Turlak Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Witajcie! Będę robił model F–117 Nighthawk. Dostałem go w prezencie. Poproszę popatrzcie na materiały z których zrobię ten model. Dodatki kupił tata To jest moja checklista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turlak Napisano 12 Lutego 2016 Autor Share Napisano 12 Lutego 2016 Będziesz go malować aerografem?Tak. Będę go malował aerografem.Bo wbrew pozorom nie łatwo dobrze pomalować ten samolot.Pewnie mój czarny będzie bez żadnych odcieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Brawo za model, bo to piękna maszyna. Musze jednak przyznać, że malowanie czarnego kamuflażu to trudna sprawa, ja do tej pory nie miałem odwagi żeby na coś takiego się porwać. Na pewno zapomnij o malowaniu czarną farbą, rozważ cieniowanie odcieniami ciemnoszarej, powinno to znacznie podnieść realizm takiego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Takie czasy, że od końca doradzamy, cieniowanie, szarości, aero... Najpierw rozplanuj prace, ewentualne detale i to co chcesz wykorzystać z dodatków, czysto sklej i obrób bryłę zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Albo zrobić Grey Dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Z malowaniem sobie poradzisz ;) Tak jak mówi Mikołaj, skoncentruj się żeby najpierw dokładnie posklejać to do kupy Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Czy ja dobrze widzę na tych wypraskach, że Italeri dał w ramach uzbrojenia nuklearne B-61? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turlak Napisano 14 Lutego 2016 Autor Share Napisano 14 Lutego 2016 Z malowaniem sobie poradzisz ;) Tak jak mówi Mikołaj, skoncentruj się żeby najpierw dokładnie posklejać to do kupy Powodzenia! Dziękuję.Czy ja dobrze widzę na tych wypraskach, że Italeri dał w ramach uzbrojenia nuklearne B-61? Nie wiem. Ja zdecydowałem robić luki pozamykane. Powycinałem potrzebne elementy z ramek. Wkleiłem pokrywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turlak Napisano 14 Lutego 2016 Autor Share Napisano 14 Lutego 2016 (edytowane) Italeri zrobiło kółka/kropki naokoło grzebieni przy wylocie z silników. Czy to powinno być, czy to są ślady technologiczne? Edytowane 14 Lutego 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 Witam Prawdopodobnie sa to wypychacze formy bo forma w tym obszarze jest dosc skomplikowana Tez przymierzam sie do 117-ki ale z Hasegawy Mam Hellera Revella i wlasnie Haske i ta wydaje mi sie najlepsza Ale to niewazne Kleilem kiedys 117 w 1:32 z Italieri ale to bylo w czasach, gdy Edek siedzial na balkonie i zastanawial sie jaka firme zalozyc Wszystkie siatki robilem wiec sam Zycze powodzenia i bede kibicowal Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerterror Napisano 16 Lutego 2016 Share Napisano 16 Lutego 2016 tez robie teraz F117 ale z Tamki. ten najtańszy 1:72 za 40 i pare zetów. I mam takie pytanie, moze ktos z Was sie orientuje czy te maski do malowania moga pasowac? http://www.mojehobby.pl/products/F-117-Nighthawk-2597880.html Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 16 Lutego 2016 Share Napisano 16 Lutego 2016 Czesc Podejrzewam ze Twoja Tamka to tez Italeri ( ostatnio taka moda u nich ) W wypadku tego samolotu, nie powinno byc wiekszego problemu z maskowaniem chociaz na te "pile" przy oknie trzeba uwazac Mysle , ze przy tej cenie powinienes zaryzykowac Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turlak Napisano 20 Marca 2016 Autor Share Napisano 20 Marca 2016 Przy wyginaniu blaszki Eduard na wannę kokpitu połamaliśmy jej kawałek. Pożyczyliśmy palnik na gaz i używając topnika Abera, oraz kawałków cyny jak zaleca Paul Budzik uratowaliśmy sprawę. Tak się ucieszyliśmy, że dolutowaliśmy jeszcze tylną ściankę wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi