Lipa Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 Inbox modelu. Jak się zastanowię nad figurkami to wrzucę inboxa w trakcie prac. Dokumentacja-Ze strony producenta blaszek jeśli dobrze pamiętam zassałem sobie skany instrukcji do waloryzacji... Samego pojazdu zdjęć nie znalazłem. Nic prócz składaka z kadłuba pantery II i wieży ausf G stojącego w muzeum w Stanach. Podobno czołgi te nie brały udziału w walkach i amerykanie zdobyli dwa kadłuby bez wież... Zapraszam do śledzenia relacji. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 Ciekawy projekt, ale mam nadzieję, że 'odpicujesz' go lepiej niż Jagdpanzera. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 6 Listopada 2009 Autor Share Napisano 6 Listopada 2009 Tak tym razem to projekt "na poważnie" więc mam nadzieję, że obejdzie się bez robienia na odp.. . Machnąłem jakiś zarys dioramki żeby uniknąć lewitujących kół na wybojach podczas montowania podwozia. Koncept jest taki. Przyjechała "straż pożarna". Zaczęła pękać obrona na tej ulicy więc przesunięto z innego odcinka panterę by zatrzymać postępy ruskiego natarcia. Więc przebiła się gruzowiskiem z sąsiedniej ulicy i stanęła by oddać strzał. No i tu jest moja scenka. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Jeśli macie jakieś pomysły jak zagospodarować teren po lewej strony pantery nad lejem to chętnie wysłucham bo moja wizja to morze gruzu i jakiś dziadziuś biegnący z karabinem obok pantery... W leju chyba umieszczę klęczącego volksturmistę z panzerfaustem z zestawu figurek spakowanego razem z panterą. Zobaczymy dalej... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 6 Listopada 2009 Autor Share Napisano 6 Listopada 2009 Narazie tyle. Na dziś koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 Skoro zapytałeś to pozwalam sobie odpowiedzieć. Daj po prawej stronie czołgu ruiny. Bądźniemieckiej apteki Mini Art, bądź narożnik kościoła. Apteka powinna wejść lekko skośnie, co by oznaczało że Pantera ustawiła się wzdłuż ulicy. Daj sporo gruzu, może jakieś przywleczone na czołgu fragmenty ogrodzenia, drutu kolczastegi itp. W ruinach budynku możesz dać jedną figurkę Folksturmu, umieszczenie jednej w leju to też świetny pomysł. Oto linki do proponowanych ruin: http://www.hobbysta.pl/ruiny-niemieckiej-apteki-p-13852.html lub: http://www.hobbysta.pl/ruiny-kosciola-p-12127.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 8 Listopada 2009 Autor Share Napisano 8 Listopada 2009 Dzięki . Dwa ciekawe i konstruktywne pomysły. Ja wybiorę narożnik z kościoła. Jak nie zdobędę go gdzieś w modelarskim w Kato to coś sam spróbuję wydłubać. Tymczasem... Jeszcze trochę szpachli, dorobić jakieś imitacje peryskopów i bodajże jeden element do przyklejenia i więżę będzie można uznać za zakończoną... Ciekawe czy te "motylki" przetrwają do końca budowy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Lipa, zobacz na Mikołowskiej, tam powinny być. Na pewno ruiny koścoła są na allegro. Fajny wybór z kościołem Możesz zaszaleć i zrobić porozbijane witraże w oknach. Foto witraża zciągnij z netu lub jeśli chcesz podeślę Ci mailem fajny. Potem wystarczy że drukjniesz takie cuś na folii, odpowiednio "potrzaskasz" i piękny zniszczony witraż masz Na pewno doda on ciekawego wykończenia dioramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 8 Listopada 2009 Autor Share Napisano 8 Listopada 2009 Ten na Mikołowskiej mam akurat po drodze z roboty. Byłem tam ostatnio i jakieś pudełka z Miniartu sobie leżały na półkach. Zobacze jutro. Modelarski obok ronda za to wyczyszczony z Miniartu i tych vacu form z jakiegoś noname'u. Jak podeślesz witraż to nie pogardze Trzeba jakąś specjalną folię do drukarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Podaj maila na PW to witraż podeślę. W dużej rozdzielczości. Możesz go sobie przeskalować po wymierzeniu okna w kościele. Drukujesz to na normalnej folii do drukowania. Można chyba kupić na sztuki. Jeśli nie dostaniesz nigdzie to gdzieś mam kilka sztuk to podeślę jak co. Nie ma problemu. Jak byś potrzebował do figurek jakiegoś wyposażenia to mam sporo złomu. Np między innymi otwarte ładownice do mausera, MP 38 i sporo skrzynek amunicyjnych, taśm do MG, bębnów itp. Oddam za free bo mi są zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 12 Listopada 2009 Autor Share Napisano 12 Listopada 2009 Nalatałem się po sklepach i jedynie udało mi się tą aptekę dorwać. Myślę, że jakoś połowę zmieszczę na dioramce. Myślę, że złom powinieneś zostawić dla siebie bo może sam będziesz robił diorkę i Ci braknie a ja mam też jakieś "śmieci" które mogę wykorzystać(panzerschrecki, panzerfausty, granaty i takie tam) Teraz inbox. Może już dziś jakiś postęp będzie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Apteka też fajna. Mówiąc o złomie miałem na myśli np komplet fajnych otwartych ładownic, magi i taśmy do mg z kilku zdekompletowanych pudeł Dragona gen 2. Czasem jest tak że użyję 2 figurek a reszta zalega A gdybyś tak panterę schował za ścianą apteki, by wystawał kawałek lufy? Lej może być od wnętrza budynku, a figurki za apteczną ścianą ? Bardzo podoba mi się ten model i pomysł z dioramką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 Witam po dłuższej przerwie. Zmogła mnie najpierw choroba a potem nawała innych obowiązków więc czasu nie było. Narazie tyle nadłubałem. Koła w lekkim łuku bo docelowo pantera stać będzie na gruzowisku. Budynek jeszcze czeka na skrobanie i szpachlowanie. Inbox figuranta gratis. Mówiąc o złomie miałem na myśli np komplet fajnych otwartych ładownic, magi i taśmy do mg z kilku zdekompletowanych pudeł Dragona gen 2. Czasem jest tak że użyję 2 figurek a reszta zalega I ja tak miewam Mam pozatym od cholery nie zaczętych jeszcze zestawów figurek z dml. Coś z tego powyciągam Ale mimo wszystko dziękuję za ofertę A gdybyś tak panterę schował za ścianą apteki, by wystawał kawałek lufy? Lej może być od wnętrza budynku, a figurki za apteczną ścianą ? Zostaniemy przy wyjezdzie zza winkla. Bardziej mi się podoba Bedę musiał chyba poszerzyć trochę diorkę na prawo od leja bo lufa wystaje poza obrys po przymiarce. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2009 Witam Żeby nie było, że paliłem Jana kilka fotek z postępów. W ruinach budynku planowany mały składzik na otwieracze do puszek, troche amunicji i skrzyń. Projekt nabiera powoli rumieńców... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 No w takim układzie może być to nawet ciekawe. Pracuj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Pracuję, pracuję. Powoli ale do przodu. Dodłubałem część narzędzi. Fototrawiony łancuszek podprowadziłem z innego zestawu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Musisz zrobić konkretne rumowisko w takim ustawieniu. Lewa część budynku Apteki nie mogła wyparować. Myślałem że dasz budynek ścianą frontową do boku czołgu, by lufa wystawała za róg apteki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Tak też będzie. Wkrótce ruszy produkcja cegieł z gipsu. Jakąś potrzaskaną cegłę mam już z poprzednich dioramek. Bądzmy dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Sam zastanawiam się nad tym modelem albo na d "efką" ;) Więc trzymam kciuki A właśnie dasz może radę dać lepsze zdjęcie ogniwek gąski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Lepiej wybierz Ausf F. Piekny zestaw i zawiera wszystko co trzeba z metalową lufą włącznie. Takie zdjęcie może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Wielkie dzięki o takie właśnie mi chodziło Tz. w przyszłości (pewnie dalekiej ;)) ma zakupić 2 w/w pantery, ale póki co che zrobić sobie jakiś prezent i tak się waham między "D", "F" albo "II" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 Ausf D jeszcze nia miałem w łapach ale mam w pudełku Ausf F i naprawdę polecam... choć jeszcze nie skleiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2009 Witam Trochę postepów. Żeby nie było, że się cały czas obijałem Km w kadłubie złamany ale potem coś na to poradzimy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Ładnie Widać, że malowanie już lada chwila Kupiłem "F", wahałem się jeszcze nad Premium "D" ale, że to stosunkowo nowo wypuszczony zestaw na rynek to będzie jeszcze okazja kupić. A dwa, że strasznie podoba mi się ta wieża z "II" i "F". Pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 Witam Kolejne postępy po długim okresie leżakowania z powodu braku weny. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 fajnie wylazło malowanie ;) zielono bardzo ale fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi