Sudus Napisano 18 Października 2015 Napisano 18 Października 2015 Witam ! Pragnę przedstawic swój ostatni zrobiony model. "Szparkę" 9311 w barwach 10ELT Chociaż model ten jest dostępny od prawie roku jeszcze nie widziałem aby ktoś go prezentował.Czyżbym był pierwszy ? Model zrobiony prosto z pudła. Wpakowałem w niego żywiczne wnęki podwozia,fotele Ariesa i kokpit Eduarda FE710.Blaszki kokpitu są jakieś dziwne - albo ja coś popieprzyłem - bo zgodnie z instrukcją trzeba było co nie co po obcinac i nie dolkejac bocznych paneli.Ale na tych bocznych panelach kokpit ma się trzymac na miejscu a w wersji Eduarda to "wisi" w powietrzu bo nie ma go do czego przytwierdzic. No ale dałem radę Walczyłem z nim kilka miesięcy ale niestety efekt końcowy nie jest powalający. Sam widzę dużo błędów i niedoróbek które wyszły podczas prac końcowych. No trudno. następny będzie lepszy Planuje jeszcze jednego w malowaniu tygrysim. Malowanie: góra Gunze H306,H305 ,dół Gunze H306.Całośc pokryta mieszaniną lakierów matowego i błyszczącego. Schemat malowania i kalkomanie z publikacji: DETAIL&COLOR MiG-21UM "Tiger" in the Polish Air Force Pozdrawiam Piotr 10 ELT - Academy + Eduard I wszystkie moje "ołówki" Nie wiedziałem jak je ułożyc aby wszystkie było widac tak,że przepraszam za zdjęcia I ostatni MiG którego kończę ( zostały jeszcze 4 ale na razie Migów mam dosyc ) Cytuj
Grzes Napisano 19 Października 2015 Napisano 19 Października 2015 Piotrze, piękna kolekcja i powiem, że w dużej części masz te samoloty, które i ja chciałbym mieć w 1:72. Schemat malowania i kalkomanie z publikacji: DETAIL&COLOR MiG-21UM "Tiger" in the Polish Air ForceNo i tu wydaje się, że jest błąd z tymi szachownicami na spodzie, bo łaciate po przemalowaniu dostały już nowy wzór.Błąd jest także w godle (zarówno na rysunku w książce jak i na kalkomanii) bo jest napis PUŁK zamiast ESK. Cytuj
mig Napisano 19 Października 2015 Napisano 19 Października 2015 Fajne ołówki. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: MiG-21PFM - R.V.Aircraft + kalka - Model Maker Decals 1/72 Blenheim Mk IV - Airfix + tablica - Yahu 1/72 Cytuj
Sudus Napisano 19 Października 2015 Autor Napisano 19 Października 2015 Schemat malowania i kalkomanie z publikacji: DETAIL&COLOR MiG-21UM "Tiger" in the Polish Air ForceNo i tu wydaje się, że jest błąd z tymi szachownicami na spodzie, bo łaciate po przemalowaniu dostały już nowy wzór.Błąd jest także w godle (zarówno na rysunku w książce jak i na kalkomanii) bo jest napis PUŁK zamiast ESK. To przez przypadek mam dobre godło To z książki wydawało mi się takie nie pasujące do zdjęc i w ogóle takie "nie teges" więc wziąłem je z monografii Kagero MiG-21 MF ( nic o tym nie wspominając wcześniej ). A swoją drogą nawet nie zauważyłem takiego ważnego szczegółu ! Przeglądając teraz zdjęcia w książce i wiedząc czego szukac uzbrojony w szkło powiększające widzę różnicę. Jest ESK ! Szachownice już tak zostaną. Ale zauważyłem jeszcze jeden błąd.Pokrywy kół podwozia głównego od wewnętrznej strony malowane są na szaro. Do przemalowania Pozdrawiam Piotr Cytuj
sdk_uk Napisano 27 Października 2015 Napisano 27 Października 2015 Ładnie tobie wyszedł ten mig. Tak w sam raz z brudzingiem A i kolekcja bardzo sympatyczna. Pozdrawiam Cytuj
Sudus Napisano 27 Października 2015 Autor Napisano 27 Października 2015 Jakieś tygrysie UM-y będą? No będą ! W sumie to ten miał byc już "tygrysi" ale wyszło jak wyszło. Jest jeszcze jeden w pudełku ale planuje go zrobic w szarym malowaniu nr 9349 z krukiem. Żółte malowanie "tygrysie" wg mnie psuje ta dziwna głowa tygrysa namalowana na przodzie kadłuba. Jak już to skusze się na malowanie z nr 9292. Pozdrawiam Piotr Cytuj
Tazman79 Napisano 28 Października 2015 Napisano 28 Października 2015 A mozesz zdradzic (moze byc na priv) jak poradziles sobie z montarzem wnetrza od Edka. Przymierzam sie do tego modelu i tez chce zrobic wnetrze Edkowe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi