duju69 Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Witam Po pięciu miesiącach walki udało się skończyć model szerszenia. Niestety by kontynuować warsztat który zacząłem zabrakło motywacji. Sam model składało się całkiem przyjemnie, części elementów pasowała świetnie ale były momenty gdzie powstały straszne szczeliny, które trzeba było szpachlować szlifować i tak dalej. Z dodatków użyłem tylko żywicznych wlotów powietrza, blaszek od zestawu F-18E, bo edek dal wersji F nie produkuje, a część rzeczy sam dorobiłem. Największy minus modelu KALKOMANIA, gruba i krucha ( co widać na zdjęciach ). Nigdy więcej modelu trumpka z zestawowymi kalkomaniami. Z góry przepraszam za zdjęcia, ale jestem już w trakcie urządzania stanowiska do fotografii takiego z oświetleniem, jak się z tym uporam do ewentualnie dodam lepsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 No proszę, całkiem przyjemny dla oka Hornecik. Fajnie pomalowany i dobrze że próbowałeś go waloryzować. Kalkomanie HB/Trumpetera to niestety, jak widzę, reguła że są do bani. Ja kupuję ich modele tylko wtedy gdy wiem że są do nich na rynku dobre kalkomanie. Skrytykować Cię muszę tylko za dysze silników - one nigdy nie są takie srebrne, takie jasne. Najlepiej pokryć je brązowym transparentnym nalotem (mieszanka zielonego i czerwonego clear), albo dać przynajmniej jakiś ciemny metalizer, typu iron, albo steel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Mogę tylko potwierdzić słowa Solo, dysze jak z innego samolotu, reszta bardzo przyjemna pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Koniecznie popraw te zdjęcia, bo model masz naprawdę bardzo ciekawy, ale ciężko go ocenić w tej ciemnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Do końca tygodnia zorganizuję wreszcie jakoś stanowisko z doświetleniem i dodam nowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 5 Sierpnia 2015 Share Napisano 5 Sierpnia 2015 Model śliczny, pomimo że wielki malowanie Ci wyszło super ! Dysze mógłbyś przemalować, bo samolot brudny a dysze jak nówki sztuki. Jedyne do czego się doczepię to klapy które powinny być tak samo jak reszta skrzydła ciemne, i trochę za mocne zacieki. To samo malowanie będę robił w swoim Rozumiem że kalki są zestawowe ? Ja mam wersję G, ale na szczęście Trumpek dorzucił elementy pod F, i zrobię małą zamianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2015 Tak kalki są zestawowe, więcej tego błędu nie popełnię. Co do dysz skleiłem je na kleju modelarskim nie Ca i tera nie idzie ich oderwać do przemalowania. Może i mógłbym to zrobić na modelu ale troszkę niewygodnie i strach zniszczyć lakier na kadłubie. A co do klap to po prostu malowałem je osobno, a cały kadłub samolotu dodatkowo cieniowałem rożnymi ciemnymi kolorami. I wstyd się przyznać ale o klapach zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Bardzo fajna 18'ka, prezentuje się naprawdę dobrze. Dysze możesz spokojnie poprawić delikatnie bez maskowania a jak chcesz maskować to możesz w kartce papieru wyciąć okrągłe otwory i nasunąć od tyłu na dysze w ten sposób zrobisz sobie maskowanie jeszcze lepiej to wyjdzie i łatwiej będzie to zrobić gdy otwory wytniesz w kawałku jakiegoś materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi