Skocz do zawartości

Liban 1985

rtoipmodest

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 159
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

Trwają przygotowania do malowania wnętrza. Tymczasem odebrałem dziś wydruki plakatów do środka pojazdu. Te większe 4mm, mniejsze 3,5mm szerokosci. Uważam, że jakość jest obłędna.

P5050876.jpg

Najprawdopodobniej wkleję te dwa:

P5050874.jpg

A tak to wygladło w latach 80ych:

untitledhvmv.jpg

I jeszcze przymiarki do figurek:

figsy1.jpg

figsy2.jpg

figsy3.jpg

figsy.jpg

Dziś zacząłem już przerabiać stojącego na transporterze. Teraz mam problem z dorobieniem okularów

• 2 weeks later...

Wykańczanie wnętrza - malarsko i dekoracyjne.

Pierwej próba z plakatami:

P5231288.jpg

Bashira przykleiłem pierwszego na CA Kropelka, jak widać klej przebił przez papier. Chrystus przyklejony na wikol co okazało się lepszym rozwiązaniem.

I właściwy pojazd. Na suficie Chrustus Król. Dostanie jeszcze po sąsiedzku flagę LF:

P5231289.jpg

Prawa strona. Apteczka z oznaczeniami z Revella: Bradley i Challenger I, Bashir w gangu i flaga Libanu:

P5231298.jpg

P5231297.jpg

Strona lewa, zbiornik paliwa. Nad przewodami paliwa Matka Boska, centralnie Bashir w mundurze:

P5231295.jpg

P5231296.jpg

Przedział kierowcy/silnika. Obok kierowcy grafika przedstawiająca "chudego Pierre'a" - francuskiego ochotnika LF poległego 0,5 roku wcześniej w okolicy Sidonu ( kalka z Bradleya - musiałem usunąć nóż z czaszki). Na płytach silnika znajdą sie jeszcze wielkie naklejki ostrzegawcze w j. angielskim i portret Samira Geagea:

P5231292.jpg

P5231291.jpg

Czy to ma być jakiś obwoźny sklep opancerzony z dewocjonaliami ?

A tak na poważnie - możesz wyjaśnić ocb z tymi Chrystusami? Nie siedzę w tematach współczesnego Bliskiego Wschodu, ale Liban to kraj arabski ...

A tak na poważnie - możesz wyjaśnić ocb z tymi Chrystusami? Nie siedzę w tematach współczesnego Bliskiego Wschodu, ale Liban to kraj arabski ...

A o chrześcijańskiej milicji słyszałeś? Stąd obrazki Chrytusa.

pzdr

Kaziu specjalnie dla Ciebie:

02816_olivier_rebbot_reporter.jpg

Bashir:

50_G.jpg

Samir Geagea (za panami na ścianie JP2):

04_05.jpg

2_G1.jpg

No i można by tak dalej, ale po co skoro można poszperać i znaleść np. to:

http://www.lfpics.com/main.php

Polecam też Wikipedię i hasła: Lebanese Forces, Kataeb czy Maronici

rtoipmodest masz figurki Caesara "Modern terrorists"? Do Twoich projektów jak znalazł

Z tego co wiem od Zbyszka to gumiaki, a do nich się nie zniżam.

Szczęśliwie figsy do tego projektu już uklejone.

Powiem Ci, że kupiłem zestaw partyzantów Caesara i plastik jest super. Może nie tak super jak Preisera, ale rzeźbi się bez problemu i o głowę bije Italeri, Revella itp. Poza tym odlew jest rewelacyjny.

W recenzji jest napisane, że plastik to "medium consistency":

http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=1044

ale to samo jest w zestawie, który mam:

http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=798

... a jest naprawdę super.

A tak z zupełnie innej beczki: czego używasz do rzeźbienia w figurkach? W sensie rodzaju masy modelarskiej.