93mati Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Czołem! Ja też spróbuje swoich sił w konkursie, chociaż nie będzie łatwo. Oczywiście chodzi tu o dobrą zabawę... . A nie będzie łatwo, ponieważ startuję z BMP-3 od Skifa + pierwsze w życiu blaszki Eduarda, które niedługo przyniesie listonosz... Model chcę zbudować razem z wnętrzem. Malowanie będzie trójbarwne. No cóż, czas na in-box... Tak wygląda pudło I wypraski [/url] Kalki Sorry za jakość zdjęć, mogą być 500px ?? Ten fotosik zrobił coś takiego... No to wio Edytowane 1 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Łooo, Ale ogromna nadlewka Nie martw się ze Skifa można zrobić całkiem fajne rzeczy, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 czyli kalki takie jak w moim, tam gdzie jest wycięte powinna być tablica rozdzielcza siedze w I rzędzie p.s. w instrukcji nie ma nic na temat różnych malowań, czy ktoś wie co to za wersje są na kakach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 93mati Mam to ,musisz powalczyć i to sporo szpachli tez pójdzie sporo ,powodzenia trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 Dzięki za słowa otuchy, na pewno się przydadzą jak się patrze na to wszystko... I dopiero teraz zauważyłem, że nie ma końcówki lufy do głównego działa... po prostu się nie odlała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Dasz radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 O teraz mam nadzieję, że lepiej - 800px... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 po prostu się nie odlała... u mnie też więc to chyba taka reguła w tym modelu Nikt nic nie wie o tych innych malowaniach, sądze że jeden to prototyp/pokazowy ale jest też jakieś malowanie nierosyjskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Już czuję te tłuściutkie wypraseczki, nadleweczki, śladeczki po wypychaczach... Samosklejalny, wysokiej jakości model, mnóstwo fototrawionek, przejrzysta instrukcja, Tamiya się chowa... Mimo, że to S-k-i-f będę kibicował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Mati jak to robisz że u ciebie tak komentują (a u mnie cisza ) Nie martw się o pierwsze blaszki bo Eduard projektuje swoje z myślą o łatwości składania co zauważyłem na MTLB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 Mati jak to robisz że u ciebie tak komentują (a u mnie cisza ) Spokojnie. Po prostu wszystkich oszołomiło co będziesz robił A co do malowania to zrobię zwykłe rosyjskie, czyli baza zielony i na to pustynne i czarne plamki... To chyba jest to zwykłe, czyli pudełkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 No jak zrobisz go tak jak poprzedniego to będzie joł pozdrawiam i powodzenie w zmaganiach ze skifem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 pozdrawiam i powodzenie w zmaganiach ze skifem. Dzięki, na pewno się przyda Tymczasem zacząłem sklejać Zrobiłem kółka podtrzymujące, napinające i te inne oraz wyciąłem z ramek pierwsze komponenty układu jezdnego. Dużo co ?? Kolejne zdjęcia być może jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Dajesz do przodu Modern rządzi!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 Modern rządzi!!!!!! Tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Ciąg dalszy zmagań... Zrobiłem już boki oraz zaszpachlowałem ślady po wypychaczach, a była ich masa... Nie wiem czy dobrze skleiłem przednią płytę. To przez tą skifową instrukcje... To chyba wszystko co mogę zrobić, bo teraz to tylko czekać na blachy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 Nikt nie komentuje to chyba oznacza, że jest idealnie... Mam pytanie o sklep Martola. Jak długo można czekać na przesyłkę od nich ?? I czy blachy u nich faktycznie są tak tanie tzn. za wnętrze do BMP-3 mam zapłacić 10 zł, gdy w innych sklepach kosztują ok. 60 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Nikt nie komentuje to chyba oznacza, że jest idealnie... Nie za bardzo jest co na razie, ale patrzymy uwaznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 Nie za bardzo jest co na razie, ale patrzymy uwaznie. Teraz to będzie zastój w pracach, może coś sporadycznie podłubię... Te blachy idą i idą i jeszcze ich nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Teraz to będzie zastój w pracach, może coś sporadycznie podłubię...Te blachy idą i idą i jeszcze ich nie widać.. Tak jak ja moich pilotow do cobry, a za 2 tygodnie jade na urlop i nie bedzie mial kto odebrac paczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Prace posuwają się "baaardzo szybko", jak zresztą widać... Ale we wtorek mają przyjść blachy Zrobiłem przednie lampy oraz dorobiłem końcówkę lufy z wypraski, a następnie ją rozwierciłem... Na zdjęciach widać, że plastik ma różne kolory... "Ciong dalży nastompi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Nie mogłem się powstrzymać i skleiłem "wannę" (czy jakoś tak) Mam nadzieję, że ten czyn nie wpłynie znacznie na usytuowanie blach... Dobra, czas na fotki I tutaj tak "na sucho" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 No i fajnie wychodzi. Widać, że sporo szpachli idzie. Powodzenia i wytrwałości przy dalszej budowie z blaszkami. P.S. ja też czekam już tydzień na paczkę z pigmentami i na razie ni huhu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 tylko wiesz że on tak naprawde nie posiada wnętrza bo to co daje Skif to kpina, nie wiem czy blaszki aż tak podratują ten model PS. zrób Greka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 tylko wiesz że on tak naprawde nie posiada wnętrza bo to co daje Skif to kpina, nie wiem czy blaszki aż tak podratują ten model Nie zapominaj że że w moim MTLB było jeszcze mnie "wnętrza" a po blaszkach wyszło o wiele lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi