ta podstawka z taką czystą "podłogą" nieco zastanawiająca. A szachownice wg mnie o.k. Wpadla mi po rękę akurat ta podstaweczka (notabene z Sopwitha na plywakach) to ją wstawilem tak że by troche zmienić image Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 No i bardzo piękny model . Kiedy budowałem swój model tej maszyny zastosowałem ten sam schemat kamuflażu , ale na płatach namalowałem szachownice "z Ławicy" , jako że samolot tam właśnie stacjonował . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Witam. Nie mój okres ale modelik ładniutki, podziwiam was koledzy za malowania imitacji drewna, czy mógłbys przybliżyć temat jak Ty go wykonujesz ? I drugie pytanko, gdzie Ty te wszystkie modele mieścisz? W kazdym bądź razie moje gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Piękny model i żadne drzewko czy podstawka tego nie zmieni Zafascynowany jestem drewienkiem - wyszło extra - i niestety obawiam się że to raczej Twój talent, a w mniejszym stopniu technika. Gbybyś jednak ją trochę przybliżył bylibyśmy wdzięczni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 30 Września 2009 Autor Share Napisano 30 Września 2009 Witam. Nie mój okres ale modelik ładniutki, podziwiam was koledzy za malowania imitacji drewna, czy mógłbys przybliżyć temat jak Ty go wykonujesz ? I drugie pytanko, gdzie Ty te wszystkie modele mieścisz?W kazdym bądź razie moje gratulacje. O przechwywaniu modeli kiedys tam wspominalem i nie chce mi sie powtarzac Co do samej techniki to opisywana byla w wielu publikacjach i na forach (może nie tu ale na innych to na pewno) Natomiast ja jako podklad stosuje jasna farbę np Humbroll 63 lub podobne z innych firm. A do wykonania pseudo słoi dwa odcienie brązu . Wazne jest to aby sloje wykonywać przyciętym pedzlem i półsuchą farba . I co jest bardzo ważne musi być to farba olejna bo daje bardzo ladny efek przez to żewolniej schnie.Dlatego odradzam do robienia przecierki farby akrylowe. i to tyle . Na koniec jeszcze czasem suchy pastel .ana końcu aerografem pomarańcz z Tamiyi Clear (taki transparentny kolorek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 - Czyli talent, jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi