reggy Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Kadruj na przyszłość trochę ciaśniej zdjęcia. Zwracaj na przyszłość uwagę na trochę dokładniejsze wycinanie i obrabianie części i ich klejenie. Z przodu widać trochę baboli montażowych. Ale pomalowany nawet ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Witam, no całkiem fajnie. Ta szpara z przodu strasznie razi w oko. Sam na mnie oczekuje taki model, ale ja go nie tykam, aż nie kupię 2 zestawów blach, lufki i lin. Popoprawiaj, to co tam wspominałeś a będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 26 Lipca 2010 Autor Share Napisano 26 Lipca 2010 Dzięki za komentarze, Kacperek315 naszczęście już to poprawiłem, w akcji udział wzięła szpachlówka i od razu lepiej to wygląda, ale nadal nie jest idealnie . Większość rzeczy o których wspomniałem poprawiłem. Zapomnialem poprawić tylko reflektor stojący na prawej burcie patrząc od tyłu modelu, a tak to większość jest poprawiona. Jutro jeszcze położę jedną warstwę tak gdzie blachy prześwitują. Potem gąski, wash i wszystkie pierdołki. No i na koniec diorama, jeżeli środki pozwolą i inne czynniki. Pictures: Komentarze jak zawsze mile widziane Jak zawsze na fotkach coś wychodzi i teraz zauważyłem że jeszcze trochę trzeba poprawić szpachlówką róg tych łączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 28 Lipca 2010 Autor Share Napisano 28 Lipca 2010 Witam. Prace nad modelem posuwają się na przód. Poprawiłem niedociągnięcia w malowaniu. Klosze są już zalane klejem, nie CA, ponieważ po zalaniu zrobił by się biały a nie przezroczysty więc zalałem klejem, który po wyschnięciu staje się przezroczysty i też tak jest. Klosze zalewałem na dwa razy. Szpara łączenia płyty pancerza jest już usunięta. Model dzisiaj w nocy dostawał sido. Już wysechł. Teraz kalki na to sido potem wash. Mam pytanie związane z kalkami, których użyć? 111 czy 32? Siatki zostawić w dunkelgelb czy dać na czarno potem przetrzeć metalizerem czy rdzawy? Jak uważacie Pictures: Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Powiem Ci, że fajnie Ci to idzie. Coraz lepiej. Trochę dziwnie wygląda ten klosz w lampie. Jak dla mnie maluch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torius Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Nie No zaje**** Yonex :PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 28 Lipca 2010 Autor Share Napisano 28 Lipca 2010 Odpowie mi ktoś na pytanie jakich kalek użyć czy czarnej 111, czy białej 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszek1 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Radzil bym ci uzyc czrnego 111 poniewarz masz dwa pasujaialce do siebie kolory piaskowy i czarny a jak nagle walniesz tam wogole nie pasujacy bilay to moze w efekcie zaborzycz poczucie estetyki.(mowiec pod katem wygladu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 28 Lipca 2010 Autor Share Napisano 28 Lipca 2010 Co się stało to się stało. Mam już nałożone czarne 111. Wszystkie kalki są już pokryte warstwą sidoluxu. Tak więc kalki położone. Jutro wash olejami i reszta spraw artystycznych. Pictures: Piszcie co myślicie. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Coraz lepiej wygląda, czekam na resztę zabiegów. Ładnie Ci to idzie. Pozdrawiam Dawid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torius Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 No Jonex masz talent :PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Witam! Czy model jest już finalnie złożony ( mam na myśli sklejenie góry nadwozia z dołem)? Bo jeżeli jest to kolego nie ustrzegłeś się jednego błędu, który ja również popełniłem robiąc ten sam model ( viewtopic.php?t=15900&highlight=iii ), a mianowicie pomiędzy podwoziem a górą z przodu pojazdu nie było śladu łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Ale zalany farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Nie zauważam żeby on był zalany farbą. Zdjęcia które dodałem są robione podczas wykonywania washa, kolor to ciemny brąz jak widać. Następne fotografie będą jak założe gąsienice. Po założeniu gąsienic jakieś ślady eksploatacji, suchy pędzel, gąbeczka itp. Tak, chyba o niczym nie zapomniałem co chciałem napisać. Aha przewiduję jakąś figurkę może nawet więcej niż jedną i małą dioramkę. Czekam na jakieś opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Cześć. Fajnie Ci wyszedł ten wash, Tylko troszkę wartało by go wytrzeć. Nie za dużo. Fajnie Fajnie. Czekam na efekt końcowy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Trochę taki umaziany tym washem, no ale trzeba ćwiczyć ;) Oby dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitchell78430 Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 niezle wychodzi ale to chyba wrak bo gąsiennic niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitchell78430 Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 buuuuuuuu.chlip. zgubiłem kółeczko od tego tygryska chlip buuuu.chlip haaaamstwo dlaczego zawsze trafia na mnie?!!buuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Kolego mitchell78430, widział kolega datę ostatniego postu w tym temacie? Domyślam się, że nie. Na przyszłość radziłbym nie odkopywać wątków i zasypywać ich niemerytorycznymi wypowiedziami, typu post powyżej. Po drugie radziłbym czytać całe tematy, a nie tylko ostatnie strony, wtedy oszczędzimy sobie komentarzy typu: niezle wychodzi ale to chyba wrak bo gąsiennic niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi