Jakub 24 Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Witam. Składam właśnie taki model: I jestem na tym etapie: Modelik fajny, przyjemny w montażu(praktycznie bez szpachli). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Malowanie jak na pudle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Kolejny ciekawy warsztat się szykuje. Postaraj się o lepsze fotki, a ja postaram się tutaj dość często zaglądać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Malowanie jak na pudle? Raczej tak Kolejny ciekawy warsztat się szykuje. Postaraj się o lepsze fotki, a ja postaram się tutaj dość często zaglądać . Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Cześć sklejanie skończone: I tutaj takie pytanie: Który kolor lepszy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Myśle, czwórka się nada (obstawiam, że jest nieco jaśniejszaniż na fotkach). Taka uwaga na koniec- unikaj śladów kleju. Czasem jest lepiej użyć pensety niż bawić się rękoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Zanim zaczniesz malować mógłbyś jeszcze nawiercić wyrzutnie świec dymnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Zaczęło się malowanie P.S. Nawierciłem wyrzutnie(dzięki za zwrócenie uwagi ) P.S. Będzie też winetka P.S. Zostałem kuzynem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Gratki z okazji powiększenia klanu. Popracuj jeszcze nad zdjęciami - są za ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Dzięki, zobaczę co da się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 A co z bandażami, teraz będzie z ręki dopiero malował? Szkoda, że nie podorabiałeś kabli i uchwytów i ... Rozumiem, że z pudła, ale trochę mogłeś pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Bandaże będą malowane pędzlem. Jeżeli chodzi o uchwyty na wieży to są dorobione id nowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Życzę powodzenia, ja raz tak zrobiłem i wyszedł mi kardiogram. Co do uchwytów, to proponuję zmienić grubość druty i zastosować więcej własnych przeróbek. Też tak na początku robiłem, ale zastosowałem się do uwag innych modelarzo-sklejaczy. Fajna zabawa przy tym jest, np. jak do .... nędzy zrobić spaw jak się nie potrafi wykonać go z masy, itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Już w tym modelu raczej nic nie będzie zmieniane, gdyż stanie on na podstawce, którą właśnie się zajmuję... w następnych modelach już dokonam więcej zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Zdjęcie zarysu dioramki Na zakręcie będzie slup z drogowskazem. Drzewka wymienię, lub zrobię od podstaw. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Fajnie i trzymam kciuki za drzewka i teren. Jak mogę podpowiedzieć, to może zrób jedno drzewko wyrywane przez czołg, nie łamane, bo czołg ci stanie dęba na nim, pień będzie działał jak zapora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Trzymam kciuki za podstawkę, a małymi przeróbkami się nie przejmuj, tylko próbuj ażbędzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2011 C.D. Obicia, kalki, wash, pigmenty Pierwszy raz robiłem taką rdzę więc najlepsza nie jest: Przy okazji wygrzebałem z szafy takie drzewka Wg. mnie wyglądają całkiem przyzwoicie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Do rdzy się nie mogę przyczepić, ponieważ jest robiona po raz pierwszy, (wygląda jak by wydobyto ją z Titanica) choć powiem Ci, że chyba trochęz nią przesadziłeś. Tył wieży jest zbyt sterylny, a kalki się srebrzą i są krzywo położone. Tylnie koło zapasowe się świeci. Nie przejmój się moją się moją paplaniną, bo to tylko moja opinia, niech się ktoś inny wypowie. Głowa do góry. Kolejny model będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 25 Sierpnia 2011 Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Zdjęcia za ciemne, aby coś bliżej powiedzieć. Na błotniku lewym tynym to coś, co zamalowałeś w kolorze nadwozia to było tylne światło o ile się nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Koniec. Dzięki za pomoc. viewtopic.php?f=68&t=28587 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi