Mors Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 WTF ?? Proponuję zakup linijki, ołówka, jakiegoś cyrkla, pilników i papieru ściernego o gradacji większej niż 60 Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 30 Października 2009 Autor Share Napisano 30 Października 2009 Teraz kształt powinien się zgadzać i chyba wykonanie mi lepiej wyszło jak sądzicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Lepiej na pewno ale i tak jest krzywo... Może za szóstym razem będzie idealnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Weź mały pilnik najlepiej w kształcie półkola i ze szlifuj nierówności, później może walnij podkład i zobaczysz co jeszcze gryzie tą eliptyczną koncepcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Już lepiej wyglądało to bez tego "żebrowania". Koncept masz fajny, ale poświęć temu troszkę więcej czasu, użyj linijki, kątomierza no i wygładź to czymś a efekt będzie malina Aha no i osobiście jestem za pierwszą opcją żeberek bo z tą drugą to sie nie spotkałem jeszcze No i tak jak koledzy już pisali - przeszlifuj jeszcze kastę drobnym papierem. No i... koniecznie zmień felunek Nie pasują do sylwetki tego Golfa Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 3 Listopada 2009 Autor Share Napisano 3 Listopada 2009 podkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Większych błędów nie widzę ,ale tylni zderzak wydaje się być od dołu troche krzywo zeszlifowany, może to tylko złudzenie, ale warto zwrócić uwage A i pokaż jak zrobiłeś wewnętrzną część maski, bo jestem ciekaw tej elipsjozy (<-- wtf co to jest ) P.S. doszedł do mnie scaglietti, zrobiłem zdjęcia in-boxa, podłączam aparat przez USB do kompa i dup bateria kaput , tak więc jutro będzie (chyba) pierwszy in-box 612 revella na forum Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 11 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2009 Chłopacy poratujcie i podpowiedzcie ja tą cholerę obniżyć żeby ładnie sie te koła wpasowały bo jednak te BBS-y założę tylko je przemaluje. No i jeszcze troszkę zderzaki trzeba poprawić i jutro go może pomaluje kolorem tylko jeszcze nie wiem jakim teraz mi wpadł do głowy pomysł żeby go pomalować go na żółto i dać kalkomanie z pokemonem Pikachu :P co o tym myślicie Pewnie powiecie ze lipny pomysł ale jak już mówicie ze go zepsułem to dam mu te kalkomanie Ale pierw mi powiedzcie jak go obniżyć. Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Popraw jeszcze lewe przednie nadkole, pomysł z pichaczu w porzo , a jak zglebić, zeszlifować wewnętrzne ranty nadkoli, pokombinuj, to nie jest takie trudne... :P . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 W modelarstwie nie oto chodzi, że: "zepsułem, dobra dokończe na szybko i zaczynam nowy, który będzie lepszy" bo to g**no prawda, powinieneś się przyłożyć i popracować nad tym co zarzucają Ci dobrzy koledzy. Jeżeli tak będziesz do tego podchodził to nie zajdziesz daleko, no chyba że robisz na ilość nie na jakość to spoko. Wtedy przerzuciłbym się chyba na kartonowe modele Ogarnij go troche i przywróć do należytego stanu, bo to już klasyk wśród 1:24 jest i ogólnie spieprzyć tak drogi i rzadki model byłoby troche nie ok... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Popieram przedmówcę... Nie traktuj modeli w ten spoób... Jak chcesz go zglebić, to musisz wpuścić koła w nadkola, bo jak wystają to nie zglebisz I jak dla mnie pomysł z pokemonem odpada Ja bym go pomalował na czarny, lub srebrny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Ojjj tak , zrób takiego niebieskiego golfika i będzie odjazd Ładnie idzie, a te felgi faktycznie trochę brzydkie są. Chociaż ... jakbyś wrzucił do dota i ładnie acaldem poleciał po nich to by coś było z nich. Edit: Chodzi mi o tego golfa ; ) http://images.eurotuner.com/images/160_0701_et_13z+1996_volkswagen_mk3_golf+front_right_view.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 Przód udało mi sie ładnie obniżyć ale nie mam pojęcia co zrobić z tyłem , jak go obniżyć :/ Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marszall Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Witam wszystkich ;] niemoge znalesc w internecie ani tu na forum jak obnizyc zawieszenie ;( Mógłby ktoś mi napisać ? Z góry dzieki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Marszall - zależy od konstrukcji zarówno auta jak i modelu. Np ja w CRX Ballade (Tamiya) szlifowałem amortyzatory z przodu (tak, aby wszedł "głębiej w nadkole) oraz wypustki podwozia, do których przykleja się "kołyskę" wraz z wahaczami. Do tego trzeba było lekko dogiąć drążki reakcyjne. Z tyłu wystarczyło podszlifować amortyzatory ze sprężynami, a wahacze wzdłużne musiały być przyklejone do podwozia pod nieco innym kątem - wtedy tylna belka siadła głębiej. Sory za jakość ale robione na szybko - mam nadzieje, że załapiesz o co chodzi: Zielone trzeba zeszlifować do czerwonych linii, a drążki wygiąć tak, jak idą grube czarne kreski. Wszystkie elementy powinny być zeszlifowane o taki sam wymiar (zazwyczaj 1-2mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marszall Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Dzięki Ci wielkie Adamuss ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2009 UP!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Hmm fajny kolorek. Felgi mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 To żółty czy balans bieli ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Będziesz jeszcze dopasowywał maskę? Bo trochę stopień jest przy połączniu z błotnikiem. I jeszcze pytanie odnośnie kół - czy będą tak wystawały? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Ranty felg mają nie wyrównane końcówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Chyba was rozczaruje ponieważ musiałem wprowadzić drobną zmianę a mianowicie zmienić kolor nadwozia bo do tamtej żółtej farby trzeba było dać utwardzasz a ja zapomniałem i niestety bardzo długo by to schło a że nie mam utwardzacza i nie miałem jak kupić to postanowiłem ten kolor zeszlifować i położyć czarny i chyba wyszło to na lepsze. Fajnie by było jeszcze jakby jak nisko cały czas siedział Fotki: sorka za jakość fotek al musiałem je zrobić gorszym aparatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 No, czarny od razu lepiej wygląda Lakier fajnie położony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partnercom Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Ten POKEMON na dachu to mnie normalnie rozwalił Czy to ten słynny niemiecki tuning? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 Przymiarka kół i chyba tak zostaną bo nie jest źle , przymiarka silnika i maska do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi