Krzychu126 Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Witam! Ładna pogoda, więc na podwórze wychodzą dzieci małe i duże... niektóre robią zdjęcia ...Fiacik w stylu cult. -obniżyłem zawieszenie -dorobiłem przewody zapłonowe -zrobiłem nową końcówkę wydechu -wnętrze w kolorze czerwonym -czarny matowy lakier -malowane ręcznie krzyże maltańskie imitujące malowane ręcznie krzyże maltańskie -opony z białymi pasami -brak znaczka Fiat z przodu Foteczki: Byłoby na tyle... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Moje uwagi: - Nierówne ramki przy oknach - Nierówny srebrny pasek na karoserii miedzy dachem a bokami - Nierówne przejście między białymi bokami opon a czarnym czołem Podoba mi się czarny matowy lakier i ogólne podejście do modelu - coś innego niż wszyscy robią Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Dzięki! Te niedoróbki akurat są do poprawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Oczywiście, że są do poprawienia Z szyb można delikatnie podskrobać drewnianą wykałaczką lub zaostrzoną zapałką. Srebrny pasek na karoserii można domalować pędzlem 00 lub 000, a koła też nie powinny stanowić problemu Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Może mam omamy wzrokowe, ale zawieszenie po stronie lewej wydaje się być niżej? Ale i tak sympatyczne maleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Jak by nie te nie równe ramki przy szybach ,było by super ,a tak to jest "tylko" nieźle P.S. Szybko go skleciłeś ,przecież nie dawno prezentowałeś go w "zakupach" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 zawieszenie po stronie lewej wydaje się być niżej No mi się też tak wydajęe. Ogółem fajny maluszek :P Mieści się na połowie dłoni Dobry pomysł z tym cultem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Fajny model Prezentuje się to maleństwo dośc dobrze. Jeśli poprawisz te małe niedociągnięcia które Ci koledzy wytknęli będzie super. A jeszcze tydzień temu oglądałem ten model wyjęty prosto z pudła Mam nadzieję, że za miesiąc ujrzę go znów na żywo. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 jak robiłeś zderzaki są całkiem fajne Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Model FAN, napewno już były dodane w pudełku przez producenta, pochromowane . Oprócz tych wszystkich niedoróbek, które koledzy wyrzej wymenili, model jest . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Na przyszłość radzę Ci zaopatrzyć się w taśmę maskującą, a efekt końcowy bedzie o niebo lepszy. Podoba mi się czerwony kolor na tapicerce - jaka to farbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Cześć! Tapicerka to czerwony mat Humbrol 60. Zawieszenie jest proste, lewa strona nie jest niżej, zmierzyłem to. Zrobiłem też parę fotek aby zobaczyć jaki Fiacik jest mały Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Krzychu126 bryczka prezentuje się nieźle. Mam jednak małe ale do lakieru/koloru. Matowy kolor jest chyba najtrudniejszym do malowania, ponieważ powierzchnia pod niego musi być przygotowana idealnie - i to Ci niestety nie wyszło Od strony pasażera na tylnej ćwiartce idzie pionowa linia, która kończy się na przetłoczeniu w którym jest ubytek. Sama faktura czarnego matu jest jak papier ścierny - ma dużą ziarnistość. Zdaje sobie sprawę, że położenie idealnego czarnego matu jest baaardzo trudne ( sam jeszcze się nie odważyłem), dlatego masz u mnie + za samą próbę kładzenia w/w kolorku Pomysł jak najbardziej mi się podoba - jest odważny i nietuzinkowy, ale wykonanie jeszcze kuleje... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi