Maletak Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 No i od razu lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2009 Przy okazji posiadania większej ilości czasu wolnego postanowiłem powalczyć z karoserią... po wielu własnych rozmyślaniach stwierdziłem, że wstępny projekt jest mało ambitny i postanowiłem trochę zaszaleć Poniżej pierwsze efekty tego szaleństwa ale efekt końcowy przedstawię po zakończeniu wszystkich prac przy nadwoziu... Oczywiście temat dalej pozostaje ten sam - zmieniła się tylko koncepcja barw - malowanie nabrało "agresywności"!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Karoseria sobie schnie a ja dalej zabieram się za wnętrze Pomalowałem całą klatkę bezpieczeństwa, powierciłem otwory w fotelach na pasy biodrowe oraz krokowe, pomalowałem na czarny mat fotele oraz kierownicę a w kole zapasowym wykonałem otwory na śruby których nie było!! Zakupiłem, o dziwo od ręki , pasy 6-punktowe Sparco w kolorze niebieskim Eduarda!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2010 Dzisiaj miałem iście zegarmistrzowską robotę, gdyż podjąłem się w końcu wykonania pasów. Oto jak mi poszło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Nie no Panie bardzo przyjemnie mimo że to blaszka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Całkiem, całkiem nawet bardzo całkiem. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Prace nad 206-ką trwają dość intensywne i już jest coraz bliżej końca. Kolejnym etapem w budowie było zakończenie wnętrza. Po wykonaniu foteli wraz z pasami bezpieczeństwa wykonałem deskę rozdzielczą i pomalowałem elementy klatki w odpowiednie kolory... Następnie wszystko poskładałem do kupy by powstało piękne podwozie z wnętrzem... Następnie przyszła pora na zabranie się za karoserię... Oto pierwsza odsłona nowego malowania Mam już także przygotowane kalki oklejenia wedle własnego projektu. Kalka pochodzi z firmy Techmod a wydruk dokonany na laserowej drukarce kolorowej HP ... I pierwsze próbne oklejenie... Powiem szczerze, że kalki kładzie się rewelacyjnie, są bardzo cienkie ale zarazem mocne (nie rwą się). Należy pamiętać aby zmoczyć także powierzchnię na którą będziemy naklejać gdyż kalka mocno i szybko przywiera i może być problem z "ustawieniem" kalki we właściwym miejscu... Prace trwają a efekty niedługo przedstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 (edytowane) dwa razy mnie się wstawiło - sorki... Edytowane 10 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maletak Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Bardzo mi się podoba, jestem tylko ciekaw jak poradzisz sobie ze szlifowaniem i polerowaniem, np. dachu? Dużo tam małych wystających elementów i będziesz musiał coś wykombinować. Świetna deska rozdzielcza, jak udało Ci się pomalować tak ładnie wszystkie małe elementy? To pędzel, wykałaczka? Malowanie extra, tak samo jak pasy i całe wnętrze, ogółem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 10 Stycznia 2010 Kalka pochodzi z firmy Techmod a wydruk dokonany na laserowej drukarce kolorowej HP ... Drukowałeś sam, czy Techmod, Ci drukował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Drukowałem u kolegi w firmie... Długo mi się zeszło by z nim się umówić na tę operację, gdyż On jest mocno zaganiany a firmę ma jakieś 30 km ode mnie - bardzo Ci dziękuję KAMILU. Powiem szczerze bałem się trochę tego druku ale od czego jest modelwork Poszukałem tematów na temat kalkomanii i wyszło za pierwszym razem!! Super jest także to, że nietrzeba po druku zabezpieczać kalek bezbarwnym! Drukujesz, wycinasz, moczysz, kładziesz, suszysz... Piękna sprawa!! Tylko żeby jeszcze na biało drukowało to by była pełnia szczęścia!! Deskę a właściwie wszystkie przełączniki malowałem pędzelkiem "0", bardzo mocno wytężając wzrok i w momencie malowania wstrzymując oddech by nie maznąć po desce Deskę w całości malowałem aerografem... Edytowane 10 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 10 Stycznia 2010 Tylko żeby jeszcze na biało drukowało to by była pełnia szczęścia!! I właśnie w tym celu, któregoś dnia napisałem do Techmodu, pytanie, czy nie wydrukują mi kalkomanii. Odpisali, że nie ma problemu, tylko muszę zamówić 500sztuk. To z góry podziękowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 To jest niestety wada dużych firm, które nastawione są na duży zysk... W ogóle jest problem chociażby z czystymi kalkami... Zjeździłem całą Warszawę w poszukiwaniu tej kalki. Na szczęście dowiedziałem się gdzie jeszcze są w Wawie sklepy modelarskie i dostałem w Jadarze. Co do druku na biało - wciąż poszukuję jakiegoś kontaktu na jednorazowy wydruk.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 I udało się skończyć oklejenie Puga!! Oto finalne barwy: Na zdjęciach jest już po pierwszej warstwie bezbarwnego. Teraz powinno pójść już z górki... Meta już jest na prawdę blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Elegancko, tylko czemu rejestracja francuska.? No i trochę razi tylne światło stopu i przeciwmgielne, są malowane, a nie z pleksi. Lakier i kalki naprawdę super. Mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 11 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 11 Stycznia 2010 Świetny modelik - rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 Dałem francuskie tablice by podkreślić, że to auto "po fabryczne" wynajęte z Peugeot Sport (kiedyś to była norma - teraz już nie koniecznie), natomiast światło przeciwmgielne i stopu to kalka z zestawu - faktycznie trochę kolorem wpada w różowy - spróbuję pociągnąć czerwonym clearem by to poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Oj tak - drapieżna niuńka , widzę że doskonale sobie poradziłeś z kalkami. Szkoda że nie poprawiłeś kilku rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Czy tu aby nie zrobiła się pomarańczowa skórka? Na tym czarnym? A może się czepiam, bo jak dotąd wszystko piękne Kaleczki miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 To zdjęcie jest jeszcze przed polerką i retuszami linii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Bardzo fajnie to wszystko wygląda Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 Prace poszły mocno do przodu Zabrałem się za wykończenie nadwozia i dopieszczanie finalne całego modelu... Ale wstępnie jeszcze raz przymierzyłem karoserię do podwozia W międzyczasie zakupiłem zestaw zapinek uniwersalnych na maskę firmy Aber... Powiem szczerze, że zabrałem się za zapinki i to poprostu jakaś porażka - to robota dla na prawdę cierpliwych i wymaga cierpliwości szachisty (oraz mikro paluszków do składania )!! Po wykonanych dwóch dałem sobie spokój - te wykonane poszły na tylną klapę a na przód odszukałem z odzysku zapinek Hasegawy... A tak wygląda wykończony przód: Prace trwają!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Bardzo fajnie Ci to idzie, ale wydaje mi się że nie przyłożyłeś się do polerki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 Poszedłem za ciosem i zaparłem się by skończyć w końcu "Puga". Szybki pomalowane i wklejone, doklejone lusterka z malowaniem na czerwono jako akcent kolorystyczny, pomalowałem i dokleiłem tylny spoiler, pociągnąłem linie podziału i wykonałem antenki... Tak prezentuje się w świetle dziennym: Resztę zdjęć zaprezentuję już w galerii viewtopic.php?p=300509#300509 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi