Marcin_25 Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Witam wszystkich. Niedawno zacząłem budowę modelu F-117A Nighthawk w skali 1:48 firmy Academy. Na początek wrzucam zdjęcia pudełka oraz jego zawartości. Oczekuję od Was aktywności w procesie budowy Już niedługo wrzucę kolejne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_25 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Share Napisano 25 Listopada 2009 Jeśli ktoś posiada dokumentację oświetlenia F-117 to bardzo proszę o podrzucenie linków. Mam zamiar zrobić choinkę z mojego modelu :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Z "niewykrywalnego" trójkąta chcesz choinkę zrobić? To lepiej kupić model Titanic'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_25 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Share Napisano 25 Listopada 2009 "choinka" w sensie faktycznego odwzorowania oświetlenia samolotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 A to wtedy wypada też zrobić podstawkę z oświetleniem pasa startowego, co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_25 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Share Napisano 25 Listopada 2009 Tak, myślałem już troszkę nad tym. Na pewno po zakończeniu prac nad samolotem zajmę się tym. Samo zasilanie chcę właśnie oprzeć o styk opon z kawałkiem lotniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_25 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Share Napisano 25 Listopada 2009 Fotki kokpitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_25 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Share Napisano 25 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_25 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Share Napisano 25 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Będę podpatrywał, jak sobie radzisz z elektroniką. Na początek proponuję, abyś polutował połączenia przewodów z nóżkami diod. Oczywiście do lutowania zdemontuj instalację, aby Ci się plastik nie stopił. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_25 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Share Napisano 25 Listopada 2009 Będę podpatrywał, jak sobie radzisz z elektroniką. Na początek proponuję, abyś polutował połączenia przewodów z nóżkami diod. Oczywiście do lutowania zdemontuj instalację, aby Ci się plastik nie stopił. Pozdrawiam Na fotografii faktycznie nie widać cyny ale ona już tam jest . Teraz muszę wymodzić jakiś układ do mrugania diod. Mam jeszcze problem z określeniem kolorów i rozmieszczenia oświetlenia w F-117. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek 23 Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Cześć Marcinie, nareszcie się doczekałem Na moje wsparcie możesz liczyć, jutro Cię wesprę dokumentacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 To kiepski z Ciebie lutownik To się rozwali! Polutuj tak, żeby cyny było mniej więcej tyle: Z google.pl A z modelem idzie Ci dobrze Będę podglądał i czasem coś może podpowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_25 Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 Wszystko jest zalane przeźroczystym klejem także nie ma szans żeby coś się urwało Na tym zdjęciu może nie jest to tak dobrze widoczne ale tam jest sporo tej cyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Witam. Zmień awatara bo jest nieprzepisowy i sie strona w przeglądarce rozjeżdża. Z racji swojego zboczenia i wykrztałcenia (elektronik) mniej drutu więcej cyny, powinienes polutowac na styk a Ty narobiłeś zimnych lutów, to nie będzie dobrze działać, aha pamiętaj że diody maja biegunowość. Popatrze sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Kolego, ale z rozmiarem avatara to przesadziłeś... rozszadza mi Firefoxa pdzr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_25 Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Marcin_25, wszystko ładnie pięknie ale jakie będzie malowanie? Pewnie na czarno A może byś zrobił tego jedynego zestrzelonego przez serbów w 1999? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Marcin_25, wszystko ładnie pięknie ale jakie będzie malowanie? Pewnie na czarno A może byś zrobił tego jedynego zestrzelonego przez serbów w 1999? A może kamuflaż? http://www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/f-117-camo.jpg Albo szary? http://steeljawscribe.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/10/f-117_grey_dragon1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_25 Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 Modelik będzie czarny jak Vader(matowy of course) bez udziwnień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek 23 Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Siemka. Fajnie to światło w kokpicie wygląda. Dostałeś fotki? na PW masz linka do archiwum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_25 Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_25 Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Witam. W wolnej chwili zapraszam na ciekawy dokument o F-117. Fotki z dalszych postępów postaram się dodać w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi