emaks Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 Witam. Pierwszy raz startuję w jakimkolwiek konkursie modelarskim. Jestem początkującym modelarzem, ale myślę, że dam sobie radę z Foczką. Do malowania użyję aerografu, którego dopiero się uczę... Jakich farb użyję? Jeszcze nie wiem... Budowa będzie szła mozolnie bo nie mam zbytnio czasu na dłubanie w plastiku. Mam nadzieję, że wyrobie się do zakończenia konkursu! Póki co - fotki In-Box'u! To na tyle... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachud3 Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 O, Foka! Miałem startować ze swoją, ale będę musiał coś innego wygrzebać Podglądnę sobie co nieco pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emaks Posted October 27, 2009 Author Share Posted October 27, 2009 A proszę bardzo. Podglądanie wręcz wskazane! Fajnie byłoby gdyby ktoś podał mi źródło dobrej dokumentacji na www. Mam kilka fotek silnika i kokpitu. Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin93 Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 O właśnie foka . Widzę ładną zawartość pudełka, kolorowe blachy, maski, ładny zestawik kalek. W takim razie zasiadam i przyglądam się relacji, bardzo lubię krótko nosowe foczki . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emaks Posted October 28, 2009 Author Share Posted October 28, 2009 Zestawy Eduard'a są bardzo bogate i stosunkowo niedrogie. Gdybym miał kupić osobno maski i blachy sporo przepłaciłbym. Już nie mogę się doczekać kiedy zacznę go skubać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fallstart Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 Hej, to jest zestaw "dual combo"? Bo widzę podwójne wypraski. Będziesz robił dwie Foki na raz? I drugie pytanie: co to jest to żółte? (na 5 fotce od dołu) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roobert Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 Raczej nie bo na ostatniej fotce widać jeden kadłub. Nie ma tez napisu na pudełku. Pewnie jest jak u Dragona, że z jednego zestawu można półtora modelu zrobić To żółte to maski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vybor89 Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 No ciekaw jestem tego modelu. Na szczęście będę mógł go zobaczyc na żywo Życzę powodzenia i zakończenia rywalizacji na "pudle" Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emaks Posted October 28, 2009 Author Share Posted October 28, 2009 Roobert masz rację! To żółte to maski. Na monitorze LCD jak spojrzysz od spodu to widać zarysy. A te podwójne elementy różnią się nieco... Np. Spód skrzydeł ma inaczej wycięte otwory podwozia. Jeszcze kilka zestawów Edka i zrobię jakies cudo SF ze starych elementów kilku modeli! Vybor89 dzięki! Ja tobie życze powrotu do latadeł! Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vybor89 Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 Vybor89 dzięki! Ja tobie życze powrotu do latadeł! Cool Może kiedyś jak mi na stare lata na łeb padnie Może też wystartuje w swojej kategorii..... A tak z ciekawości to który wariant skrzydeł wybierasz??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emaks Posted October 28, 2009 Author Share Posted October 28, 2009 Yyyyy... Szczerze, to nie myślałem jeszcze o tym... Pewnie zasiąde do niego w przyszłym tygodniu to pomyślę. Póki co to muszę uzbierać dość szczegółową dokumentację. Apropos! Może ktoś ma jakieś ciekawe fotki Foki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vybor89 Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 No stary dawaj jakieś fotki z postępów. Bo się przejdę do Ciebie i tą "fokę" sam skleję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emaks Posted November 24, 2009 Author Share Posted November 24, 2009 Cierpliwości... Lada moment startuję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur D. Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Startuj, siadam i obserwuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vybor89 Posted December 24, 2009 Share Posted December 24, 2009 Oj kolega się coś opierdala A sam widziałem jak siedział i sklejał kokpit. Nieładnie się tak nie podzielic fotkami postępów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur D. Posted December 24, 2009 Share Posted December 24, 2009 emaks dawaj nowe fotki, ale szybko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts