sdk_uk Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Czesc wszystkim wkoncu udalo mis sie ukonczyc cos z czym moge sie pokazac na forum Jest to moj 3ci model z tym ze pierwszy malowany aero z washem itp tzn na powaznie Duzo mi dalo czytanie forum I przegladanie warsztatow.Jako ze wrocilem do hobby po dlugim okresie czasu nie wiedzialem nawet ze jest tyle dostepnej chemi ani jak to ugryzc.Teraz wiem ze jest ale dalej sie ucze. Odnosnie Spita calkiem fajny modelik ladnie spasowany nie wymagajacy zbytniego uzycia szpachli. Praca nad nim dala mi kupe radosci,oraz pozwoli wyeliminowac bledy ktore popelnilem przy tej budowie w nastepnym. Jestem otwarty na wszelka krytyke Pozdrawiam Pawel created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Fajny Spit. Czy to wina oświetlenia czy on jest błyszczący na górnych powierzchniach (no świeci się jak psu klejnoty rodowe) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 16 Listopada 2013 Autor Share Napisano 16 Listopada 2013 Jest błyszczący.przez pomyłkę kliknąłem go satyną a nie matem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Spity są fajne, chociaż ja wolę takie, które mają maszt anteny tak jak w fabryce przymocowali, bez modyfikacji Ten drut anteny wytnij i zrób z czegoś delikatniejszego niż ze zwykłej nici, albo zostaw całkiem bez. Lakiery na Spitach były w istocie satynowe, głęboki matt tylko na czarnym kołpaku powinien być. Rozkład plam następnym razem dobrze jest skopiować z instrukcji, albo ze zdjęć. Trochę Cię poniosła fantazja. Z tym "poważnym" łoszem to trzeba ostrożnie. Ten zestaw ma takie rowy, że nie trzeba było nic łoszować Lepiej by wyglądał i bardziej naturalnie. Znajdziesz na tym forum model z tego zestawu w wykonaniu Banny i sam zobaczysz, że nie zawsze to się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Fajny Spitfire. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Reggiane Re.2000 - Italeri - 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 A dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 @Letalin dzięki za pomoc faktycznie plamy robiłem na oko.Co do drutu anteny w następnym modelu zastosuje coś innego może drucik albo żyłkę wędkarską.Tego zostawię jak jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 21 Listopada 2013 Share Napisano 21 Listopada 2013 Połysk niby satyna , ale błyszczy jak super połysk. Moim zdaniem wystarczy dmuchnąć matem i będzie OK. A ta nitkę prezentująca się jak lina okrętowa , proponuje zastąpić włóknem z rajstop,to najlepszy materiał na anteny, linki itp. Twój przewód antenowy jest przywiązany do masztu ! Proponuję użyć kleju cyjanoakrylowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi