Skocz do zawartości

[Standard] Aichi D3-A1 Val PLASTYK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam Wszystkich i zapraszam do obejrzenia galerii mojego lepiszcza. Jest to model Japońskiego bombowca nurkującego Aichi D3A1 Val o numerze bocznym AI-205, który służył na lotniskowcu AKAGI. Model prosto z pudła + własne malowanie oznaczeń. Model z zestawu PLASTYK w skali 1:72. Galeria skromna bo regulaminowa, na jednolitym tle.

p1020617uk.jpg

p1020618.jpg

p1020619q.jpg

p1020620d.jpg

p1020621e.jpg

p1020622d.jpg

p1020625i.jpg

p1020626e.jpg

p1020627f.jpg

p1020629.jpg

p1020630jp.jpg

p1020631l.jpg

p1020632g.jpg

p1020634w.jpg

p1020636nr.jpg

Dziękuję za oglądanie i zapraszam do warsztatu:

http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=171&t=30057

Edytowane przez Gość
Napisano (edytowane)

Fajny, chociaż ja bym chyba wolał czyściocha... ale to takie moje zboczenie... bo po mojemu za bardzo utytłany... I może staraj się jednak robić zdjęcia na jakimś brystolu, zwracając uwagę na ostrość i doświetlenie... Ale i tak jestem na tak!

Edytowane przez Gość
Napisano

Super model. Jak dla mnie mogłeś te obicia jakoś przetrzeć metalizerem- jakoś się nie świecą (może to wina zdjęć).

Ogólnie jestem na TAK.

Napisano
Fajny. A może dokupisz brystol i cykniesz jeszcze parę fotek? Zaraz dodam twoją galerię do spisu.

Zrobione i poprawione

Napisano

Gratuluję ukończenia

Napisano

Jak na taki słaby zestaw i perypetie po drodze wyszedł nie najgorzej. Wygląda niestety trochę jak kartonówka... Być może to kwestia matowego wykonczenia? No i obicia bardzo sztuczne.

Napisano
Wygląda niestety trochę jak kartonówka... Być może to kwestia matowego wykonczenia?

Tak, też to zauważyłem. Satyna HUMBROL 135 ma mało z satyną wspólnego no i do tego te koła dopełniają reszty. Mam nadzieję, że ten D3A1 co jest zapowiadany przez AIRFIX będzie lepszy bo samolocik ładny. Ma może już ktoś jakiegoś inboxa tego modelu z AIRFIX? Ciesze się, że mam już ten model za sobą. Wisiała jakaś klątwa nad tym zestawem. W całej mojej historii lepiacza nie miałem tylu baboli i wpadek. Mam w szafie PZL P-7a z PLASTYKA i aż boję się go do łapek brać

Napisano

Mam w szafie PZL P-7a z PLASTYKA i aż boję się go do łapek brać

Co do pzl.p7a to jest to dość przyzwoity model przynajmniej w ramkach bo dopiero zaczynam sklejać ale nie dali mi wiatrochronu co zmusza mnie do wejścia w open. (Warsztat wrzucę jak ogarnę foty.)

Japończyk bardzo ładnie ci wyszedł choć te "cieniowanie" za bardzo mi się nie podoba.

Napisano

Nie jestam pewien, czy P-7 w wykonaniu Plastyka i Mastercraftu to dokładnie to samo w różnych pudełkach, ale jeżeli tak, to jest to czeka Cię całkiem przyjemna i bezproblemowa budowa. Zrobiłem P-7 w tym roku i planuję dołożyć mu do kompletu P-11

Modelem dla ambitnych jest moim zdaniem RWD-5 (mój szwagier takiego kupił, zaczął i ... dalsze losy modelu nie są mi znane ). Powodem są prawdopodobnie zużyte i nierówno ustawione matryce - na częściach było widać, że są zdeformowane.

PS. Podobają mi się te zdjęcia z obracającym się śmigłem

Napisano
Mam nadzieję, że ten D3A1 co jest zapowiadany przez AIRFIX będzie lepszy bo samolocik ładny. Ma może już ktoś jakiegoś inboxa tego modelu z AIRFIX?
Mam wrażenie, że ten "nowy" to będzie stary w nowym pudełku. Mam go sklejonego jakieś 20 lat temu. Ocean wypukłych nitów, a sam model to tylko przybliżenie Vala - do planów lepiej nie przykładać.

Ale ma się pojawić Dragon 1/72 z nowej formy.

• 3 years later...
Napisano

Właśnie zamierzam się do kupna w markecie REAL u mnie jest za cenę 10 złotych.

Widziałem sporo Revelli np. T-90 skala 1:72 cena 40 złotych. Ogólnie mają wszystkiego ze 30 sztuk po takich właśnie cenach.