Gościu Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Witam. Scenkę udało się ukończyć, z poniższym rezultatem. Tu proces powstawania, w razie pytań: viewtopic.php?t=17209&start=0 Tytuł dla dioramki: "Polish Party"/part 1 Motywem była kampania wrześniowa `39 roku - tego tłumaczyć nie muszę. Chciałem zobrazować wycinek pola walki, gdzie pojazd Pz IV dostał przydział do zwiadu, celem wsparciaataku na pozycje obronne WP II RP - wszedł na minę. Niefortunnie, jednak w/g praw blitzkriegu piechota szła wespół z pancerniakami i lotnikami do ataku...co zakończyło się klapsami. By aż nadto nie naginać historii ustawiłem zniszczone działko, które zostało staranowane przez pojazdy.Celowo nie wykonałem z pod igły, bo na tak małej przestrzeni...tłumaczyłoby ucieczkę artylerzystów( a tego chciałem uniknąć) Jak wspominałem w warsztacie - zbrodnia i kara(wymierzona) p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Scenka wygląda bardzo fajnie. I jakie tempo jej wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 mi rowniez sie podoba,nie mam zastrzeżeń.fajna kompozycja i syfienie tanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Pikne. Fajna kolorystyka kamuflażu - dość żywa. Podoba mi się to. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Rafcio świetna scenka. Co sie stało temu misiu co go drugi misiu trzyma ??. Nie podoba mi się fundament - spróbowałbym go walnąć na wysoki połysk, wg mnie będzie dużo lepiej wtedy wyglądał. Świetnie kolorystycznie wyszedł szary na czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Świetnie skomponowana scenka. Flaga umieszczona jest na podstawce z bardzo dobrej strony. Dlaczego ? Ano dlatego, że sugeruje ona niejako przód całej winiety. Tak więc oglądam sobie ... podziwiam czołg, zniszczone działo, pięknie wymodelowany teren... odwracam podstawkę... a tu niespodzianka ! Cały dramat rozgrywa się z tyłu, gdzie już niczego się nie spodziewałem ! Genialne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Kolory na czołgu nabrały niebieskich rumieńców - pierwsze zdjęcia bardzo ładnie to podkreśliły (aż nawet nieco zbyt niebieskie, sądząc po zabarwieniu czarnego tła). Zwracam na to uwagę, bo ładniej to wyszło niż w warsztacie. Podejrzewam że w sobotę i niedzielę będzie można to obejrzeć na własne oczy Główny punkt scenki zagnieździł się nieźle, pozoranci dobrze wyglądają (dobrze to mało powiedziane, bo samemu tak bym nie potrafił ). Biję brawa na stojąco. Fajna robota. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Co tu dużo mówić o twoich pracach po prostu miodzio a za figurki . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 Co się stało temu misiu co go drugi misiu trzyma ??. Oko się Jemu popsuło ;) Poważniej, nie chciałem mieć bebechów, czy krwi na pół scenki. Więc delikatnie upuściłem mu "osocza" na klatce, pod ręką zawodzącego spróbowałbym go walnąć na wysoki połysk Racja, podstawka walczy do końca. Niefortunnie sięgnąłem po Gloss Łolecho - nie muszę mówić co się stało ? Dziś już się błyszczy jak ps....no często używana klamka. Choć minimalnie wychodzi "coś" z czym już nic nie zrobię :/ aż nawet nieco zbyt niebieskie melepeta fotograff rulezz ;) Jak będziesz na Służewcu sam zobaczysz, że i szarego i niebieskiego uświadczysz, zależnie od kąta spoglądania. podziękować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Przyszła kryska na matyska, eee na panzera znaczy się Zacnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 pięknie wykonana scenka, gratuluję Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 30 Listopada 2009 Autor Share Napisano 30 Listopada 2009 A miło mi Jędrek, podziękował i poszedł ;) p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Śmigły Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Brawo, super wykowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2009 Wróciłem, podziękowałem..i znowu polazłem. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi