p_bladek Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Witam po długiej nieobecności. Jak niektórzy zapewne wiedzą urodziła mi się córa więc czasu na dłubanie mniej, ale narzedzi nie chowam. Dłubię jak mam czas. Wrzucam do "zniszczenia" model starusieńkiej firmy Hobbycraft. Jest to Baza z moimi przeróbkami. Poprawiłem stateczniki Pionowe (były w jednej bryle), klapy, oświetlenie, całą kabine, nawierciłem i podniszczyłem przednie wloty które bardzo często były wymieniane z uwagi na kolizje z .......... Macie pastwcie się Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 O kurczę, jaki piękny F-117. Kapitalne malowanie, niby czarny, a jednak powierzchnia bardzo zróżnicowana. Jeśli można to kilka pytań: 1. jak zrobiłeś te kratki na wysokości kabiny, wloty powietrza i nie tylko - to jakiś Eduard czy sam to zrobiłeś? 2. jak robiłeś te przetarcia na krawędziach płaszczyzn, to suchy pędzel czy jakoś to malowałeś? 3. możesz napisać coś więcej o samym malowani, jak uzyskałeś efekty rozjaśnień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Zaprawdę powiadam wam ... Pikny podzielam zachwyty i pytania Solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Rewewelacyjny, śliczny pięknie sklejony i pomalowany co nie jest łatwe przy tym samolocie ,zdjęcie nr 1 najładniejsze dla mnie . Gratuluję udanego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 22 Marca 2015 Autor Share Napisano 22 Marca 2015 O kurczę, jaki piękny F-117.Kapitalne malowanie, niby czarny, a jednak powierzchnia bardzo zróżnicowana. Jeśli można to kilka pytań: 1. jak zrobiłeś te kratki na wysokości kabiny, wloty powietrza i nie tylko - to jakiś Eduard czy sam to zrobiłeś? 2. jak robiłeś te przetarcia na krawędziach płaszczyzn, to suchy pędzel czy jakoś to malowałeś? 3. możesz napisać coś więcej o samym malowani, jak uzyskałeś efekty rozjaśnień? Kratki to jakieś pozostałości po blachach, wentylatory nad kabina robiłem ze styrenu. Cały model pomalowany surfacerem szarym i na to Lifecolor Nato Black. Sama farba jest dosyć matowa więc dobrze kładzie się na nia proszek miga z pędzelka, na to utrwalacz, także miga co by nie zeszło pod paluchami. Efekty rozjaśnień to mniej czarnej farby i proszek przecierki rantów to proszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi