rafik1213 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 (edytowane) Cześć po nie równiej walce zakończyłem ten model może nie jest ideałem ale mi się podoba . Nauczyłem się na modelu wiele nowych rzeczy pierwszy raz zastosowałem suchych pasteli . Dzięki wszystkim za pomocy . "Falk jest kolejnym modelem na którym się coś nauczyłem model po modelu może kiedyś dojdę do czegoś." Czas na foki . Edytowane 18 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Witam! Generalnie to fajny model popełniłeś. Podoba mi się. Drażni mnie tylko to błoto (???) w rudym kolorze. Wyglada jak rdza z wnętrza kaloryferów. Poza tym ta rdza jest za regularna, jakoś tak dziwnie pomalowana. Moża by było jeszcze wyliczać, ale zostawmy ten model takim jaki jest. A jest on OK i bardzo mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 marioba Dzięki muszę się jeszcze wiele na uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Błoto ma zły kolor i jest za płaskie. Dalej jest ta dziura z tyłu wanny. i te otarcia jakiś mi nie podchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 Który kolor najlepszy pod błotko Następnym razem błotko będzie 3 D bo kumpel mnie nauczył jak robić porządne błotko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Dla mnie model jest fajnie wykonany. Tylko co mi się nie podoba to ta dziura z tyłu wanny... Dlaczego jej nie zaszpachlowałeś??I to błotko jakieś takie dziwne mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Który kolor najlepszy pod błotko Generalnie to wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Niestety mi się ani trochę nie podoba. Generalnie nie radzę robić błota z pasteli. Tyle ode mnie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Cóż, jeszcze sporo musisz się nauczyć, ale idziesz w dobrym kierunku. Jedyne co chciałbym poruszyć, to te Twoje błoto. Generalnie tak jak napisał cloner, z pasteli ciężko zrobić błoto. One lepiej sprawują się jako kurz lub zachlapania, ewentualnie możesz ich użyc do odpowiedniego zabarwienia błota. Co do jego faktury to musisz zrobić ją z czegoś innego, poszukaj na forum, jest tego dużo. Musisz także bardzo dobrze zastanowić się gdzie i w jaki sposób chcesz brudzić model, bo tutaj to wygląda bardzo chaotycznie. Tutaj poleciłbym pooglądać oryginalne zdjęcia interesującego Ciebie pojazdu lub modele innych osób i spróbować skopiować to co Ci się spodoba na Twoją pracę. Tyle ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 eh wspomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam, Model całkiem fajny.Jeśli już chcesz robić błoto z pigmentów to Ja robię to tak,że przejeżdżam miejsce gdzie ono ma występować wodą lub podkładem w postaci farby w odpowiednim kolorze.Następnie biorę suchy pędzel kładę na niego pastele i popukuje go tak aby pastele spadły na to miejsce.Wtedy powstają takie grudy i najlepiej stosować różne odcienie pasteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Z pasteli to bardziej kurz, a nie błoto... wygląda jak byś podwozie modelu pomalował farbką tam gdzie pędzel sięgnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 A czy np jak dodam zmieszam moknę i pastele czy to zda egzamin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 A czy np jak dodam zmieszam moknę i pastele czy to zda egzamin .?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi