mnowogro Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Jakiś czas temu umieściłem in-box (link) tego zestawu. Trumpeter 07251. Sklejanie, szukanie informacji o tym pojeździe sprawiło mi dużo frajdy, choć nie ma zbyt wielu zdjęć tych pojazdów. Silnika nie pokazywałem - niestety nie wygląda on aż tak ładnie jak w poprzednim Famo tej firmy. Całość pomalowana na dunkelgelb, następnie filtrami zjechałem kolorem do takiego ciemno-piaskowego, nałożyłem delikatnie smugi zielonego. Niestety zielony ukrył się, gdy wypastelowałem całość pojazdu. Od siebie do zestawu dodałem większość rączek - wymienione uchwyty na cieńsze z pręcików plastikowych, zamiast linki zastosowałem nitkę. Dodatkowo pogięte błotniki - są z papieru nasączonego klejem. Skrzynki są z balsy, narzędzia - duży młot z zestawu dragona, łopata i mały młotek - scratch. Tarpalin na przedniej szybie to husteczka, też nasączona klejem. Gąsienice wybrałem ogniwkowe - sporo roboty przy szlifowaniu, ale chyba było warto, choć nie zaznaczyłem żadnych miejsc powycieranych do metalu. Liny - splecione nitki, wzmocnione klejem. Kalkomanię "klara" zabrałem z zestawu C7P mirage. A więc dźwig Klara przed wami: Więcej zdjęć w galerii na picasie: http://picasaweb.google.pl/mnowogro/SdKfz91FamoZDWigiem# Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 ładny i ciekawy model, w dodatku gustownie pomalowany i postarzony. tylko liny powinny być chyba naprężone? może można jeszcze obciążyć trochę hak i potraktować je lakierem, powinny się "wyprężyć". pomyślałbym jeszcze o jakimś przetarciu kierownicy, żeby nie była tak jednolita. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Hmm fajny ten model i tyle nie ma co szukać dziury w całym naprawde sie udał pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike79 Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 bardzo sympatyczny, podoba sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Sympatyczna ta Klara Na liny polecałbym żyłkę wędkarską - są dostępne w różnych średnicach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaatzs Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Model bardzo ładny Od momentu jak się zarejestrowałem na tym forum, porzuciłem modelarstwo a nowym hobby stało się ciche wzdychanie do Waszych dokonań Drobne uwagi chyba już wymieniono powyżej. Naciągnąć linę, delikatnie coś poprawić przy kierownicy. Ode mnie - nic nie widać gumiastych bandaży na kołach, oraz na kołach napędowych. Dało by się coś "przytrzeć"? Chyba że efekt zamierzony, pasujący do opcji "zabłocić, ukurzyć i upiaszczyć ile się da" - Co sugeruje twoje zwrócenie uwagi na brak przetarć na gąsienicach Pozdrawiam i życzę dużo wolnego czasu, przewiewnego pokoju i wielu modeli w kolekcji (Czyli tego, czego mi brakuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 no i wyrozumiałej małżonki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Oj Andrzej to najważniejsze Podoba mi się, bardzo fajnie postarzony i okurzony, te liny fakt mogły by być trochę bardziej naprężone, ale to nic. Duuużżżżeee za Klarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Napisze tylko tyle super i cacuszko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Za duzo nałożonej farby ale może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Za duzo nałożonej farby ale może być. Ciekawe - mógłbyś to sprecyzować. Bardzo inspirująca 72 bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Gdzie widzisz za dużo farby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Przeładny modelik. ma swój urok, zapracowanego i wyeksploatowanego. Naprawdę bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi