Skocz do zawartości

F/A-18F SUPERHORNET Italeri 2691 1:48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No proszę:D

Bardzo lubię oglądać Twoje prace. Raz, że tematyka właściwa i wogóle, a dwa, to sam fakt jak robisz swoje modele.

Czysta przyjemność.

Radosny Roger tupie drewnianą nogą o pokład normalnie:D

• Odpowiedzi 83
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Świetnie zrobiłes dysze od wewnątrz (bo z zewnątrz nie muszę wspominac że są swietne). W super hornecie podobają mi się bardzo te masywne golenie tylnych kół. Rewelacja, teraz to bym się bał wsiadac i latac nim, by czegos nie zepsuc

Napisano

Witam.

Świetnie zrobiłes dysze od wewnątrz

Specjalnie "for you" przedstawiłem je tu poniewaz juz dwa razy przy innych modelach prosiłeś mnie o to

Dziękuję.

Czymże byłby model "ready to fly" bez tasiemek RBF, dlatego też postanowiłem je wykonać.

Tasiemki.

PB110002.jpg

Tasiemki z drucikiem, który pozyskałem ze starego transformatorka "Demolition Men".

PB110003.jpg

Drucik nawinołem na pędzel o odpowiedniej średnicy i wg. rozmiaru go poprzycinałem w celu otrzymania oczek.

PB110004.jpg

Na tak otrzymane oczka nawlekłem RBF i odpowiednio uformowałem drut na końcu klejąc wszystko na CA

PB110006.jpg

Na końcu pomalowałem drut na czarno aby imitował sznurek.

PB110007.jpg

Pozdrawiam Przemek.

C.d.n.

Napisano

erbeefki no tego się spodziewałem

A co do dysz - to często jest to traktowane po macoszemu, a jednak dobrze wykonane dysze - i zwłaszcza w środku z tym białym nalotem - to nie lada smaczek Dlatego cieszę się, że je zrobiłeś tak profesjonalnie

Napisano
No proszę

Bardzo lubię oglądać Twoje prace. Raz, że tematyka właściwa i wogóle, a dwa, to sam fakt jak robisz swoje modele.

Czysta przyjemność.

Radosny Roger tupie drewnianą nogą o pokład normalnie:D

Poprostu obaj lubimy powojenne lotnictwo usnavy zwłaszcza formacje vf-84 i vfa-103

Dlatego cieszę się, że je zrobiłeś tak profesjonalnie

Nie ma sprawy

Prefect! Jesli pozwolisz to chciałbym Cie naśladować (w pracy) i stworzyć coś na miare Twoich modeli

Naprawdę są ludzie robiący prawdziwe cuda wystarczy po googlować aby sie przekonać a ja się do nich raczej nie kwalifikuję

Wiele rzeczy nauczyłem sie tutaj od Kolegów z forum więc czemu miałbym mieć cokolwiek przeciwko. .

Zamocowałem rbf-ki model czeka na poprawki pedzelkiem i podstawkę.

Jedno zdiecie z rbf-kami co bym miał jakiegoś asa w rękawie na galerię.

PB110002-1.jpg

Pozdrawiam Przemek

Napisano

Czas na dokowanie

Podstawka inbox.

-Ramka na zdiecia 20x30

-Plexia z antyramy 20x30

-Papier ścierny 320

-Klej uniwersalny

PB130001.jpg

PB130003.jpg

PB130002.jpg

Na początku nakleiłem na plexi papier ścierny , docisnołem i pozostawiłem do wyschniecia na kilka godzin.

Nastepnie pomalowałem całość czarnym matowym lakierem i pozostawiłem do wyschniecia.

PB140004.jpg

Pozdrawiam Przemek.

Napisano

Twardy żwirek wyszedł. Broń panie przed ostrym hamowaniem na tej podstawce, bo zjedzie się nie tylko opony, ale i felgi szerszenia

Napisano

Następnie przygotowałem do malowania i pomalowałem podstawkę. Wkleiłem także od spodu imitację kratek. i to by było na tyle. Dziękuję wszystkim którzy mnie wspomogli. Zapraszam do Galerii i oceny viewtopic.php?t=17575

PB140001-1.jpg

PB140002.jpg

Pozdrawiam

Przemek.