xspace Napisano 13 Listopada 2014 Share Napisano 13 Listopada 2014 (edytowane) Witam, Jestem "nowy" na forum. Przedstawiam Wam model wykonany w 2013r. jest kilka niedociągnięć z mojej strony, ale ogólnie model sprawił mi sporo modelarskiej radości ;) Model z pudełka Profipack + wykonałem otwarte klapy, lufy k-m z igieł lekarskich, kalkomanie Xtradecals Yanks with roundels part 1. https://picasaweb.google.com/105648748359405521120/HellcatMk1?authuser=0&feat=directlink Edytowane 14 Listopada 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 13 Listopada 2014 Share Napisano 13 Listopada 2014 Nie widać fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xspace Napisano 13 Listopada 2014 Autor Share Napisano 13 Listopada 2014 Niestety wklejam zdjęcia z Picasy bo tam mam album ale zdjęcia nie wyświetlają się ... Może ktoś pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 13 Listopada 2014 Share Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij album-miałem podobny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xspace Napisano 14 Listopada 2014 Autor Share Napisano 14 Listopada 2014 Dzięki za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emaks Napisano 14 Listopada 2014 Share Napisano 14 Listopada 2014 Świetny! Fajnie styrany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 14 Listopada 2014 Share Napisano 14 Listopada 2014 Instrukcja wstawiania zdjęć viewtopic.php?f=104&t=7808.Model bardzo fajny.Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 14 Listopada 2014 Share Napisano 14 Listopada 2014 Świetna robota, kot jak żywy :-) Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Listopada 2014 Share Napisano 14 Listopada 2014 Bardzo atrakcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 29 Listopada 2014 Share Napisano 29 Listopada 2014 Rewelacyjne wykonanie Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 29 Listopada 2014 Share Napisano 29 Listopada 2014 Swietna robota.Strasznie mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Piękny! Świetnie ogarnięte odrapania, odpryski, okopcenia. Wszystko robione "Z głową" Brawo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Bardzo fajnie pomalowany, jedynie linie podziału zrobiłbym chyba delikatniej. Nie tak kontrastowe. Ale łatwo mówić, ciężej zrobić. Mam tę maszynę w planach w tym malowaniu więc dostarczyłeś mi pieknej inspiracji i postawiłeś poprzeczkę wysoko. Czy wypłowienia kolorów bazowych uzyskałeś malując delikatnymi warstwami i nałożyłeś więcej bazowego na liniach podziału czy też stosowałeś pre albo post shading? Zastanawiam sie czy tak dobry efekt jest do uzyskania bez rozjasniania lub ściemniania koloru bazowego a tylko cieniowaniem nakładając bazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xspace Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2014 Dzięki za przychylne słowa Marin - jeśli chodzi o linie podziałowe na kadłubie to masz rację, przesadziło mi się podczas sesji malarskiej rozmył mi się obraz tego co chciałem uzyskać a o przesadę bardzo łatwo, ale to też doświadczenie na przyszłość. Co do przebarwień lakieru - efekt ten uzyskałem przez rozjaśnianie i przyciemnianie koloru bazowego a potem przez filtry z farb olejnych. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Dzięki za odpowiedź. Dopytam tylko czy rozjaśniałeś białym i czarnym czy też mieszałeś z ciemniejszymi odcieniami ale zbliżonymi do bazowych. Słyszałem że dodawanie bieli np powoduje lekkie szarzenie kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xspace Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Do rozjaśniania raczej biały + 10-20%, do przyciemniania ciemniejszy odcień bazowego, przez dodanie innych kolorów o zbliżonych odcieniach można uzyskać fajne zróżnicowanie odcieni, zresztą potem można modyfikować efekt przez nałożenie filtrów 10% koloru i 90% rozcieńczalnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi