Trojan Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 Witam i zapraszam do śledzenia postępów w budowie nowego nabytku. Model auta opisany jest w dziale In-Box http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=75&t=48858 Docelowo Mesio będzie w kolorze czarnym z czerwoną tapicerką. Początkowo miałem zamiar poczekać na jakieś blaszki lub inne dodatki ale stwierdziłem, że kleję z pudła i traktuję budowę relaksacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Czerwca 2015 Share Napisano 12 Czerwca 2015 Zacny wybór! Podglądam! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2015 Ciąg dalszy prac Tamiya w zestawie nie uwzględniła takiego fajnego gadżetu jak walizka. Spróbuję się zabawić i ją wykonać. Z grubsza to będzie coś takiego: Pierwsze warstwy lakieru. Następnie będzie szlifowanie a potem kolejne i polerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Świetny model, i wykonanie tez dobre będzie co widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Pięknie Ci to wychodzi. Czekam niecierpliwie na kolejne zdjęcia. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Świetny model i jak na razie bardzo ładne wykonanie. Mam nadzieję, że tą skórkę pomarańczy uda się spolerować i uzyskać lustrzany połysk. Sam zestaw, bez żadnych dodatków, daje spore pole do popisu. Zestawienie kolorystyczne piękne, choć mnie kusiłoby wykonanie miniaturki auta, które jest w Polsce - niestety w brązowym kolorze, w którym SL traci wiele uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2015 Świetny model i jak na razie bardzo ładne wykonanie. Mam nadzieję, że tą skórkę pomarańczy uda się spolerować i uzyskać lustrzany połysk. Dzięki Co do lakieru to dopiero pierwsze warstwy i skórka zniknie. Czarny lakier niestety nie wybacza błędów i uzyskanie odpowiedniego efektu jest bardzo mozolne. Używam bezbarwnego Zero Paints a on lubi sobie porządnie wyschnąć przed dalszą obróbką. Jak na razie wszystko idzie ok. Lakier "siada" dobrze i nie mam takich cyrków jak przy Astonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 [/img] Czy Tamiya daje w zestawie ten filc na podloge i tunel skrzyni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2015 Czy Tamiya daje w zestawie ten filc na podloge i tunel skrzyni? Nie. To flock. Kiedyś byłem we flokarni i dali mi kilka kolorków gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Nie. To flock. Ale pociągniesz go "dalej" chyba... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2015 Ale pociągniesz go "dalej" chyba... Nie. Występuje tylko w tym miejscu. Reszta wnętrza jest w skórze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Reszta wnętrza jest w skórze. Nie "kcem" się mądrzyć, ale na tym zdjęciu, które wkleiłeś, to za oparciami foteli skóry raczej nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2015 Pogrzebię w takim razie w necie. Być może pod walizkami jest wykładzina. Jeśli tak, to żadem problem w dorobieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 Raczej z całą pewnością jest… Nie tylko za fotelami, ale i pod walizkami… To jeden kawałek wykładziny (Einlegeteppich Fond hinter Fahrersit) "kładzinony" na tył i zaginający się za fotele... Nawet młody Saddam miał wykładzinę ;) [/img] Przydałoby się też “obniżyć” podstawę lusterka i „zaczernić” zamki (jeżeli pominąć gumowe okrągłe wkładki). A… I jeszcze podstawy tych dość charakterystycznych „chwytów” w desce powinny być w kolorze tapicerki. Zdaje się, że zostawiłeś w chromie tak jak Tamka dała. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2015 O! Dzięki za uwagi Do zrobienia. Na razie schnie ostatnia warstwa lakieru a ja pomału zabieram się za walizkę. Wiem, że bywają dwie ale zrobię jedną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 O! Dzięki za uwagi Do zrobienia. Na razie schnie ostatnia warstwa lakieru a ja pomału zabieram się za walizkę. Wiem, że bywają dwie ale zrobię jedną. "Patrzem" i podziwiam P.S. Jedna oryginalna 6,5 tys., dwie w komplecie 21 tys. euro Wyściółka w walizce w kolorze foteli, ale pewnie będzie zamknięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2015 Wyściółka w walizce w kolorze foteli, ale pewnie będzie zamknięta I co? Może skarpetki i gacie w środku mam zrobić? Hm, w sumie gdyby to był model konkursowy to czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 Może nie gacie, ale np. butelkę Szampana albo elegancki męski kapelusz ? Pomyśl, bo takie gadżety dodają smaczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 Hm, w sumie gdyby to był model konkursowy to czemu nie Gdyby ... To trzeba by trochę więcej rzeczy poprawić Ale ma być wszak z pudła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2015 Gdyby ... To trzeba by trochę więcej rzeczy poprawić Ale ma być wszak z pudła i tej wersji się trzymajmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2015 No i dałem się wkręcić w te walizki Trzeba było sobie przypomnieć zabawy z modeliną. Na początek dorobiłem dywanik i relingi. Miała być jedna walizka ale jak już się rozpędziłem to zrobiłem dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Czerwca 2015 Share Napisano 22 Czerwca 2015 Fantastico są te walizki Super wykonane i pasują jak ulał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 22 Czerwca 2015 Share Napisano 22 Czerwca 2015 Pięknie! I o to właśnie w tym wszystkim chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 22 Czerwca 2015 Share Napisano 22 Czerwca 2015 Super Mam zamiar robić ten model, ale po Twoim warsztacie poprzeczka jest bardzo wysoko. Będzie trzeba się mocno sprężyć, żeby chociaż dorównać poziomem wykonania do Twojego modelu. Pudełko z MB 300SL chwilowo wylądowało w magazynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2015 Dzięki, ale to dopiero połowa roboty. Teraz czeka mnie mozolna polerka lakieru. A potem chyba najgorsze. Malowanie chromowanych ramek okien. Buda musi być gotowa więc jak coś pójdzie nie tak z ramkami to się chyba załamię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi