stroju Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 No to w końcu galeria, na razie samego modelu, później jeszcze dorobię podstawkę na wzór zdjęcia. W skrócie: Model przedstawia śmigłowiec Mi-2R (wersja rozpoznawcza), egzemplarz o numerze 5827 z eskadry rozpoznawczej pułku lotnictwa wojsk lądowych stacjonującego w Inowrocławiu. Na tym śmigłowcu mój tata służył od czerwca do grudnia 1982 roku jako mechanik pokładowy, jak odbywał zasadniczą służbę wojskową. Aktualnie ten egzemplarz znajduje się w muzeum techniki wojskowej w fortach w Warszawie. Z tamtego czasu zachowały się zdjęcia śmigłowca (robione potajemnie mglistym porankiem). Do budowy wykorzystałem zestawy mastercraft, intech, airmo i part. Jest to mój pierwszy i zarazem ostatni śmigłowiec w tej skali... Najpierw oryginał: Stan aktualny: No i model: Ogół: Szczegół: Na koniec porównanie: Trochę kształt plam się rozminął z oryginałem ale tacie się podoba . Z baboli to oczywiście ten numer i rejon pod szybą przednią, brak jeszcze reflektorów, lądowania. Model będzie można zobaczyć w Lublinie w weekend... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Ogólnie bardzo fajnie, skala powala, ot taki rym Lubie mocny wash, jednak tu w niektórych miejscach jest go za dużo, to co wspomniałeś - numer itp. Najbardziej do gustu przypadła mi kolorystyka Ocena: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Bardzo ładnie, 3- . Kawał dobrej roboty z tym Mi-2. Kolorki też fajnie wyszły. Rzeczywiście w niektórych miejscach za mocny wash i przednia szyba trochę dziwna. Zdaję sobie sprawę, że to trudny i niewielki model bo sam przez to przechodziłem i widzę tego mikrusa na półce, dlatego duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Rozmiar modelu i same modyfikacje wprowadzone w nim już same proszą się o ocenę wysoką. Kawał fachowej roboty. Bardzo ładnie...3+;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Powiem szczerze, numer wszystko psuje :/ Nawet ta szybka jest to przejścia... ale numer jednak szpeci. Ale rozumiem, że czasem się po prostu czegoś nie chce poprawiać ;) Skoro już tak idziemy w oceny to ja bym postawił solidne 4, może 4,5. Może jakaś fotka z groszem albo piątakiem? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Zawsze lubiłem śmiglaki, szczególnie całą serię Mi. Kapitalny model Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 kawał sporej roboty z małym modelem, gratuluję ukończenia i utrzymuję swoje zdanie, że niestety numer psuje odbiór całego modelu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 Ale rozumiem, że czasem się po prostu czegoś nie chce poprawiać ;) A żebyś wiedział jak dość mam już tego modelu... Może jakaś fotka z groszem albo piątakiem? Proszę, ale z dwoma groszami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Witam. Znalazłem w końcu galerie i poprustu nie bede tego komentował ponieważ brak mi słów , nie jestem godzien tego oceniać. Ja ze swoim nie daje rady, a do takiego stopnia to nawet nie wierze że sie uda mi zrobić. Ocena 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Odpadłem...Jest po prostu śliczny...no poza numerem ale zauważyłem ten minus dopiero jak ktoś o nim wspomniał.Dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Zeby go poprawnie ocenić trzeba by go było zobaczyć na wystawie w Warszawie. Byłem, widziałem i powiem że zdięcia zaniżaja mu ocenę. To trzeba poprostu zobaczyć na żywo. "Cenka opada", poprostu cenka opada . Stroju myślałeś o karierze Makrochirurga ? Za całosć solidne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi