The_GroverTV Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 PZL 37 "Łoś" / Plastyk / 1:72 / Witajcie. Chcę wam pokazać pierwszy model na tym koncie. Wiem jest dość słaby ale to dlatego, że miałem takie jakby "załamanie" modelarskie ponieważ doświadczyłem nie miłych komentarzy i myślałem o skończeniu z modelarstwem ale jednak postanowiłem go skończyć po swojemu. Byłby dużo lepszy gdybym miał pieniądze(między innymi na szpachle). Gwarantuję że dużo bardziej się postaram przy M1 Abrams http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=42870 Poddaję go ocenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Jak na 12 lat to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Hej, fajnie, że pokazujesz model i nie boisz się uwag. Masz 12 lat i każdy prawie z tu obecnych miał kiedyś tyle, więc nie pękaj, wiemy jak to jest. Modelarstwo to dobra zabawa, ale też okazja do wyrobienia sobie paru umiejętności. Jedną z nich jest np. czytanie instrukcji. To nie jest kwestia nakładów finansowych, żeby kalkomanie były nałożone zgodnie z instrukcją, a model byłby już lepszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 27 Marca 2014 Autor Share Napisano 27 Marca 2014 Dziękuję bardzo. Dziś czytałem że np. zamiast szpachli można użyć poxipolu. A ja z niecierpliwością czekam na Abramsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloss Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 ładnie wyszedł.. mój pierwszy model wyglądał duuuużo gorzej a mam 23 lata i sklejam od pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 28 Marca 2014 Autor Share Napisano 28 Marca 2014 Dzięki. Ja sklejam od 4miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Jak na pierwszy model, to całkiem, całkiem, mój pierwszy w podobnym wieku był bardziej zmasakrowany przez malowanie, niż pomalowany. Spróbuj krawędzie natarcia i spływu malować bokiem pędzla pod pewnym kątem, nie zmieniając nacisku i tempa z jakim będziesz przesuwać wzdłuż krawędzi malowanej. Owiewkę, jeżeli nie masz choćby maskolu, maluj z ręki - bo trzeba się przecież wprawiać- i czyść ewentualne wylewki farby wykałaczką, sprawdzony kiedyś i dośc dobry sposób. Powodzenia przy następnych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 W przełożeniu na wiek jest całkiem sympatycznie:) Do pierwszych malowań owiewek proponowałbym przy okazji wybierać modele mniej "przeszklone"... A Łosia - gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Modelarstwo to piękne hobby i nie przejmuj się krytyką. Jak ja zaczynałem nie było internetu i nikogo kogo mógłbym się poradzić. Bądź cierpliwy i się nie poddawaj, to najważniejsze. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi