Skocz do zawartości

FlakPanzer 1 A w/. Ammo Trailer 1:35 pierwszy warsztat

rafik1213

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu tak dziwnie malujesz? Podwozie niby malowane, a pełni niedoróbek i fleków? Albo nie maluj aż do złożenia wszystkiego, albo przynajmniej rób to etapami - podwozie, góra kadłuba, działko itd. Jak zaczniesz poprawiać takie niedoróbki to Ci się fleki mogą porobić z farby jak jej dobrze nie rozcieńczysz.

• Odpowiedzi 70
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Moim zdaniem maluj trochę dokładniej. Gąski i koła są już przyklejone? Czy to tylko przymiarka. Bo będzie Ci ciężko pomalować gąsienice, jak będziesz malował to farba będzie Ci lecieć na koła. I nie zbyt dobrze to będzie wyglądać.

Gąski i koła są już przyklejone? Czy to tylko przymiarka [przyklejone] . Bo będzie Ci ciężko pomalować gąsienice, jak będziesz malował to farba będzie Ci lecieć na koła. I nie zbyt dobrze to będzie wyglądać.

gąski są pomalowane na gunmetal a raczej farba się nie będzie lać

Bo będzie Ci ciężko pomalować gąsienice, jak będziesz malował to farba będzie Ci lecieć na koła.

Jak ktoś maluje strzelając farbą ze strzykawki to może i polecieć na koła. No chyba, że ktoś jest wyjątkową fleją malarską. Skoro w 1/72 da się pomalować założone gąski to tym bardziej w 1/35.

No dobra... przeglądałem zdjęcia i ryciny Flakpanzera I i Panzerów I - pokaż mi tą szparę na jakimś zdjęciu. Bo wg tego co ja widzę, to listwy schodzą się bez żadnych szpar.

No i teraz zauważyłem, że masz tylne światło notek wklejone odwrotnie.

Jak widzę, to na kole napędowym gąski się nie stykają, masz za mocno gdzieś naciągnięte albo brak ci ogniwa jednego.

Widzę, że klej ci się ulał jak naklejałeś gęsi na kole napędowym, albo to takie złudzenie?!

Dawidzie, lepiej się ogranicz z bezsensownymi komentażami, widać, że nie zabardzo cokolwiek czaisz a wypowiadasz się bezsensownie...

Ostatni raz coś tutaj piszę bo rzucanie o ścianę grochem mnie już znudziło:

p1020058z.jpg

1. To jest notek, który masz wklejony tył do przodu - świeci w błotnik innymi słowy.

2. To jest klocek podnośnika. On był DREWNIANY.

3. Ta szpara ma jakiś milimetr - jak sobie przeliczysz to w oryginale mógłbyś tam dłoń wsunąć.

4. Źle rozcieńczona farba, kładziona grubo jedną warstwą i takie są efekty - ślady po pędzlu i fleki farby, a na dolnej krawędzi błotnika zalany detal.

5. Te niedomalowania to na deser zostawiłeś?

To koniec pisaniny z mojej strony w tym wątku.

Rafik, taką radę mam dla Ciebie.

Jesteś młodym początkującym modelarzem, nie zabieraj się od razu za skomplikowane i dobre modele. Raz że nie radzisz sobie jeszcze z montażem, a dwa to szkoda modeli.

Odłóż ten model na półkę i zabierz się za coś mniej skomplikowanego i tańszego. Zacznij jednak od 1:72, a jeżeli jednak 1:35, to wybierz oklepane już T34 Zvezdy, albo mało skomplikowane modele Tamiya.

Jak nabierzesz już wprawy, to wróć do Flakpanzera, wrzucisz go do kreta czy innego specyfiku i zaczniesz od nowa.

Pzdr

I lepiej będzie jak na razie będę sklejał tanie skify i zevezdy

Skifów też nie polecam, są tanie ale bardzo trudno się je składa, trzeba być obyty ze szpachlą i pilnikiem, instrukcje też czasami potrafią wprowadzić w błąd..., nie mniej doświadczony modelarz może zrobić z nich fajne rzeczy, początkujący się tylko zniechęci...

Faktycznie tak jak Seb napisał może spróbuj z jakąś prostszą Tamyią... może będzie trochę drożej ale wszystko pewnie będzie dobrze pasować do siebie...