Akahoshi Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 Pacjent, którego prezentuję poniżej przeszedł ostatnio poważne operacje, łącznie z face lifting'iem. Sklejony i "malnięty" był przeze mnie już wieki temu. Niestety jakiś czas temu miał bliskie i bolesne spotkanie z podłogą. Postanowiłem go doprowadzić jakoś do w miarę normalnego wyglądu. Został przemalowany (nawet go nie kretowałem), i posklejany. Niestety nie wszystko już chciało wrócić na swoje miejsce, dlatego też przód dachu lekko odstaje od ramy okiennej. Nic nie dało się z tym zrobić Malowanie z 51 Armii, operującej w rejonie Krymu w marcu-kwietniu 1942 roku. Cytuj
marioba Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 Piękny! Bardzo mi się podoba. Lifting się udał. A ta szczelina praktycznie jest niewidoczna. Zawsze można powiedzieć że drzwi sie na zawiasach opusciły, albo dechy wyschły i się rozlazły.... Mam takiego samego w pudełku i od kilku lat, czeka na wenę twórczą. Cytuj
imek46 Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 Dokładnie nie przyjmuj się tym. Ja gdzieś na youtube widziałem jak ruski kierowca pomyka sobie Tatrą wywrotką bez lewego przedniego koła. Także w porównaniu z tym twój ZIS- piat jest spoko, bardzo spoko. Fajne są przykurzenia tego pojazdu. Cytuj
Jędrek Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 dołączam się do pochwał kolegów, jakbyś nie napisał o szczelinie to pewnie bym nie zauważył, jak dla mnie dobra robota Jędrek Cytuj
Akahoshi Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Napisano 2 Stycznia 2010 Dzięki Koledzy (jeśli się mogę tak spoufalić, wszak od niedawna jestem na tym forum) za tak ciepłe przyjęcie mojego modelu. marioba sklejaj go i pokazuj. Naprawdę dobry wypust tej firmy. Chyba jeszcze Zvezda, lub Italeri robi ten pojazd. Cytuj
Tomek Hejmo Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 No bardzo ładnie Arturze, ze smakiem okurzony i zdjęcia opanowałeś :P Obicia takie troszkę plackowate, ale nie ma tragedii. Popracuj coś gąbką, efekt na pewno będzie ciekawszy. Tomek Cytuj
MrBat Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 Bardzo ładny model Wszystko w nim współgra, niczego za dużo, niczego za mało. A ta niedokładność o której wspomniałeś to już szukanie dziury w całym Cytuj
Michaił Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 Dobra robota. Moglbys napisac jaki to pigment, ktory znajduje sie po bokach pojazdu ? I jak go nanosiles i czy dodatkowo czyms utrwalales ? Pozdro Cytuj
Akahoshi Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Napisano 3 Stycznia 2010 Pigment, to Europe Dust Mig'a (nr kat. P028), nanoszony aerografem, rozcieńczany spirytusem. Na koniec utrwalony również produktem Mig'a Pigment Fix'erem. Cytuj
Michaił Napisano 4 Stycznia 2010 Napisano 4 Stycznia 2010 A pigment fixer nanosiles w jaki sposob jesli mozna wiedziec ? po prostu "przejezdzales" po nasaczanej pigmentem i spirytusem warstwie namoczonym w fixerze pedzelkiem ? Co do pojazdu to powiem ze bardzo ladnie wyglada a jedyna rzecz ktora mi sie nie podoba to kola - wygladaja troche tak jakbys wyciagnal je prostu z pudelka i przybrodzil - mam nadzieje ze cie nie obraze to tylko moje odczucie... pozdrawiam Cytuj
nibur92 Napisano 4 Stycznia 2010 Napisano 4 Stycznia 2010 fajny sprzęcik, ale mam jedną uwagę co do opon szwy na oponie trochę nie za bardzo się komponują, i minimalnie mogłeś przybrudzić koła bo trochę za czyste, reszta fajna (oprócz szczeliny oczywiście) PoZdro Cytuj
gajur Napisano 4 Stycznia 2010 Napisano 4 Stycznia 2010 Alan na tym podwoziu robi (ł??) fajną Katiuszkę (jeden z moich pierwszych modeli - obecnie złom na ewentualną dioramę - wtedy nawet się nie kusiłem na odkrywanie silnika). Tobie, podobnie jak i mnie nie udało się usunąć paskudnego szwu z gumisiów. Reszta moim zdaniem fajna. Może tylko rower troszkę za "nowy" jak na szaber. Pozdrawiam. Cytuj
Akahoshi Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Napisano 4 Stycznia 2010 Jeszcze raz dzięki. Koła były malowane, gdyż mimo iż gumowe, to nie wyglądały jak opony Ze szwem się muszę zgodzić, ciężko usunąć i nie znalazłem na to patentu. Fixer nanosiłem również z aero na dosyć niskim ciśnieniu, aby nie zdmuchnąć naniesionego wcześniej pigmentu. Cytuj
rzelu Napisano 4 Stycznia 2010 Napisano 4 Stycznia 2010 Szkoda że nie pocieniowałeś trochę błotników. A na szlifowanie gumowych opon pomaga pobyt w zamrażarce. Opon, nie modelarza. Cytuj
piotrkur Napisano 6 Stycznia 2010 Napisano 6 Stycznia 2010 Super sprzęcik!u mnie leżakuje ZIS 5W!:)i to z SDS,mówię na to kowalstwo artystyczne:)ciężko będzie...ale kiedyś się zabiorę za niego!!:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi