reggy Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Witam - chciałbym Wam przedstawić wesołą przygodą w zimowej scenerii. Początek historii. Jechał sobie IS-2 i dostał dwa czopsy w bok i wpadł do pobliskiego stawku/rzeki/jeziora. I sobie jedzie drugi IS-2. Koniec historii. Wyjściowo modele miały być tylko próbą zimowego kamuflażu, ale mi się spodobały i stanęły na dioramce. Przy okazji obcykałem robienie lodu. Warsztat tu: viewtopic.php?t=6801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Miodzio Czapki z głow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Reggy Jesteś Mistrzu!!!! Temu człowiekowi chyba mózg na wiesz wychodzi taki ma łeb hehe!! Szacunek dla pana!!! Miód, Malina i orzeszki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Najlepsze jest ostatnie zdjęcie.! Super no tylko...ta kość słoniowa do mnie nie przemawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Fakt. Dioramka fajna. Prace oglądałem od początku. Gratuluje zrobienia czegoś z niczego(bo fakt faktem modele do gier bitewnych nie wyglądają tak ładnie jak modele na półkę). Jeszcze raz gratuluję. PoZdRo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 DUŻE Szacuneczek!Dioramka super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 9 Maja 2008 Share Napisano 9 Maja 2008 Wspaniałe modele, chylę czoło . Ta historyjka też jest wypasiona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 9 Maja 2008 Share Napisano 9 Maja 2008 jakoś do mnie nie przemawia twoja praca reggy :] po pierwsze do dioramy jej trochę brakuje.. np. figurek :P jeżeli ten pierwszy dostał 2 trafienia to raczej by go rozerwało, ewentualnie jarał by się albo coś w ten deseń.. i raczej "dłuższą chwilę" tam egzystuje skoro już taka rdza :] a skoro dłużej.. to pewnie kra by się jakoś ułożyła i zmroziła.. śnieg by go przysypał chociaż trochę albo podwiał śnieg w zakamarki podwozia.. przy tym jadącym nie pasuje mi błoto, którego zbyt dużo napchałeś między koła jezdne - powinna być tam minimalna ilość błota i śniegu, przecież maszyna w ruchu jest ogólnie podstawka wydaję się jakaś pusta i mało urozmaicona, i radził bym zmienić ten dziwny kolor wykończenia brzegów.. wygląda bardzo "zabawkowo" i sztucznie robiłeś dużo lepsze prace.. wróć do 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 9 Maja 2008 Share Napisano 9 Maja 2008 a mi sie podoba wykonanie i efekt tego duetu! Mam IS'a.. ale jeszcze w pudełku.. czeka na swoją kolej. reggy zainspirowałeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Maja 2008 Share Napisano 9 Maja 2008 Moja opinie juz znasz-plus(wielki) za terenoróbstwo* Fakt, ta kość słoniowa lepiej chyba wyglądałaby na jakimś dostojnym wygodnochodzie..marki XXX Dłub i w tej i w tej skali, nie ograniczaj sie do jednej ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 9 Maja 2008 Share Napisano 9 Maja 2008 Wprawdzie na pancernych się nie znam, ale co tam :P Pierwsze wrażenie... robi wrażenie ;) Malowanie mi się podoba, diorama wprawdzie nieco pustawa, ze dwie-trzy figurki ożywiły by całość, ale ujdzie i tak. Kolor boku terenu niestety nietrafiony - chyba lepiej na jakiś ciemny zmienić, bo odciąga uwagę od modeli. Ustawienie modeli, szczególnie zniszczonego - nie pasuje mi tu podniesiona lufa - skoro dostał trafienia w takich miejscach, że załoganci dzielni nawet nie zdążyli otworzyć włazu celem ewakuacji (bo pewnie zginęli od razu), to jakim cudem znaleźli czas na podniesienie lufy (pewnie żeby im się woda tamtędy do tanka nie wlała)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 9 Maja 2008 Autor Share Napisano 9 Maja 2008 Rozważam zmianę koloru boku Bardzo poważnie. Co do lufy zniszczonego - był to model fast-assembly do bitewniaków- jarzmo działa było odlane razem z połową wieży i nie miałbym jak go wyciąć żeby opuścić. No niestety - ograniczenia materiałowe. Dzięki za wszystkie komentarze - na pewno nie zrezygnuje z żadnych ze skal i lubię po nich skakać. Poligamia skalowa nawet pociąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Maja 2008 Share Napisano 10 Maja 2008 Dioramka bardzo mi się podoba Nie jestem pancerniakiem, a i wogóle z wojskiem nigdy nie miałem nic do czynienia ale nasuwa mi się takie pytanko - czy wierza z takim trafieniem nie powinna gdzieś sobie odfrunąć, a przynajmniej jakoś inaczej leżeć na czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 Fajoska dioramka i fajoskie wykorzystanie zabawki do bitewniaka :-) jedyne "ale" z mojej strony, to lekka monotonia scenki...wg mnie fajniej by było, jakby zniszczony czołg miał wieżę w jakiś sposób obróconą w stronę drogi, ale podkreslam że to moje wrażenie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 Jedyne co mi się nie podoba to monotonna kompozycja (była wyżej o tym mowa) - łatwe do poprawienia: ja polecam obrócić wieżę sprawnego ISa do tyłu lub na skos (może w stronę narożnika w którym jest tył wraku). Figurka pewnie by się przydała (jakiś żołdak oglądający wrak) ale chyba nic już nie trzeba dodawać. Wykonanie - pierwsza klasa, szczególnie dobór kolorów oraz wykonanie śniegu i lodu. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 Diorama bardzo fajna, ale podstawke to już na odwal pomalowałeś i do tego takimi kolorami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 Witam - chciałbym Wam przedstawić wesołą przygodą w zimowej scenerii. Początek historii. Jechał sobie IS-2 i dostał dwa czopsy w bok No, setnie sie usmialem. Szczegolnie jak pomysle co sie stalo z zaloga. Dioramka i modele niezle, ale pokazywales jeszcze lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 superr a jak zrobił Pan ten lód??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2008 a jak zrobił Pan ten lód??? Jaki ja tam Pan Sami koledzy tutaj... Odpowiedź na pytanie znajdziesz w tym i kolejnych postach: viewtopic.php?p=100414#100414 A tak całkiem przy okazji - szmat czasu temu przemalowałem podstawkę Zapomniałem Wam pokazać foteczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Z czego jest ta podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Kompleksowa odpowiedź w tym temacie: viewtopic.php?t=6801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Moim zdaniem modele Pana Reggy są najpiękniejsze na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Moim zdaniem modele Pana Reggy są najpiękniejsze na forum Co wy wszyscy z tym Pan.Po imieniu albo nicku zwracamy się do siebie.A co do dio to jak zwykle perfekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Pan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 I to by było wszytko na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi