tornado Napisano 11 Grudnia 2006 Share Napisano 11 Grudnia 2006 Postanowiłem zrobić sobie małą przerwę z Western Star'em i dla relaksu zabrałem się za euro-ciągnik, a jest nim Scania 143 M Topline. Po za małymi dodatkami model jak i kalkomanie będą z pudła. Jak narazie skleiłem do kupy blachy kabiny i wiekszość podwozia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 11 Grudnia 2006 Share Napisano 11 Grudnia 2006 fajnie fajnie po pudełku sądziłem że będzie tandem z obiema napędowymi a tu okazuje się że jedna wleczona ona jest bliźniak czy pojedyńcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2006 fajnie fajnie po pudełku sądziłem że będzie tandem z obiema napędowymi a tu okazuje się że jedna wleczona ona jest bliźniak czy pojedyńcza? Początkowo planowałem tandem, ale ostatecznie doszedłem do wniosku, że będzie to ciagnik z naczepą. Koła na osi wleczonej są bliźniakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grex Napisano 12 Grudnia 2006 Share Napisano 12 Grudnia 2006 mODELIK ZAPOWIADA SIĘ FAJOWO!!!!! Jak wiem to już mało spootykany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 12 Grudnia 2006 Share Napisano 12 Grudnia 2006 Kuuurcze. Skanki 143 wymiatają! Powodzonka w budowie. Acha, ta kalkomania King of the road na spojlerze jest niesamowita Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 12 Grudnia 2006 Share Napisano 12 Grudnia 2006 O, widzę, że nowy projekcik I tempo iście expresowe!!! Życzę powodzenia, już na tym etapie robi się gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2006 Zaszła zmiana planów, postanowiłem zrobić zestaw z przyczepą. A więc spowrotem przeciąłem ramę (wcześniej była skracana), wstawiłem elementy które wcześniej wyciąłem i dodałem kawałki (czarne) z innej podłużnicy, natomiast tylne kńcówki ramy dodałem z zestawu akcesorii z windą (będzie montowana). Rama narazie jest nie poszpachlowana i bedzie wstawiona jeszcze jedna poprzeczka z podporą na wał napędowy: Prawie dokończyłem też sklejanie silnika, brakuje w nim jeszcze filtrów i wentylatora: Na koniec zrobiłem mała przymiarkę z kabiną: Co do barw w jakich będzie wykonany model to jeszcze sie zastanawiam, a tak w przybliżeniu będzie wyglądał zestaw po sklejeniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 12 Grudnia 2006 Share Napisano 12 Grudnia 2006 Kurka wodna Andrzeju kładziesz mnie na kolana Bardzo ciekawy temat. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 12 Grudnia 2006 Share Napisano 12 Grudnia 2006 tornado fajny model widze ze bedzie postawal powiedz mi z czego zrobiles zaczep wiesz ze szykuje sie do podobnego modelu a i z czego zrobisz skretna os do przyczepy moze zdradzisz romka tajemnice ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2006 powiedz mi z czego zrobiles zaczep wiesz ze szykuje sie do podobnego modelu a i z czego zrobisz skretna os do przyczepy moze zdradzisz romka tajemnice ?? Zaczep i pakę mam z zestawu Volvo FH 16, które przerobiłem na betoniarkę, natomiast dyszel z obrotnicą zaczerpnę z przyczepy od MB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 12 Grudnia 2006 Share Napisano 12 Grudnia 2006 no ale te Volvo nie mialo zaczepu ja ten zaczep idzialem jako samo robke ale jak mowisz ze to od volva no to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2006 no ale te Volvo nie mialo zaczepu ja ten zaczep idzialem jako samo robke ale jak mowisz ze to od volva no to ok miało, miało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 12 Grudnia 2006 Share Napisano 12 Grudnia 2006 no to ja tam niewiem bo nie sklejalem te volvo tylko ty ,a dyszel nie lepiej zrobiz z PCV-ki i niebrac z innego modelu ?? i jak mozna znalesc to PCV-lke i czy mozna z niej zrobic kawalek rame np. dorobic cos w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2006 no to ja tam niewiem bo nie sklejalem te volvo tylko ty ,a dyszel nie lepiej zrobiz z PCV-ki i niebrac z innego modelu ?? Przyczepy mam dwie takie same, tą miałem zamiar już dawno temu przerobić a teraz nadarzyła się okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 12 Grudnia 2006 Share Napisano 12 Grudnia 2006 no to chyba ze a co o moje pytanie z PCV-ka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2006 no to chyba ze a co o moje pytanie z PCV-ka ?? Piszesz tak, że nie wiadomo czy to jest pytanie czy stwierdzenie, postaraj się układać poprawne stylistycznie zdania to i będziesz bardziej zrozumiały Płytki PCV często można kupić na allegro, oczywiście nadają się do zrobienia ramy itp. W sklepach modelarskich można też kupić tamiyowskie kształtowniki o różnej średnicy i przekroju, można z nich zrobić np. dyszel lub osie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 12 Grudnia 2006 Share Napisano 12 Grudnia 2006 dzieki za to ze zwruciles uwage no i za wyjasnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2006 Okazało się że źle wyliczyłem rozstaw osi Po dokładniejszym przestudiowaniu planów (foto) i ponownym przeliczeniu skali znowu pociąłem ramę i kawałki podłużnic przeniosłem z przed mostu za tylną oś. Pomalowałem także felgi, piasty kół będą pomalowane pod kolor podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Grudnia 2006 Share Napisano 13 Grudnia 2006 Tornado Twoje chromy mnie dobijaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 14 Grudnia 2006 Share Napisano 14 Grudnia 2006 a te felgi czym malowane? Bo na metalizer nie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2006 a te felgi czym malowane? Bo na metalizer nie wygląda Felgi pomalowałem Alcladem, wcześniej dałem szary podkład z puszki a na niego czarną Pactrę A1. okonek napisał: Tornado Twoje chromy mnie dobijaja Bez przesady chromy choć są malowane Alcladem to i tak nie są takie jak bym chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 14 Grudnia 2006 Share Napisano 14 Grudnia 2006 Widac, ze bedzie ladny model a tornado mozesz powiedziec czym tniesz plyte PCV no i plastik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2006 Widac, ze bedzie ladny model a tornado mozesz powiedziec czym tniesz plyte PCV no i plastik ? Dłuższe kawałki nacinam nożykiem modelrskim/skalpelem a mniejsze przecinam piłką zrobioną z ostrza żyletki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 14 Grudnia 2006 Share Napisano 14 Grudnia 2006 To masz taka reke ze Ci nie drzy jak tniesz, ze tak prosto wychodzi??:P WIem, że pytanie nie na miejscu bo mistrza nie powinno sie pytac czy mu reka drzy, bo to jest oczywsiete ze nie. ALle co tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2006 To masz taka reke ze Ci nie drzy jak tniesz, ze tak prosto wychodzi??:P WIem, że pytanie nie na miejscu bo mistrza nie powinno sie pytac czy mu reka drzy, bo to jest oczywsiete ze nie. ALle co tam... Oczywiscie korzystam z metalowej linijki, obawiam się że bez niej mogłyby wyjść esy-floresy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi