MadYarpen Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Witam wszystkich. Z niekłamaną przyjemnością, po 9 miesiącach pracy, prezentuję gotowego Su-27 SM. Pudło plus blaszki eduarda w kabinie, trochę ołowianych drutów i dodatkowego plastiku w komorach podwozia, plus poprawione czubki rakiet. Jestem zadowolony, mimo oczywistych błędów. Silniki to była pierwsza poważna zabawa z metalizerami, i chociaż przesadziłem z przypaleniem to mogło być gorzej. Najfajniej chyba mi wyszedł preshading. Sam zestaw polecam, jest bardzo dobrej jakości. Jest to mój 2/3 model robiony po przerwie (powstawał jednocześnie z tomcatem stąd 2/3;)). Dużo mnie nauczył, oby kolejne były lepsze. Zapraszam do komentowania, niestety nie na wszystkich zdjęciach udało mi się dobrze kolory zachować. Niestety robione telefonem, plus niebieski nie jest zbyt łatwy w obsłudze I na koniec parę fotek z kolegą z warsztatu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Fajny model w takim trochę cukierkowym kamuflażu, ale bardzo ładnie położonym. Podoba mi się. Troszkę brakuje mi zdecydowanego brudzenia na spodzie maszyny, trochę za mocny jest też wash w liniach podziału. Mimo tego model bardzo udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Fajnie wyszedł. Bardzo czysty i schludnie sklejony. Linie na Su-27 pogłębiałeś? Silniki wyszły dosyć fajnie. Tak jak Solo mówi, trochę bym go jeszcze dobrudził, przynajmniej w okolicy silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MadYarpen Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Niektóre linie pogłębiałem i tutaj mam do siebie największe pretensje. Trochę mnie to przerosło. plastik jest stosunkowo miękki więc bardzo łatwo przesadzić albo zrobić coś krzywo, a jak się nie ma wprawy to ryzyko jest podwójne. Silniki próbowałem brudzić, ale nie byłem zadowolony z efektów. Teraz są już zmatowione lekko więc bałbym się wracać do olejnej. no a w ogóle ten samolot na wszystkich zdjęciach które widziałem był bardzo bardzo czysty. (chociaż dobrych zdjęć od spodu nie widziałem,przyznaję;)) W każdym razie dzięki za miłe słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Bardzo mi się podoba Twój wyrób, choć nie leży mi nowe kamo i jestem zwolennikiem starego, twój jednak wpada w oko, aczkolwiek popełniłeś błąd w rozmieszczeniu kamo, nie wiem jak instrukcja podpowiada, ale ja mam zdjęcia i są inaczej one rozmieszczone. Plus, że nie naciapałeś uzbrojenia bo to psuje całą linię samolotu, no i delikatnie bym sfatygował jeszcze dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MadYarpen Napisano 20 Października 2015 Autor Share Napisano 20 Października 2015 A możesz podzielić się zdjęciem? Bo kamo z góry jest wg instrukcji. Jak go malowałem, to nie miałem za dużo zdjęć tego egzemplarza, dopiero potem się zorientowałem że ich źle szukałem... I dzięki za miłe słowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz_silesia Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Mam ten sam model na warsztacie i to jest najlepsza Suka 27 w swojej skali. Lepszej nie ma (Revell daje przepak). Podoba mi się Twoje wykonanie miałem robić takie samo, ale zmieniłem plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Miałeś wszystko jak na talerzu RF-92211 wystarczyło wpisać w google, nadmienię, że to jest samolot użytkowany w Lipiecku: https://www.google.com/search?q=RF-92211+/+04+%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BD%D1%8B%D0%B9&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAgQ_AUoAmoVChMIv7H32sXUyAIVhjkaCh2Ssw04#imgrc=_ Jak ktoś potrzebuje zdjęcia Su-27 proszę bardzo: http://chomikuj.pl/smialus/Zdjecia+lotnictwo+wojskowe/Su-27 pewnie coś wybierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Podoba się i to bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi