Jędrek Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Postanowiłem że skóra będzie na niebiesko interesująca koncepcja Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 (edytowane) Świetne te figurki, takie perwerso:P ale za to się słono płaci.. 40 euro za takie maleństwo mi się nie widzi tyle płacić (słownictwo poprawione) Edytowane 8 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Zajebiste te figurki perwerso, ale za to się cholera płaci.. 40 euro za takie maleństwo mi się nie widzi zapylić... Zważaj na słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 8 Listopada 2009 Autor Share Napisano 8 Listopada 2009 Witam ponownie. Malowania ciąg dalszy. Tym razem pomalowałem resztki pancerza na złoto jak również zaczynając od najciemniejszego do jaśniejszego koloru kończyny dolne. Oraz kończyny górne. Zrobiłem drobne cieniowanie w niektórych miejscach z racji, że jest za mocne pokryje je kolorem bazowym czyli Andrea Blue. Znowu tak sobie myślałem czy zaczynając od ud aż do szyi nie zrobić tygrysich pasków z nieco jaśniejszej niebieskiej farby. Prześpię się z tą myślą to zobaczę czy wcielę ją w życie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Zrobiłem drobne cieniowanie w niektórych miejscach z racji, że jest za mocne pokryje je kolorem bazowym czyli Andrea Blue to fakt, w niektórych miejscach wydaje się za mocne Znowu tak sobie myślałem czy zaczynając od ud aż do szyi nie zrobić tygrysich pasków z nieco jaśniejszej niebieskiej farby. jakiś to pomysł jest i całkiem ciekawy ale tygrysie paski mimo wszystko bardziej kojarzą mi się z sierścią niż skórą, niemniej jak przywoła się z pamięci niektóre grafiki sf to i taki efekt może być interesujący Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Może zamiast pasków łuski? A tak przy okazji - w niebieskim jakoś kojarzy mi się z dr.Manhattanem z "Watchmen" albo pracami Vallejo i Achilleosa Chyba za mocno jednak to cieniowanie na częściach figlarnych , zobaczymy, czy bazowa barwa to pokryje... Mógłbyś także to złoto jakimś washem pociągnąć... trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Malowanie ładne, daj wash z tego błękitu na ciemniejsze miesca, (tam gdzie łączy się z czernią), łagodniej przejdzie zmiana kolorów. Dodatkowo lekko rozjaśnij błękit mieszając go z bielą i zaakcentuj nim uwypuklenia, ale bardzo lekko. Na koniec czystym białym lekko same brzegi. Taki zabieg powinien wystarczyć do wykończenia Błękitnej Pani. A! Nie stosuj na ciele czarnego czy cielistego washu ! Ładnie osiągniesz efekt odcieniami błękitu ! Kitę możesz zrobić przejściem od błękitu przy nasadzie do granatu przy końcach, Taki akcent nocny... EDIT: Ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 16 Listopada 2009 Autor Share Napisano 16 Listopada 2009 Witam. Na początku od razu piszę, że rezygnuję z pasków ala tygrys, pomalowałem tylko nogę i mi w ogóle nie pasowało, może gdyby miała futerko. Myślałem także nad kolorem włosów takich jak Dexter podpowiadał, ale zrobiłem całkiem inaczej. Co myślicie nad tym kolorem włosów ?. Na razie to tyle, teraz będę pracował nad "zbroją i kosą", oraz nad cieniowaniem i drobnymi poprawkami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 jakoś nie pasuje mi ten kolor włosów, na zdjęciu od tyłu jeszcze może być ale na tych od przodu nie komponuje mi się z niebieską skórą teraz będę pracował nad "zbroją i kosą", oraz nad cieniowaniem i drobnymi poprawkami. to dobrze bo cienie zbyt mocne Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 No, mnie też się wydaje że się włosy odcinają. Może po cieniowaniu to zniknie. Ja jednak bym robił od bieli po granat Wojtek, odbierasz PW? Tak w ogóle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 Witam. Tym razem prace nad naramiennikiem. Pomysł podsuną mi kolega Dexter . Mianowicie poszukałem w swoich śmieciach jakiejś główki. I za pomocą GS-a przymocowałem ją do naramiennika. Gdy GS się utwardził dałem jeszcze szpachle. I zeszlifowałem żeby przejęcie między nim a plastikową główką było płynne oraz dałem podkład. . Ter jeszcze muszę wybrać malowanie w głowie mam dwa. Pierwsze pomalować główkę na odcienie bieli i szarości(coś ala duch) które przechodzą w złoto. Drugie pomalować główkę na normalne barwy skóry przechodzące później w złoto. Jak widać na zdjęciach zmieniłem kolor włosów, na razie jest to kolor bazowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 świetny pomysł z główką i jego wykonanie, podoba mi się efekt już po szpachlowaniu i obróbce, widzę też że zniknęły głębokie cienie na figurce co do malowania główki to poza tradycyjnym złotem lub brązem nie przychodzi mi nic do głowy Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 I świetnie to wyszło ! Pomaluj tą główkę może normalnie - cieliście i niech przecodzi potem w złoty Kilka pasm ciała puść głęboko w naramiennik (znaczy pomaluj cielistym), stworzy to wrażenie wychodzenia twarzy z metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Biedny Hans, jego głowa połączyła się z kawałkiem blachy, który na pamiątke po jego śmierci w wozie pancernym jego żona nosi na ramieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Pomysł z główką - Co do włosów- a może paleta kolorków niebieski-granat-fiolet ? Tak przy okazji, okazało się, że to demoniszcze stało się przyczyną niesnasek JMD z łorhamerowym gigantem: http://www.allancarrasco.net/en/sculpture/commission-works/jmd-miniatures/index.html Zresztą polecam całą stronkę, zwłaszcza rybokróla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 Dzięki, cieszę się że pomysł podoba się Wam. LordDisneyland "piękne" figurki na tej stronie są . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 Malutki postęp, czyli nie skończone jeszcze malowanie naramiennika. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Fajnie to wychodzi. Pociągnij pasy ciała dalej na naramiennik tak by wydawało się że ciało jest na niego naciągnięte. Możesz postarzyć złoty meal nakładając czarny filtr. Ładniej się skomponuje. To takie luźne podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2009 Witam. Tym razem prace nad podstawką w zamyśle ma przypominać kawałek terenu skutego lodem i warstwą śniegu . Za pomocą masy modelarskiej i szpachli uformowałem teren. Jak widać dodałem orka, przynajmniej części z niego znalezione w śmieciach, jego głowa i ręka będzie wystawać spod lodu. Teraz to wszystko pomaluje na "zimne" kolory, lód zrobię z Water Effect Vallejo a śnieg z sody. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Noooooooooo! Klimatyczny podstawek ! Dobry pomysł z tym lodem. Może uda Ci się zrobić sopelki na rogach orka Że to tak zamarzł na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Może uda Ci się zrobić sopelki na rogach orka W którymś numerze Model Fana pokazali jak zrobić sople z żyłki wędkarskiej i kleju CA. Całkiem dobry efekt. A co do naramiennika - przypomniał mi się biedny Han Solo w karbonicie. Wszystko super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Klimat jest. Wojtku pracuj nad zdjęciami... mało ostre i za mało światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 też poproszę o jaśniejsze zdjęcia Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 Skoro Sukkub buszował po cmętarzach, może dasz za nim taką przekrzywioną płytę nagrobną z jakimś symbolem, napisem i też pokrytą lodem i śniegiem? To będzie +10 do klimatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2009 Trochę już za późno z nagrobkiem nawet by chyba nie pasował. Sukkuby nie buszowały po cmentarzach tylko w łóżkach mężczyzn nawiedzając ich we śnie i kusząc ich współżyciem seksualnym a szczególności zakonników, Mój Sukkub co najwyżej może buszować w iglo z jakimś Inuitem . A teraz zdjęcia. Podstawka przed malowaniem. I po nałożeniu barw. Kolejnym krokiem będzie malowanie orka, oraz nałożenie Water Effectu a później sody jako śniegu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi