bodek66 Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam, Poniżej zamieszczam zdjęcia dioramki. Polski BRDM-2 z defilady 22 lipca 1974 roku w Warszawie. Zdjęcia, które natchnęły mnie do stworzenia tej dioramy : A poniżej już właściwa diorama : Na koniec kinder niespodzianka dla dorosłych Zamieszczam również link do całej galerii (70 zdjęć) w wyższej rozdzielczości. Pozdrawiam i życzę miłego oglądania. Link do galerii : http://s158.photobucket.com/albums/t100/ucantstop/BRDM-2%20with%20AA%20missiles/?albumview=slideshow Cytuj
Longer08 Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Fajny pomysł, ładne wykonanie, figurki pierwsza klasa! Same plusy normalnie I te polskie flagi ach aż się serce raduje :spoko: P.S. Co to za dupsko? Motyw samych nóg-rodziców był chyba w "krowie i kurczaku" Cytuj
Kacperek315 Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Bardzo ciekawa i ładna scenka. Figuranci wyglądają bardzo realistycznie. za pomysł. Cytuj
dweler Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 mnie rowniez sie podoba,swietny pomysl.co to za zestaw dragona jest?dorabiales jakies detale do niego.a figurki skąd? Cytuj
TomaszDudek Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Super dioramka brawo ! dweler figurki to po części zestaw masterboxa jak sądzę Cytuj
bodek66 Napisano 6 Kwietnia 2009 Autor Napisano 6 Kwietnia 2009 Pojazd Dragona (dorobiłem bosak, mechanizm wyrzutni, wycieraczki, osłony świateł przednich i tylnich, zmieniłem osłony rur wydechowych, zmieniłem lusterko, przeniosłem właz przedni gdyż Dragon dał go pośrodku, a w naturze jest z prawej strony, mocowania łopaty, i wiele drobnych szczegółów). Figurki są z 2 zestawów MB, Trumpetera i żywicy TANK. Pozdrawiam Cytuj
FAHR Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Świetny temat! LWP! Kolega, też drąży temat czy jednostkowa inicjatywa? Scenka wygląda bardzo fajnie, widać ładnie spolonizowany/zdetalowany pojazd, wszystko się prezentuje na prawdę wyśmienicie, ale chyba nie stosujesz specjalnie jakichś malarskich technik, tak mi się wydaje. Figurka żołnierza-widza skąd i po jakich przeróbkach jeśli można wiedzieć? Aha i jeszcze jedna rzecz, ten priorytet drogowy z tyłu powinien być czerwony? Sam mam przy każdym modelu dylemat, gdyż na starszych wozach jakby oba były pomarańczowe a na nowszych tylny jest czerwony. Cytuj
Panzer Napisano 7 Kwietnia 2009 Napisano 7 Kwietnia 2009 Dioramka kapitalna. Podziwiać dokładność wykonania szczególnie w odniesieniu do wiwatującej grupki ludzi. Nawet pan kapitan z obywatelką żoną ma baretki na tz. olimpijce czego nie stosowano w związku z regulaminami mundurowymi ale co tam. Sam model też miodzio. Moje gratulacje. Cytuj
bodek66 Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Napisano 7 Kwietnia 2009 Interesuje się pojazdami "byłego sojuszu" ale również współczesnymi pojazdami z których korzysta nasza armia, obecnie mam na warsztacie Polski HMMWV M998 Hummer z Iraku wystawię w warsztacie . Jeżeli chodzi o "priorytet" z moich ustaleń wynika, że z tyłu był czerwony z przodu pomarańczowy. Re: Panzer. Jeżeli pamięć mnie nie zawodzi (w latach osiemdziesiątych służyłem w "podhalańczykach") baretki na mundurach letnich "olimpijkach" funkcjonowały. Pozdrawiam. Cytuj
Panzer Napisano 7 Kwietnia 2009 Napisano 7 Kwietnia 2009 Interesuje się pojazdami "byłego sojuszu" ale również współczesnymi pojazdami z których korzysta nasza armia, obecnie mam na warsztacie Polski HMMWV M998 Hummer z Iraku wystawię w warsztacie . Jeżeli chodzi o "priorytet" z moich ustaleń wynika, że z tyłu był czerwony z przodu pomarańczowy. Re: Panzer. Jeżeli pamięć mnie nie zawodzi (w latach osiemdziesiątych służyłem w "podhalańczykach") baretki na mundurach letnich "olimpijkach" funkcjonowały. Pozdrawiam. Ja sobie nie przypominam baretek na olimpijkach a trochę tych blaszek miałem. Do MON-u przyszedłem w 75-tym więc może wcześniej to funkcjonowało ale kurcze chyba się nie mylę. Pozdrawiam. Cytuj
bodek66 Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Napisano 7 Kwietnia 2009 Tak jak napisełem być może się mylę "zwracam honor" jeżeli pamięć mnie zawodzi, natomiast trudno jest dotrzeć do miarodajnych źródeł w internecie z tego okresu. Pozdrawiam Cytuj
arthur_szu Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 Bardzo fajna dioramka Mała uwaga - 22 lipca nie 22 lipiec ;) Cytuj
bodek66 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Napisano 8 Kwietnia 2009 Bardzo fajna dioramka Mała uwaga - 22 lipca nie 22 lipiec ;) O ile się nie mylę obie formy są poprawne!!! Cytuj
peter Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 2. forma jest poprawna Poprawne jest "rok dwutysięczny trzeci" a nie "dwa tysiące trzeci" Cytuj
Marek Michalski Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 Dioramka pychota - cudeńko . I pytanie w kwestii zasadniczej .Znam armie co najmniej od dobrach kilku dziesiątek lat i nie przypominam sobie aby honory .oddawano pełną dłonią. Chyba ze to celowe .Widziałem dwa Gaskiny ,żaden z nich nie mia.ł z tylu łopaty zaraz przyszła by amba.Poza tym całość extra. Cytuj
bodek66 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Napisano 8 Kwietnia 2009 Jeszcze nie zdążył złożyć dwóch palców , a co do łopaty, w necie są fotki na których widać mocowanie dla szufli, wprawdzie już bez niej (widocznie "amba" już tam była) :-) Cytuj
imek46 Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 A może zasłonił sobie oczy przed słońcem, ale wg mnie wszystko jest super Cytuj
dweler Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 Pojazd Dragona no wiem ze dragona bo w temacie jest napisane ale ktory brdm2 czy 3? mechanizm wyrzutni znaczy cala wyrzutnie?tak czy tak to duzo pracy w niego wlazyles,gratuluje Cytuj
Marek Michalski Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 IMEK-według mnie tez jest wszystko super -ale ta dłoń mnie drzazgi Cytuj
bodek66 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Napisano 8 Kwietnia 2009 IMEK-według mnie tez jest wszystko super -ale ta dłoń mnie drzazgi Zgadza się, mnie też to drażni, ale górę wzięło chyba lenistwo, dlatego nie podrasowałem tej dłoni. Pozdrawiam Cytuj
Panzer Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Panowie. Facet antycypował bo wiedział że kiedyś będziemy w NATO a nasi amerykańscy bracia w mundurach właśnie w ten sposób oddają honory. Natomiast obywatel kapitan stojący nieopodal z obywatelką żoną jest z tego niezadowolony bo aż pięści pozaciskał. Dlaczego? Ano dlatego bo to oficer polityczny. No i mamy problem z głowy. Pozdrowienia. Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 dweler -> http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=1324714 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi