Scibor Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Witam jestem nowy na forum a trafiłem tu szukając w google modeli z wojny obronnej 1939 - masa fajnych modeli:) bardzo podobają mi się te od podstaw. A teraz trochę moich ulepków : Na początek może nie 39 a raczej lata 20 - załoga FT17 skala 1:35 Figurki są nieskończone - jeszcze trochę pracy. Tutaj fotka tego co robię do pancerki z 39 + generał Sosabowski Figurki też nie skończone. Na koniec coś co jest dla mnie nowym doświadczeniem 1:48 piloci. Szykuję się do zrobienia mojego limitowanego Karasia 1:48 z blaszkami i załogą z żywicy. Po dakładnych oględzinach załogi postanowiłem sam potestować jak wychodzi rzeźbienie w 1:48. Mam zamiar zrobić własną załogę do wnętrza Karasia a narazie 3 pilotów - 2 z okresu 20 lecia a jeden z bitwy o Anglię. Nieskończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Może wyglądają trochę komicznie ,ponieważ nie są momentami zachowane proporcje ale i tak poziom tych figurek jest zniewalająco wysoki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 super.zrob zaloge 7tp to chetnie kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Czuję się wciśnięty w fotel, godne podziwu. Miło powitać swojaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Śmigły Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Witam! Figurki genialne jak dla mnie. A może kolega zdradzi z jakiego materiału robi i może jakiś krótki kurs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteeagle Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Mogę tylko powtórzyć za kolegami - świetna sprawa Mógłbyś tylko robić mniej "staro" wyglądające twarze Bo to jest właśnie największy minus firm produkujących zestawy polskich żołnierzy II RP. Celuje w tym zwłaszcza M Model, którego figurki wyglądają jakby w Wojsku Polskim służyli wyłącznie zniszczeni życiem brzydale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 którego figurki wyglądają jakby w Wojsku Polskim służyli wyłącznie zniszczeni życiem brzydale Taaak wiem coś o tym, z twarzy to sami nikotyniści, alkoholicy i zbokole ;) i do tego wychudzeni jak po turnusie na Tajmyrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteeagle Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Żeby tylko Albo figurki Mirage Hobby - mechanicy i załogi czołgów wyglądają jakby etatowe stany jednostek uzupełniano rezerwistami pamiętającymi Powstanie Styczniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 No proszę- mistrz grinstafu na modelłorku! Figuranci - jak to zwykle w twoim wykonaniu - bardzo mi się podobają, najbardziej chyba załoganci tanka. Planujesz może lotników w wersji 28mm ;) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 w detalach bardzo fajne wyroby ale też odnoszę wrażenie, że miejscami jest coś nie tak w proporcjach, może wynika to po części z tego, że figurki nie są jeszcze skończone, bynajmniej sam bym nie potrafił tak wyrzeźbić Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Witam. Jak zwykle lubisz zaskakiwać pozytywnie. Czekam z niecierpliwością na finalny efekt. P.S. Pochwal się na tym forum tymi z 28mm . Pozdrawiam Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Figurki na pierwszy rzut oka troszkę krasnoludkowi, jednak wykonanie mistrzowskie. Chciałbym mieć takich załogantów do swoich modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Cześć! Gen. Sosnkowskiego chyba już poznałem na forum Figurki Bardzo podobają mi się Twoje prace, szczególnie, że temat raczej po macoszemu traktowany zarówno przez polskie jak i zagraniczne firmy. Będziesz robił odlewy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Śmigły Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Mam gdzieś instrukcję z japońskiej książki jak budować figurki. Mam prośbe tylko, aby kolega poradził co do materiału, bo chciałem spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Chyba jest to Green Stuff, może Miliput ale niech się wykonawca wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scibor Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 Dziękuję za wszystkie opinie , materiał to greenstuff, co do podpowiedzi dla potencjalnych rzeźbiarzy to mam kilka poradników na mojej stronie: http://www.sciborminiatures.com/en_,sculpting.php Figurki jak skończę to odleję - przed końcem roku odpalę na stronie sekcję historyczną. Co do twarzy to nie są one stare , może Sosabowski trochę jest na tym materiale powstaje za dużo blików przy fotografowaniu - jak dam fotki odlewów to ocenicie Co do proporcji to może wina fotki nieco z góry bo głowy wydają się większe niż na żywo. Następne fotki zrobię na wprost. Wzorowałem się na Alpinie więc powinno być gitara. Napewno zrobię jeszcze kilku pancerniaków i piechotę z 39. I poszukam dystrybutora w kraju tutaj powiększenie twarzy generała Sosabowskie - przed poprawkami kasku i z koszmarnym paskiem pod brodą Starałem się o w miarę dakładny portret jak na 5mm twarz Dla miłośników polskich tematów jeszcze jedna fotka z 54mm - Olszynka Grochowska - nie mogę jej skończyć od ponad roku obraz oczywiście Kossaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 twarz w zbliżeniu wygląda rewelacyjnie! Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 O k....!!!!!!!!!!!! Biorę wszystkich z 39 roku ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Śmigły Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Ja też biorę, ale nie z 1939 roku, ale tych tez z lat 20-tych )) Scibor, a jakieś poradniki w zakresie zagnieceń mundurów i narzędzi? Jak wyczytałem używasz dentystycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Cześć! Gen. Sosnkowskiego chyba już poznałem na forum Sosabowskiego chyba, Sosnkowski to zupełnie inna postać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scibor Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 Tak stosuję narzędzia dentystyczne oraz zwykłą igłę. Zagniecenia to kwestia praktyki, Na początek dobrze mieć fotografię by podpatrywać jak materiał się zagina, z czasem to już bardziej intuicyjne. Figurki zacznę sprzedawać pewnie w grudniu - chce by było profesjonalnie. Odlew, potem bardzo dobre malowanie do fotek i opakowania. Cena będzie umiarkowana - obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Cześć! Gen. Sosnkowskiego chyba już poznałem na forum Sosabowskiego chyba, Sosnkowski to zupełnie inna postać. Fakt,moja pomyłka Ostatnio o Sosnkowskim trochę u Daviesa czytałem, pomiętoliło mie się we łbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Figurki zacznę sprzedawać pewnie w grudniu super, to bedzie rewolucja na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 na mojej stronie: uuu a po polsku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteeagle Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 To ja korzystając z okazji zasugeruję, że zupełnie brakuje obsług polskich dział. Mam na myśli artylerzystów do modelu Schneidera wz. 1897 RPM-u i Boforsa z Mirage Hobby. To byłoby coś! A widząc łatwość z jaką przychodzi Ci tworzenie nowych "wzorów" figurek, to... taka mała sugestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi