Artur Napisano 22 Grudnia 2006 Share Napisano 22 Grudnia 2006 Postanowiłem Wam pokazać Tygrysa którego zrobiłem w przerywniku po T-2 . Jest to model AFV KLUB . Zestaw jest naprawdę Super, są dodatki takie jak metalowa lufa i grile . Wypraski sa bardzo dobrze odtworzone,nawet są imitacje zapinek na łopatki .Jednym słowem polecam bardzo ten zestaw. Jedyny mangament to gumowe gasienice ,ale udało mi sie coś z nimi zrobić..(plakatówka i sproszkowanym grafitem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 22 Grudnia 2006 Share Napisano 22 Grudnia 2006 Bardzo ładny. Mógłbyś podać numery farb jakimi go malowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 22 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2006 Pewnie znasz te numery. To Humbrole ziel-86 mat, oliw 83 a ten brąz nie moge sobie przypomnieć ale to też Humbrol . Jak zejdę do pracowni to Ci numer podam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 22 Grudnia 2006 Share Napisano 22 Grudnia 2006 a zimm jaką techniką wykonywałeś, mam zamiar robić zimm na KT i mnie to chol*** interesuje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 22 Grudnia 2006 Share Napisano 22 Grudnia 2006 Świetny! naprawdę super! Modelik naprawdę pierwsza klasa! Zwłaszcza Zimmerit mi się podoba! Jedyne do czego można by się przyczepić, to brak anteny i zbyt czysty krzyż, w porównaniu z resztą pancerza. Chyba brakuje też kabelka do reflektora (choć może tylko go nie widać. Jeśli jest, to przepraszam) Ale to tylko drobiazgi. Ogólne wrażenie jest znakomite! Naprawdę jestem pod wrażeniem! pozdrawiam i życzę wesołych, radosnych i pachnących świeżutkim plastikiem, klejem i farbą, świąt Bożego Narodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 22 Grudnia 2006 Share Napisano 22 Grudnia 2006 Ehhh miałem nadzieje, że używasz farb innej firmy bo humbrola już nie dostane. Sam go do tej pory używam(puki mam jeszcze) i szukam palety barw na niemieckie kamo innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 22 Grudnia 2006 Share Napisano 22 Grudnia 2006 myślę że jednak dostaniesz Humbrola. Byłem dziś w sklepie modelarskim i rozmawiałem ze sprzedawcą o Humbrolach właśnie, bo niemal pusty stojak tylko po nich pozostał. Sprzedawca jednak powiedział, że od stycznia będą nowe dostawy, bo ktoś przejął firmę czy coś. Szczegółów nie znam, ale cieszę się, bo lubię Humbrole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 22 Grudnia 2006 Share Napisano 22 Grudnia 2006 swietny zimm,lux malowanie,podobuje mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 22 Grudnia 2006 Share Napisano 22 Grudnia 2006 i szukam palety barw na niemieckie kamo innej firmy. A z Model Masterami jak sprawa wyglada? Bo u mnie tez sie Humbrole pomalutku koncza i tak sie zastanawiam nad MM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 22 Grudnia 2006 Share Napisano 22 Grudnia 2006 no właśnie ja tak samo tylko znowu jest problem, które lepsze- akryle czy oleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 22 Grudnia 2006 Share Napisano 22 Grudnia 2006 Ja sie na akryle chyba nie zdecyduje... Jakos sie do tych smierdzacych emalii przyzwyczailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldMan Napisano 23 Grudnia 2006 Share Napisano 23 Grudnia 2006 Paleta kolorów emalii Model Mastera (Authentic): http://www.testors.com/tes_cds/color_charts/2000_MMII%20(Enamel).pdf Paleta kolorów akryli Model Mastera: http://www.testors.com/tes_cds/color_charts/4600_MM_(Acrylic).pdf Wybór należy do Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 23 Grudnia 2006 Share Napisano 23 Grudnia 2006 witam Ja używam akryli MM i sa przyjemne hehe Majek, ja się przyzwyczaiłem do tych bezapachowych akryli ;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 23 Grudnia 2006 Share Napisano 23 Grudnia 2006 Oldman linki nie działają :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 23 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Witam wielkie dzieki za komentarze. Zimerit zrobiłem nakładając na pancerz szpachlówkę( bo tanio) . Ale jak ktoś chce to polecam milliputa (masa do figurek też) . Ten zim był wykonany takim kółeszkiem na rączce ( dorwałem go poraz pierwszy), i prawde powiedziawszy nie jestem zadowolony. Trochę sie przyklejała szpachlówka. A jeśli idzie o Humbrola to się przyznaję kupiłem od kumpla ze sklepu 50 sztuk!!!!!!!!. Co zrobic niektórych farbek mi sie już nie chce dorabiać ,a lubie czasem po roku powrócić do starego modelu i go popieśćić. Edytowane 23 Grudnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldMan Napisano 23 Grudnia 2006 Share Napisano 23 Grudnia 2006 Oldman linki nie działają :( Chyba przez te nawiasy w adresie Trzeba sobie przekopiować link do paska przeglądarki. Albo wejść tędy: http://www.testors.com/brand_category.asp?brandNbr=4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Szymczyk Napisano 23 Grudnia 2006 Share Napisano 23 Grudnia 2006 Artur, ja Cię błagam, weź przed opublikowaniem posta wklej go do worda i sprawdź błędy - jak widzę takie cosie jak "kułeszko" albo "mangament" to nie wiem czy się śmiać czy płakać... I jeszcze jedno - podając nazwy różnych rzeczy zorientuj się jak się to pisze - co to jest "multipl"? Może chodzi Ci o "milliputa"? Nie ma też czegoś takiego jak "frulidy" - firma nazywa się "Friulmodel" - więc "friule" - jeśli już robić skrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 23 Grudnia 2006 Share Napisano 23 Grudnia 2006 Trzeba sobie przekopiować link do paska przeglądarki. Yep, działa ładnie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 23 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2006 OK.Postaram się pisać kóleczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 25 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2006 Ta brazowa farbka Humbrola to mat 160. Wesołych Swiąt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 2 Stycznia 2007 Share Napisano 2 Stycznia 2007 No fajny model Tygryska.Bardzo mi sie podoba.A zimm robiłeś polską szpachlówką?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Stycznia 2007 Share Napisano 2 Stycznia 2007 No fajny model Tygryska.Bardzo mi sie podoba.A zimm robiłeś polską szpachlówką?. Co to jest zimm a co to Polska szpachlowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 2 Stycznia 2007 Share Napisano 2 Stycznia 2007 No fajny model Tygryska.Bardzo mi sie podoba.A zimm robiłeś polską szpachlówką?. Co to jest zimm a co to Polska szpachlowka Zimm to napewno zimmeritt a ta szpachlówka to co to też jestem ciekawy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 2 Stycznia 2007 Share Napisano 2 Stycznia 2007 Do "zimmu" się znów nie przyczepiajmy ;) Aczkowiek polska szpachla? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 2 Stycznia 2007 Share Napisano 2 Stycznia 2007 polska czyli jak mniemam Wamod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi