Skocz do zawartości

AJ-Model 1:72 W-3 x 3 nr 0510 0617 SN-30XG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Temat przeniesiony

Witam kolegów, po długiej przerwie przeszło rok wreszcie zasiadłem do dłubania. Przez ten rok dorobiłem się aerografu z kompresorem !! Tym razem nie jeden a trzy W-3 będą na warsztacie:

1 W-3 30XG Straży Granicznej

2 W-3 RM 0510 szary dla Gromu

3 W-3W 0617 łaciate malowanie

Stan na dziś to są zaczęte prace nad kabiną transportową

b99de3665155a702m.jpg d0c485f6e1c97dedm.jpg

Kabiny transportowe prawie gotowe

9d59f0e50de1b455m.jpg 9f6f35267276a08dm.jpg

Napisano

Gratuluję samozaparcia mam tego knota w pudełku i co je otworzę to mi słabo.

Z tego co pamiętam to całe wnętrze jest szare z podłogą włącznie, co nawyżej pokopane buciorami. Ten "parkiet" jakoś mi nie leży choć mogę się mylić

Napisano

STIG -sam zrobilem gablote

Gerd- oj chyba nie szare co najwyzej zielone ale to w tych maszynach po modernizacji malowania, stare maszyny maj taka rdzawa podloge

pozdrawiam Panow

Napisano

Wnętrze , wnętrze , wnętrze.

Jak je wykonałeś ?

Którą kabinę przeznaczasz dla S.Granicznej ? Tą z komputerem ?

EDIT:

Czy nóżki to zszywki ? A siedziska można wykonać np: z pociętej karty telefonicznej lub twardszej tekturki ?

Napisano

no chyba zdjecia mowia same za siebie , po kawalku tworze je od zera, tak ten z komputerem-w orginale wlasnie tam stoi monitor z szafa wiec tak chce to przyblizyc

nie wiem czy dobrze rozumiem twoje pytanie

Napisano

Tak powstają ławki

0910c7ddc5779e79m.jpg

a komputer to posklejałem z kilku różnych części przypadkowych żeby kształt miało resztę to pilniczkiem doszlifowałem, nogi z drutu.

b.aleksandrowicz - A piszesz że również robisz ten model, zamieść prosze fotki w tym wątku będzie fajniej i raźniej

Gerd - masz racje w kabinie transportowej w SN-30GX podloga jest szara nawet sciany sa szare dzieki za zwrucenie uwagi

• 11 months later...
Napisano

Witam, po rocznej przerwie wracam do moich sokołów, jednak nie 3 a 8 sokołów będzie robionych, termin do 10 czerwca 2010r.

1: W-3WA n/b 0904 (łaciaty uzbrojony)

2: W-3A TOPR SP-SXW (biało czerwony)

3: W-3RM n/b 0510 (GROM szary Low-Vis)

4: W-3RM n/b 0906

5: W-3RM n/b 0411 (stare malowanie pomarańczowo-niebieskie)

6: W-3A n/b 0711 (czeski - rekinia paszcza)

7: W-3WA ŚRR-10 n/b 0907 Procjon

8: W-3A SN-30XG (srebrny)

a9d6c982f02dc166.jpg

Modele będą robione częściowo równolegle ( wnętrza, elementy dorabiane, wirniki, itp.) a częściowo osobno aby nie zatraciły osobowości.

Do szczęścia brakuje mi jeszcze 2 sokołów : W-3PL 0901 Głuszec i Policyjny, ale to może kiedyś....

Zapraszam na relacje z budowy.

Napisano

Widze konkurencja dla PZL Świdnik ;) Sam dłubię powoli Anakondę . Z chęcią poobserwuję.

Napisano

Ciekawy temat i bezkompromisowe podejście do sprawy. Przy okazji zapytam - czy są dostępne elementy odwzorowujące belki podwieszeń oraz gondolę GSz-23, czy trzeba by to dorabiać samemu. Wykluwa mi się w głowie pomysł zrobienia W-3WA, i choć nie byłem pewien zestawy AJ Model, to patrząc na relacje jakie jak ta dochodzę do wniosku, że da się z tego zrobić replikę Sokoła

Napisano

Mikele - no trzeba dorabiać wszystko co wchodzi w skład uzbrojenia, lufy będą z igieł lekarskich. Pomocny do wykonania uzbrojenia mi będzie zestaw vacu Broplanu - ale tylko jako pomoc nie będę ich brał.

Napisano

Tak właśnie myślałem, że wszystko trzeba będzie dorabiać samemu, ale jest to do zrobienia

Powodzenia w dalszych pracach, będę śledził z uwagą.

Napisano

jako jeden z forumowych "sokolników" szukam szczęki pod stołem... trzymam kciuki

Napisano

Drodzy koledzy modelarze potrzebna pomoc, potrzebóję fotografie anten W-3 Procjon n/b 0907. Każda pomoc na temat szczegółów tego śmigłowca będzie mile widziana z góry dziękuję .

• 3 weeks later...
Napisano

witam wszystkich.wątek śledzę z zapartym tchem zresztą poprzednie (związane z W-3) również przejrzałem od dechy do dechy.zainspirowany tym co zobaczyłem postanowiłem zmierzyć się z budowa W-3RM.(model przyjmuje właśnie barwy).dopiero teraz jestem świadomy nakładu pracy jaki trzeba włożyć aby propozycja AJmodel przypominała tak wspaniała maszyne jaka jest PZL'Sokół'/'Anakonda'.pozdrawiam 'sokolników'

Napisano

leon - to prosimy o zdjęcia w nowym wątku lub będę zaszczycony goszcząc Twoje fotki w moim wątku

Napisano
Drodzy koledzy modelarze potrzebna pomoc, potrzebóję fotografie anten W-3 Procjon n/b 0907. Każda pomoc na temat szczegółów tego śmigłowca będzie mile widziana z góry dziękuję .
O ile pamietam był dość fajny walkaround naszych Procjonów w Aeroplanie. Poszukam
Napisano

Misja trochę samobójcza 8 Sokołopodobnych zestawów.

Ja swojego czasu zacząłem składać ten model z 3 zestawami Parta, nie dokończyłem wnętrza i musiałem odłożyć bo ot nie na moje nerwy

Napisano
3 zestawami Parta
Niezła inwestycja
Napisano

Naprawdę opłacalna inwestycja. Ciężka, zwłaszcza dla kogoś takiego jak ja, tzn nie robiącego modeli w 72.

Cały czas sobie obiecuje że porobię coś przy nim jak będzie więcej czasu w domu, może po sesji...

Napisano

A nie lepszym rozwiązaniem byłby model TopGuna?