Wojtek Tul Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 (edytowane) A oto i zdjęcia modelu, który skończyłem całkiem nie dawno, bo model skończyłem ostatniego stycznia, a teraz już koniec gadania i fotki na poprawe humoru, coś pięknego, czekam na wasze wyrozumiałe komentarze i opinię : URL=www.fotosik.pl][/url] URL=www.fotosik.pl][/url Edytowane 1 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Pięęęęęęęęęękny modelik. Masz talent Kolego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 No wreszcie pokazałeś ten model o którym tyle mi mówiłeś w Bytomiu. Bardzo mi się podoba. Ale co to jest za ładunek bo jakoś nie umiem skojarzyć jakaś rakieta? No i chyba zrobiłeś lakier w połysku a nie w macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Ładny Kenworth widzę ze malowanie masz prawdopodobnie od Tornada Ładna rakietka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 1 Marca 2008 Autor Share Napisano 1 Marca 2008 No wreszcie pokazałeś ten model o którym tyle mi mówiłeś w Bytomiu. Bardzo mi się podoba. Ale co to jest za ładunek bo jakoś nie umiem skojarzyć jakaś rakieta? No i chyba zrobiłeś lakier w połysku a nie w macie. Janex to Rakieta, Apollo Saturn V, producent to AIR/FIX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 1 Marca 2008 Autor Share Napisano 1 Marca 2008 Ładny Kenworth widzę ze malowanie masz prawdopodobnie od Tornada Ładna rakietka Pozdrawiam Nie Marcin, malowanie mam we własnym zakresie, fotki znalazłem w necie. Dzięki panowie za opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Fajnie się prezentuje! Raczej przyczepiać się nie będę, ale czy ta rakieta, aby nie jest w złej skali co? Aha i trochę nie potrzebna jest ta tabliczka TIR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 :O:O Jakie to piękne :O:O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 1 Marca 2008 Autor Share Napisano 1 Marca 2008 Dzięki panowie, czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 wow bomba, naprawde bardzo ładny model:) Wielkie gratulacje za pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Wojtuś, fajny model, a powiedz skąd masz ten agregat prądotwórczy i czemu rakieta jest w częściach a nie w całości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 1 Marca 2008 Autor Share Napisano 1 Marca 2008 Wojtuś, fajny model, a powiedz skąd masz ten agregat prądotwórczy i czemu rakieta jest w częściach a nie w całości?? Trucker już wszystko Ci wyjaśniam: dzięki, że model Ci się podoba, Agregat zrobiłem sam zrużnych, zrudeł materiałów modelarskich, a rakieta jest spycialnie nie skręcona, żeby robiła wrażenie, a w rzeczywistości, to czy wszystko jest gotowe do startu, Hiuston nie ma problema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Dziękuję Wojtek, chyba sam coś takiego wymyśle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 1 Marca 2008 Witam. Model ładny i bardzo ciekawy pomysł z tą rakietą. Gratuluję pomysłu i wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 WItam , fajny kenio , ale czy ta rakieta nie jest za mała do tej skali ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 1 Marca 2008 Autor Share Napisano 1 Marca 2008 Dziękuję Wojtek, chyba sam coś takiego wymyśle... Dzięki Panowie, cieszę się, że podoba wam się mój model. Ale co wymyślisz, agregat prądo twórczy, czy model taki jak Ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archi Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Witaj Wojtku! Obserwuję od pewnego czasu Twoją działalność modelarską. Mieliśmy także kiedyś okazję o tym porozmawiać na imprezie u Tornada przy okazji konkursu w Książu... To, co robisz zwraca na siebie uwagę. Widać poświęcenie i dokładność oraz opanowanie warsztatu do pewnego stopnia. Jednak czasem zauważam, że Twoje cenne umiejętności kierowane są na złe drogi...Nie chciałbym, abyś odebrał moją wypowiedź negatywnie. Bo o ile Twoje modele zasługują na pochwałę pod względem rzemiosła, o tyle biorąc pod uwagę poprawność merytoryczną i zgodność z rzeczywistością, to już tak nie jest dobrze. Tak jest w przypadku Kenwortha (jest to o tyle ważne, że bierzesz udział w konkursach modelarskich i owa niepoprawność merytoryczna może kiedyś wpłynąć na Twoją niekorzyść). W nowym modelu bardzo zastanawia wspomniana już tablica z oznakowaniem TIR. Naczepa podpięta do ciągnika jest, jak zauważyłem na amerykańskich numerach. Nie bardzo więc ma się to do owej tablicy, ponieważ konwencja TIR, dotycząca tranzytu towarów samochodami ciężarowymi w transporcie międzynarodowym, nie obowiązuje na terenie Ameryki północnej. Druga kwestia, to sprawa rakiety. Mianowicie jej skali odwzorowania. Nie znam dokładnie, co to za zestaw do sklejania, ale w rzeczywistości są raczej zdecydowanie większe. Chyba, że przyjmiemy Twój ładunek jako taki duży model rakiety Są więc różne wyjścia Póki co, tyle ode mnie. Pozdrawiam serdecznie i jednocześnie miło mi gościć na Waszym forum. Piotr Boczarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Wojtek chodzi mi o agregat, na model sie nie pokuszę, mam teraz inny na stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 1 Marca 2008 Autor Share Napisano 1 Marca 2008 Aha no to powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Poprostu piękny:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszczyk94 Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Witam Model bardzo ładnie wykonany , kolego masz talent , fajna rakieta. Pozdrawiam i życzę sukcesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 1 Marca 2008 Autor Share Napisano 1 Marca 2008 Dzięki wielkie, drodzy modelarze. Czekam na więcej wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 No wszystko już zostało powiedziane na temat tego modelu więc co tu więcej mówić jak by nie ta tabliczka i rozmiar rakiety to byłoby idealnie.A powiedz mi jeszcze gdzie kupiłeś tą naczepkę Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 1 Marca 2008 Autor Share Napisano 1 Marca 2008 W sklepie modelarskim w Mysłowicach, tylko naczepa została przezemnie przerobiona, jak widać, kto się dobrze na tym zna, wie co to za naczepa i jak została przerobiona, żeby była dobrze wykonana. Trzeba wielle się na oglądać, Cywili żeby wyciągnąć wnioski 1 stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 A nie wiesz może czy tam jeszcze mają tą naczepkę a tak zresztą to powiedz co to za naczepka bo mnie do głowy przychodzi tylko jedna Revelovska Hevy Duty Trailer ale mogę się mylić A tak poza tym gratuluje 1000 posta Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi