SlawiekD Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Spodziewam się, obywatele innych państw mogą uczestniczyć w konkursie? Więc, chcę zebrać model Beaufigter, bardziej prawidłowo, konwersję jego w Mk.IIF z motorami Merlin. Jest: Beaufighter Mk.VI (Tamiya 1/48, 61053) Beaufighter Mk.IIF ( CMK conversion set for Tamiya 1/48, 4010) Beaufighter Mk.VI (Elementy fototrawione Part, S48-041) Beaufighter Wheel set (Aires, 4198) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Niezły zestaw pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 9 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 9 Stycznia 2010 Świetna maszyna - życzę powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Ciekawy projekt , może zrobisz jakieś Polskie malowanie ? Życzę powodzenia w budowie . Pozdrawiam jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Dziękuje, kolegi! Bardzo przyjemne podtrzymanie! Polski zrobić nie zmogę - nie ma informacji. I decali... Ale to nie skomplikowany wariant? Jest tylko wariant angielski, myśliwiec nocny i czarny. Oto, że zdążył dziś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Wiaczesław, nie ma żadnych obostrzeń co do narodowości I cieszę się bardzo, że zdecydowałeś się wystartować... będzie co oglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 .... i konkurencja właśnie poszła czyścić Ci słoiczki pod farby. Kontynuuj, mistrzu pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Nexus, jachud3, dziękuję! Ciekawie będzie mi samemu... Kolegi! Kto może pomóc z informacją o wariantach polskich tego samolotu? Może, zrobić akurat taki Mk.IIF... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Ja właśnie skończyłem lekturę "Lwowskich Puchaczy" Jerzego Damsza i temat Beaufighterów jest mi aktualnie bardzo bliski. Co prawda Mk.II z Merlinami był chyba najbardziej znienawidzoną wersją tego samolotu (lądowanie Beaufighterem z jednym działającym silnikiem okazało się praktycznie niewykonalne i z reguły kończyło się katastrofą), ale i tak będę się pilnie przyglądał i kibicował warsztatowi. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Dziękuje za pomoc! Ale nie mam tych książek... Dosyć było by rysunków... RAV, dziękuję za foto i rysunek! Bardzo pożytecznie! Dziś zrobił inne fotele pilotów i zakończył kabinę. Można pokolorować kolorem wnętrza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Bardzo przyjemnie to wygląda W jakim malowaniu tego nie zrobisz to i tak model będzie fajny. Bo ładna maszyna i ładnie wykonana praca! SlawiekD czym zaginasz blaszki i czym je przyklejasz? Masz jakąś profesjonalna zaginarke, czy własny patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Adrian440, blaszki fototrawione? Zaginam pincetą i takim instrumentem ( płaskoszczypy dla jubilerów): Przyklejam blaszki SuperGlue Przepraszam za swój polski, ale spodziewam się, że wszystko zrozumiale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Dzięki SlawiekD za szybkie info Oczywiście, że da się zrozumieć. Twój polski może nie jest idealny, ale szacunek należy się wielki, że umiesz go na taki wysokim poziomie. Polski raczej nie jest łatwym językiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Adrian440Mi pomaga owo, że rosyjski i polski jest bardzo podobny. Czytam po polsku prawie bez słownika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Ładny model szykuje się . Język zrozumiały , niektórzy Polacy gorzej piszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 SlawiekD Zapewne jest Ci łatwiej czytać, akcent mamy zbliżony ż, ź, ś, ć, dź, są to litery znane Twojemu językowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 To ja jeszcze w temacie polskich Beaufighterów. Ze wspomnianej przeze mnie książki Jerzego Damsza "Lwowskie Puchacze" - fotka Mk.II używanego przez Dywizjon 307: Dwie ilustracje z książki Tomasza J. Kowalskiego "Godło i barwa w lotnictwie polskim 1939-45": Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 Erolek, dziękuje za informację! Bardzo przyda się, myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Może te wzory malowań będą pomocne prze budowie twojego modelu: Pozdrawiam. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 To ja jeszcze siłą rozpędu znalazłem jedną ilustrację w "The Encyclopedia of Aircraft of WWII": Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 KRYSTEK, Erolek, dziękuje, kolegi, za pomoc! Na pewno, będę robił wariant polski, U @ EW. Kontynuacja pracy nad kabiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Super robota Wieczesław! Brawo za konwersje i polskie barwy Miło oglądać Twój warsztat! Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 (edytowane) Witam wykopałem coś takiego może też się przyda?! Edytowane 12 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 To ja jeszcze siłą rozpędu znalazłem jedną ilustrację w "The Encyclopedia of Aircraft of WWII": Pozdrawiam Eryk Ale tu kolejność kodu jest chyba błędna ? powinno być EW@U zamiast U@EW. Bardzo trafnie dobrany angielski interior green, z ciekawością czekam na ciąg dalszy prac. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2010 Bardzo trafnie dobrany angielski interior green...to farba Mr.Color H304 (BS283 Aircraft Gray Green)...albert091283, zwyczajnie, przyda się! Bardzo dziękuję! Kontynuacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi