Skocz do zawartości

FlakPanzer 1a TRISTAR 1:35

rafik1213

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć po nie równiej walce zakończyłem ten model może nie jest ideałem ale mi się podoba .

Nauczyłem się na modelu wiele nowych rzeczy pierwszy raz zastosowałem suchych pasteli . Dzięki wszystkim za pomocy .

"Falk jest kolejnym modelem na którym się coś nauczyłem model po modelu może kiedyś dojdę do czegoś."

Czas na foki .

p1020076.jpg

p1020077.jpg

p1020078.jpg

p1020079.jpg

p1020080i.jpg

p1020082j.jpg

p1020083.jpg

p1020087w.jpg

p1020088.jpg

p1020092f.jpg

p1020093.jpg

p1020094ta.jpg

Edytowane przez Gość

Witam! Generalnie to fajny model popełniłeś. Podoba mi się. Drażni mnie tylko to błoto (???) w rudym kolorze. Wyglada jak rdza z wnętrza kaloryferów. Poza tym ta rdza jest za regularna, jakoś tak dziwnie pomalowana. Moża by było jeszcze wyliczać, ale zostawmy ten model takim jaki jest. A jest on OK i bardzo mi się podoba!

Cóż, jeszcze sporo musisz się nauczyć, ale idziesz w dobrym kierunku. Jedyne co chciałbym poruszyć, to te Twoje błoto. Generalnie tak jak napisał cloner, z pasteli ciężko zrobić błoto. One lepiej sprawują się jako kurz lub zachlapania, ewentualnie możesz ich użyc do odpowiedniego zabarwienia błota. Co do jego faktury to musisz zrobić ją z czegoś innego, poszukaj na forum, jest tego dużo. Musisz także bardzo dobrze zastanowić się gdzie i w jaki sposób chcesz brudzić model, bo tutaj to wygląda bardzo chaotycznie. Tutaj poleciłbym pooglądać oryginalne zdjęcia interesującego Ciebie pojazdu lub modele innych osób i spróbować skopiować to co Ci się spodoba na Twoją pracę.

Tyle ode mnie.

• 5 months later...

Witam,

Model całkiem fajny.Jeśli już chcesz robić błoto z pigmentów to Ja robię to tak,że przejeżdżam miejsce gdzie ono ma występować wodą lub podkładem w postaci farby w odpowiednim kolorze.Następnie biorę suchy pędzel kładę na niego pastele i popukuje go tak aby pastele spadły na to miejsce.Wtedy powstają takie grudy i najlepiej stosować różne odcienie pasteli.