sianko Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Witam! Startuję w zabawie, żywicznym modelem niemieckiego samolotu rozpoznawczego z WWI Rumpler C.I. Model wykonam w polskich barwach (wczesne warszawskie znaki rozpoznawcze) takich jak poniżej . Polska przejęła od Niemców 21 tych aparatów, a ów powyżej przedstawiony pochodził z listopada 1918. Samolot będzie prawdopodobnie uzbrojony w 1 stały km Spandau zamocowany z lewej strony silnika. Na razie jestem na etapie zbierania materiałów o tym samolocie, więc dokładnie nie wiem czy te samoloty w naszym lotnictwie był w ogóle uzbrojone. A teraz regulaminowy in-box: Oczywiście wszelka pomoc, bardzo mile widziana Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Postaram się coś podesłać wieczorem - akurat do tego latawca mam całkiem sporo papierów. Przy okazji gratulacje dla potencjalnego zwycięzcy PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Postaram się coś podesłać wieczorem - akurat do tego latawca mam całkiem sporo papierów. Wiedziałem, że można na Ciebie liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Bacznie obserwuję bo mnie ciągnie w te klimaty strasznie. Już zbieram literaturę. Przy okazji czy szpece w temacie, jak są już tutaj obaj , mogliby polecić coś dla początkującego w 1/72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Przy okazji czy szpece w temacie, jak są już tutaj obaj , mogliby polecić coś dla początkującego w 1/72? Co prawda był już gdzieś o tym temat, ale tak na szybko to proponuję na początek Fokkera Dr.I- w łykend można go zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 No więc na szybko znalazłem : - Artykuł z Mini Repliki - Artykuł z Lotnictwa z Szachownicą - Artykuł z Supermodelu - Samoloty Wojskowe w Polsce 1918-1924 - Windsock Datafile - Rumpler C.I Napisz czego nie masz, to poskanuję . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 O, robiłem jakiś czas temu ten model. Tylko, że w moim był jedynie arkusik kalkomanii z krzyżami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Napisz czego nie masz, to poskanuję . Szczerze powiedziawszy to nic z tego nie mam , ale najbardziej by mnie urządzały ze dwie, trzy foty kabiny, montowania karabinu no i może jakaś plansza barwna lub fotka tego konkretnego samolotu ( o ile coś w tych materiałach jest ). Nie chce się narzucać, ale jak by Ci się chciało skanować, to będę niezmiernie wdzięczny. Oczywiscie w miarę możliwości postaram się wymienione przez Ciebie "papiery" zdobyć, zawsze się przydadzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 Czy to ten model o którym myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 20 Listopada 2009 Autor Share Napisano 20 Listopada 2009 O, robiłem jakiś czas temu ten model No to byś pokazał Czy to ten model o którym myślę? Very Happy To już trzeci model o którym myślisz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 Oj niestety swojemu nie zrobiłem żadnych fotek, a już jakiś czas stoi u kogo innego. Mam nadzieję, że Ty pokarzesz co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 Czy to ten model o którym myślę? Very Happy To już trzeci model o którym myślisz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 Cześć Troszkę podgoniłem z pracami i zabrałem się za kadłub. Jak widać poniżej, całość porozcinałem dla wygody montażu. Boki i spód zastąpię odpowiednio dociętymi kawałkami polistyrenu o grubości o.k 0,25 mm ( z prawej strony już to wykonałem). Pozostało jeszcze wykonać wyposażenie (skromne) w części pilota. To na razie tyle Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 szacunek kolego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 No ekstra, bo już myślałem że dobrze żarło i zdechło ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Nie, no szacun Ciekawe co on jeszcze jest w stanie wymyślić, może kmy które będzie można przeładować ? tak, na marginesie, może ktoś wie, kto produkuje makietę silnika do Fokkera D-VII? Obojętnie jaką, kupiliśmy na potrzeby Muzeum w Helu Rodena w 1/48 i okazało się, że silniki ma wyłamane, a tak jeszcze do sezonu dałbym go radę sklecić, i może zrobić tu co niektórym konkurencję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Pavla i Vector to Pavla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 20 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2010 Dzięki Panowie Tymczasem skończyłem ten etap prac, pozostało jedynie wkleić tablice przyrządów, oraz boczną burtę. Następny etap to silnik wraz z "otoczeniem". Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Pięknie, po prostu super. Silnik od Fokkera już mam, sorry za offtop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Jestem pod nieustającym wrażeniem Twoich prac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Witam! Kolega jak zwykle tworzy rzeczy niesamowite Świetnie to wszystko wygląda Pozdrawiam i kibicuję Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Witam po dłuzszej przerwie i dzięki wszystkim za komentarze. Kolega jak zwykle tworzy rzeczy niesamowite Świetnie to wszystko wygląda No drogi kolego Ipkins, to głównie Twoja Czapla zainspirowała mnie do tego aby z tego Rumplera co nieco "wydusić". Wracając do warsztatu, to za bardzo nie miałem co pokazać, więc tylko pochwalę się poskładanym kadłubem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Jak ładnie, ja dalej czekam na blaszki do Fokkera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Jak ładnie, ja dalej czekam na blaszki do Fokkera. Dzięki Marwaw, a zacząłeś już tego Fokkerka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 Nie, byłby tu in box, ale myślę że się wyrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi