rtoipmodest Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 To co na burtach w zasadzie gotowe. teraz jeszcze sporo dupereli na suficie, przedniej płycie i oczywiscie siedziska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Kończę zabawę z wnętrzem. Wysokość elementu 16mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Wysokość elementu 16mm. Mikrochirurgia Panie dziejku. Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Tematyka nie moja, ale za to wnętrze... OMG . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Ładne cacko, aż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Zgodnie z planem, dziś przednia płyta. Trzeba było zdjąć gąski: I strona wewnętrzna: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Wnętrze gotowe do malowania. Na fotkach brak tablicy i fotela kierowcy (oj ten może jeszcze narozrabiać ): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 5 Maja 2010 Autor Share Napisano 5 Maja 2010 Trwają przygotowania do malowania wnętrza. Tymczasem odebrałem dziś wydruki plakatów do środka pojazdu. Te większe 4mm, mniejsze 3,5mm szerokosci. Uważam, że jakość jest obłędna. Najprawdopodobniej wkleję te dwa: A tak to wygladło w latach 80ych: I jeszcze przymiarki do figurek: Dziś zacząłem już przerabiać stojącego na transporterze. Teraz mam problem z dorobieniem okularów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 God Dammit To będzie obłędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 13 Maja 2010 Autor Share Napisano 13 Maja 2010 Gotowe figsy. Samir "mięśniak", Cesar "szef" i Rashid "MAGist" Miało być bardziej ambitnie, ale przez wrodzone lenistwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Czyli ABBA prawie w komplecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Samir "mięśniak", Cesar "szef" i Rashid "MAGist" Czyli doborowa ekipa w komplecie Podoba mi się złożenie kolesi do kupy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 14 Maja 2010 Autor Share Napisano 14 Maja 2010 Pudło z Abbą było na podorędziu Dodałem jeszcze "mięśnakowi" broń boczną, z uwagi na umiejscowienie prawej dłoni - w stylu niemieckim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Pudło z Abbą było na podorędziu Embarassed Ale to nie zarzut. Tylko tak dość śmiesznie te libańskie zakapiory się komponują. No chyba, że z ABBA zrobimy Abbasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 23 Maja 2010 Autor Share Napisano 23 Maja 2010 Wykańczanie wnętrza - malarsko i dekoracyjne. Pierwej próba z plakatami: Bashira przykleiłem pierwszego na CA Kropelka, jak widać klej przebił przez papier. Chrystus przyklejony na wikol co okazało się lepszym rozwiązaniem. I właściwy pojazd. Na suficie Chrustus Król. Dostanie jeszcze po sąsiedzku flagę LF: Prawa strona. Apteczka z oznaczeniami z Revella: Bradley i Challenger I, Bashir w gangu i flaga Libanu: Strona lewa, zbiornik paliwa. Nad przewodami paliwa Matka Boska, centralnie Bashir w mundurze: Przedział kierowcy/silnika. Obok kierowcy grafika przedstawiająca "chudego Pierre'a" - francuskiego ochotnika LF poległego 0,5 roku wcześniej w okolicy Sidonu ( kalka z Bradleya - musiałem usunąć nóż z czaszki). Na płytach silnika znajdą sie jeszcze wielkie naklejki ostrzegawcze w j. angielskim i portret Samira Geagea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Piotrze świetnie wykonane i klimatyczne wnętrze Koronkowa robota Szkoda, że części tego nie będzie widać po zamknięciu kadłuba.... Dawaj dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Czy to ma być jakiś obwoźny sklep opancerzony z dewocjonaliami ? A tak na poważnie - możesz wyjaśnić ocb z tymi Chrystusami? Nie siedzę w tematach współczesnego Bliskiego Wschodu, ale Liban to kraj arabski ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 A tak na poważnie - możesz wyjaśnić ocb z tymi Chrystusami? Nie siedzę w tematach współczesnego Bliskiego Wschodu, ale Liban to kraj arabski ... A o chrześcijańskiej milicji słyszałeś? Stąd obrazki Chrytusa. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 23 Maja 2010 Autor Share Napisano 23 Maja 2010 Kaziu specjalnie dla Ciebie: Bashir: Samir Geagea (za panami na ścianie JP2): No i można by tak dalej, ale po co skoro można poszperać i znaleść np. to: http://www.lfpics.com/main.php Polecam też Wikipedię i hasła: Lebanese Forces, Kataeb czy Maronici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 25 Maja 2010 Autor Share Napisano 25 Maja 2010 Koniec z plakatami: I Samir na przedziale silnika: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Piotrze - plakaty bardzo smakowe Nie dobijaj już bardziej i zamykaj ten kontener Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 rtoipmodest masz figurki Caesara "Modern terrorists"? Do Twoich projektów jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 26 Maja 2010 Autor Share Napisano 26 Maja 2010 rtoipmodest masz figurki Caesara "Modern terrorists"? Do Twoich projektów jak znalazł Z tego co wiem od Zbyszka to gumiaki, a do nich się nie zniżam. Szczęśliwie figsy do tego projektu już uklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 26 Maja 2010 Share Napisano 26 Maja 2010 Powiem Ci, że kupiłem zestaw partyzantów Caesara i plastik jest super. Może nie tak super jak Preisera, ale rzeźbi się bez problemu i o głowę bije Italeri, Revella itp. Poza tym odlew jest rewelacyjny. W recenzji jest napisane, że plastik to "medium consistency": http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=1044 ale to samo jest w zestawie, który mam: http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=798 ... a jest naprawdę super. A tak z zupełnie innej beczki: czego używasz do rzeźbienia w figurkach? W sensie rodzaju masy modelarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi